Temat: Żarówa poszukiwana
Drodzy koledzy, mam problem. Mianowicie pewnego razu niefortunnie zjechałem ze stromszego zjazdu i miotnęło mi tyłem (excek na brudasach). Później zauważyłem, że nie mam z tyłu klosza i wystaje "żarówka" ledowa świecąca na czerwono, a po powrocie, już w garażu nic, dziura. Moto to ktm exc z 2000r 125, ale pojemność w tym temacie chyba nie ma wiele znaczenia. Nie mogę znaleźć oryginalnej żarówki i nie wiem co można tam w ogóle wsadzić. Na ten moment mam cały plastik (ten czarny listek spod błotnika) i kostkę z której odkręciłem szczątki żarówki. Zależy mi żeby jakoś to jeszcze uratować bo fajnie mieć oryginalną lampę, więc tu moje pytanie, orientuje się ktoś jaka żarówka tam siedzi? Klosz sobie załatwię sam bo już znalazłem, ale nie wiem co z żarówką, i czy faktycznie w tych rocznikach była ledowa czy to jakiś TUNING poprzedniego właściciela. A może ma ktoś do zaoferowania w korzystnej cenie używany klosz i tę żarówkę, było by miło. Jeśli nic z tego nie wyjdzie, to będę zmuszony podczepić zamiennik i znalazłem taki polisporta najbardziej podobny do oryginału [url]http://allegro.pl/spojler-tylny-lampa-polisport-uniwersalny-i2959502795.html[/url] Będzie hulać? To jest na zwykłej żarówce a nie ledowej, więc nie wiem. Głównie chodzi mi o to żeby zrobić to w miarę tanio, znalazłem kompletny zamiennik (listek, żarówka i klosz) ale kosztuje coś koło 150zł plus przesyłka... więc już wolałbym tego polisporta. Proszę o pomoc :)
exc 200 08'