Odp: Ubezpieczenie
Haha czarnym karawanem czyt. BMW E30 1,6 tak mi baba powiedziała bez sprawdzania gdybym tylko ja bym był właścicielem i miał stawkę na minusie zwyżka nadwyżka wzwyżka czy jak to się tam zwie, lat 20.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Ubezpieczenie
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Haha czarnym karawanem czyt. BMW E30 1,6 tak mi baba powiedziała bez sprawdzania gdybym tylko ja bym był właścicielem i miał stawkę na minusie zwyżka nadwyżka wzwyżka czy jak to się tam zwie, lat 20.
20 lat to pozostaje Ci PZU.
Przechodziłem przez to samo parę lat temu jak ubezpieczałem swoje auto.
Przez tą śmieszną zwyżkę za wiek w innych ubezpieczalniach chcieli ode mnie o 1tys zł więcej niż w PZU.
cześć,
- jako strona w sprawie masz możliwość/prawo z zapoznaniem się a dokumentami w zgłoszonej szkodzie, szczególnie z dokumentami, które maiłay wpływ na ustalenie wysokości odszkodowania. Sam ocenisz co druga strona zgłosiła.
- Towarzystwo Ubezpieczeń nie ma obowiązku informowania o wysokości wypłaconej kwoty, była kolizja, była policja- przyjąłeś mandat lub była kolizja, napisałeś oświadzczenie. Oczywiście powinni dołożyć wszelkich starń w celu ustalenia należnego odszkodowania w związku z tym mogli Cię wezwać w celu potwierdzenia uszkodzeń, ale prościej jest ściągnąć z mentowni notatkę. A ty masz takie prawo, że w szkodzie gdzie byłeś wskazany jako sprawca, możesz śledzić tok likwidacyjny.
- jeżeli nie zrobiłeś fotografii na miejscu kolizji z zakresem uszkodze z kolizji ... tak naprawdę nie warto nc robić, w większości przypadków NORMALNY poszkodowany zgłasza każdą usterkę w sterfie uszkodzenia i ciężko jest podwarzyć taki stan rzeczy. Każdy poszkodowany rozszeźa zakres uszkodzeń a każdy sprawca zawęża.
- w większości TU nie ważne jest ile wypłacili za kolizję 100.000 zł czy 200 zł liczy się sztuka tzw. ryzyko, spowodowałeś kolizję łapiesz się od razu na podwyższone ryzyko a jeżeli nie masz np więcj niż 26 lat masz prawko krócej niź 3 lata - składka strasznie ciśnie w górę
- zmiana firmy już nie pomoże istnieje już centralny rejestr kolizji/wypadkó, oczywiście agentowi ubezpieczeniowemu nowej firmy możesz powiedzieć, że jeździsz bezkolizyjnie i on to łyknie ale po dwóch lub trzech miesiącach dostaniesz wyrównanie
- aktualnie w/g obowiązujących przepisów z OC można zgłosić szkodę i za 20 zł.
Myślę, że tak jest a nawet wiem
Pozdrawiam
Remik
Dzięki za odpowiedzi i pomoc wszystkim a szczególnie Tobie Ratel ;-), teraz wiem jak to mniej więcej wygląda ale i tak spróbuje w PZU może będzie coś taniej.
Panowie a jak wygląda ubezpieczenie wyczynowego motocykla, bez homologacji?
Panowie a jak wygląda ubezpieczenie wyczynowego motocykla, bez homologacji?
Tematy już były takie. Nie zaczynajcie od nowa.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Ubezpieczenie
Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 79 zapytań