1 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-02-04 19:45:50)

Temat: TE450 Problem z zaworem ssącym.

Witam.
mam problem z zaworem ssącym w Husqvarnie TE 450 2006r.
Jeden zawór ma idealny luz wynoszący 0,15 lecz drugi zawór ma praktycznie ZEROWY luz, listek 0,05 wchodzi lecz troche na chama.

Zawór jest jak gdyby ''ugnieciony''

Proszę powiedzcie mi co jest z nim nie tak, i co zrobić aby funkcjonował tak jak powinien?

oto zdjęcia zaworów ssących.

[url]http://imageshack.us/photo/my-images/715/dsc6324o.jpg/[/url]

[url]http://imageshack.us/photo/my-images/59/dsc6325s.jpg/[/url]

Widać od razu na pierwszy rzut oka ze na lewym zaworze (tym dalej) płytka wchodzi za głęboko, a spręzyna nie jest odpowiednio ściśnięta.

Liczę na fachowe porady ludzi dla których to nie pierwszyzna.

HUSQVARNA TE 450.

2

Odp: TE450 Problem z zaworem ssącym.

Wymienić zawory na nowe. Mam do sprzedania komplet nowych zaworów do takiej husqvarny.
Z zaworami nie ma żartów jak coś pęknie będziesz miał głowicę w plecy no i jeszcze może karter i wał.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

3

A to nie jest tak ze moze cos jest tylko z zabezpieczeniem zaworu?

HUSQVARNA TE 450.

4

Może być coś źle spięte, trudno powiedzieć. Ocenić stanu zaworu po zdjęciu się nie da, bo na zdjęciu nie widać nawet kawałka zaworu.
Wyciągnij oba zawory i porównaj.

http://www.bikepics.com/members/cichy929/
CRF 490 sumo & CRF 250 MX

5

Ja też bym sprawdził zabezpieczenie zaworu.
Sam wiem z DRZ że bardzo łatwo jest źle złożyć zabezpieczenia tych sprężyn itd.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

sprawdź zawory i gniazda zaworowe!

7

Ok, czyli jesli trzeba zrzuci glowice, to czy zamawiac uszczelke pod glowice oryginał np. od zycha czy mleczka, czy kupic np. w intercarsie uszczelke firmy Athena?

HUSQVARNA TE 450.

8

Oryginał jest tańszy :) Nie kupuj od Zycha.  Mleczek, Demczuk lub Sikorski Olsztyn.

9

Mam do sprzedania tytanowe zawory z przebiegiem 15mth komplet 800zl

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

10

Rzeczywiscie interscars sie z ceną nie popisał bo uszczelka pod glowice u nich kosztuje 161zł.... a u mleczka 21euro,

HUSQVARNA TE 450.

11

Czyli skad Panowie zamawiacie czesci do swoich husiek? gdzie jest najtaniej?

oraz powiedzcie mi czy przy składaniu wszystkiego dawać również nową uszczelka pod cylinder?

HUSQVARNA TE 450.

12

mam taka samą maszynę jak Ty Kolego i urwany zawór juz przerabiałem wiec nie ma żartów
pierwsza sprawa to nie kupuj nic od zycha bo to zlodziej i oszust ,po drugie nie próbuj oszczędzać kupując stalowe

Maniek ma do sprzedania 4 zawory w cenie dwoch a to jest dobra cena

cześci zamawiam u olków i u Mleczka, gość rabatów nie lubi dawać ale jest przynajmniej uczciwy, u olkow z rabatami różnie, do dogadania

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

13

Ok. Dzis daje glowice tlok i cylek do sprawdzenia. I mam pytanie czy uszczelke pod cylinder nowa dawac?

HUSQVARNA TE 450.

14 Ostatnio edytowany przez Tomekk (2013-02-08 10:32:03)

To prawda, Mleczek do rabatów nie skory :) Przy dużym zamówieniu czasem da 5% rabatu :) Ale zawsze 100% profesjonalizm, nie wali w ch***a jak Zych. Ja ze swojej strony polecam również salon Sikorski Olsztyn ( [url=http://www.husqmoto.pl]www.husqmoto.pl[/url] ) Otworzyli się z pół roku temu może i od tamtej pory u nich się zaopatruję. Ceny wyjściowe identyczne jak u Mleczka. Jednak tutaj rabacik zawsze dostanę i jakieś gadżety typu smycz Husqvarny, itp.

15

Guti napisał/a:

Ok. Dzis daje glowice tlok i cylek do sprawdzenia. I mam pytanie czy uszczelke pod cylinder nowa dawac?

wiadomo

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021