Temat: Wizualizacja motocykla i wymarzone wlepy!
Witam , znacie może jakiś program w którym łatwo można by zwizualizowac motocykl w 3D? Mianowicie chodzi mi o to aby zobaczyc jak by wyglądały na nim wlepy .
Supermoto całe życie , cały świat !
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Wizualizacja motocykla i wymarzone wlepy!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam , znacie może jakiś program w którym łatwo można by zwizualizowac motocykl w 3D? Mianowicie chodzi mi o to aby zobaczyc jak by wyglądały na nim wlepy .
jeśli chcesz tylko zobaczyc jak wygladaja okleiny to wystarczy Ci GIMP (darmowy) lub COREL DRAW (ni darmowy ;)
bo jeśli chcialbyś bawic sie w 3D to jst program ktorego sam sie ucze , mianowicie 3D max , ale do jego obslugi potrzebny jest dobry kurs ;)
tu masz link do GIMPA
[url]http://www.dobreprogramy.pl/GIMP,Program,Windows,13219.html[/url]
Nie 3D MAX tylko 3D Studio MAX i kurs nic tu nie pomoze. Temat ciezki i dla samouka kilka lat zbierania doswiadczen. Oczywiscie jesli chodzi o proste modele to spoko. Wystarczy kilka tygodni. Ale wyniki beda bardzo sztuczne. Do tego potrzeba ogromnej mocy obliczeniowej. Kiedys sie bawilem w3D Studio. Rendering prostych tekstur na prostym modelu to spoko. Ale jesli chcesz uzyskac jakies efekty np. prawdziwy chrom to nagle sie okazuje ze prosta scena z kulka, kilkoma ekranami i uruchomionymi potrzebnymi efektami takimi jak refrakcja i reytracing zajmuje 12-16h oczekiwania na zobaczenie efektu koncowego. Zbudowanie przyzwoitego modelu motocykla to z tydzien siedzenia jak nic. Poza tym 3D Studio MAX nie jest najlepszym programem do modelowania. Do modelowania polecam program "Rhinoceros" Obsluga niby trudniejsza do nauki (duzo skrotow klawiszowych) ale modeluje sie o wiele latwiej uzyskujac o wiele lepsze efekty. A to wszystko dlatego ze Rhinoceros bazuje na NURBS -ach. Gdy ja sie bawilem w grafike 3D to nurbs-y w 3D studio max dopiero wchodzily i byly trudne w obsludze, dlatego modelowalem w Rhinoceros.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Wizualizacja motocykla i wymarzone wlepy!
Wygenerowano w 0.036 sekund, wykonano 76 zapytań