1 Ostatnio edytowany przez Matysek (2013-02-04 12:50:18)

Temat: Następne supermoto do 8k pokroju lc4 bądź husqvarny sm 610

Siema. Kumpel chce powiększyć grono supermociaków. Stoi teraz przed wyborem. Obserwując to, co dzieje sie na rynku motocykli znaleźliśmy kilka wydaje się fajnych propozycji:
pierwsza  to [url]http://allegro.pl/okazja-ktm-lc4-supermoto-tanio-tanio-tanio-i2965905091.html[/url] - z nieznanych źródeł.. wygląda ładnie. Ale wiadomo, że w tego rodzaju motorach to nie jest ważne
Druga bardzo kusząca propozycja kolegi z forum: [url]http://forum.supermoto.pl/topic22301-s-sprzedam-husqvarne-sm610s-2000r.html[/url]
Wie ktoś może coś na jej temat?
Wyglada ok, jest po wymianie tłoka z cylindrem. To jest silnik zbliżony żywotnością do LC4, prawda? Jeżeli się mylę, proszę mówić

Z góry dzięki wielkie :) Jeżeli znajdziecie coś jeszcze, dajcie znać. Budżet jakim dysponujemy to około 9000 zł.
Pozdro!

2

Odp: Następne supermoto do 8k pokroju lc4 bądź husqvarny sm 610

Nie ukrywam że w mojej huśce będzie wkład finansowy w postaci tylnej opony (ta na moto to tragedia) oraz nie mam przeglądu i ubezpieczenia do sezonu nie chciałem tego robić, ale za to w silniku robione było wszystko tak jak pisałem w moim temacie. Żywotność silnika głównie zależy od tego jak się o motocykl dba więc jeśli ta lc4 jest zadbana to podejrzewam, że też będzie jeździć bezawaryjnie. Jeśli chodzi o użytkowanie to silniki mają zbliżone wymagania serwisowe.

3

Wiem tedi. Ty pewnie też dobrze wiesz, ze jesteś faworytem w tej zabawie więc się nie martw. Chciałbym tylko poznać jakieś alternatywy :)

4

Nie no spoko tak tylko napisałem dla jasności a wiadoma rzecz że każdy swoje chwali:D

5 Ostatnio edytowany przez Zabro (2013-01-27 15:19:39)

Ja bym wolał huse,
+lepiej wygląda
+z pewnej ręki
+rok młodsza (wiem, że to prawie nie gra roli - ale zawsze coś)
+jeszcze jakiś plus się pewnie znajdzie :D

o kacie po za tym, że wygląd spoko nic nie wiecie.

I vote on husky

6

I to mi się podoba!
Oby więcej takich konkretnych odpowiedzi ;)

7

tedi90 napisał/a:

nie mam przeglądu i ubezpieczenia do sezonu nie chciałem tego robić

Rozumiem przegląd można sobie podarować na zimę, ale OC musi mieć ciągłość. Brak ciągłości grozi karą finansową.
Jak chcesz to załatwić z nabywcą Twojego moto?

8

Nawet nie wiedziałem. W tym tygodniu się zorientuje i to załatwie.

9

Ubezpieczenie to nie majątek
W PZU za dzibala niecałe 100zł

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

10

Wiem, dlatego jeśli będę miał czas to podjadę i to ogarnę chociaż ciężko ostatnio z chwilą na cokolwiek :/

11

nowy właściciel kupując pojazd jest zobligowany do zawarcia ubezpieczenia od dnia nabycia, za okres nieopłacony odpowiada i tym samym ścigany będzie właściciel pojazdu w okresie bez ubezpieczenia - jeśli dobrze pamiętam kara nawet do 5tys euro. ciągłość ubezpieczenia musi być zawsze a ubezpieczalnie ostatnio coraz mocniej tego pilnują - Tedi szybko to ogarnij :)

12

Przecież OC podlega samoistnemu przedłużeniu ?

Była Husqa WSM 50.
Powrót w 2015...

13

ale jak nie opłacisz to się nie przedłuży :P

14

jak to nie. Jezeli nie przedstawisz ubezpieczycielowi jakiegos kwitka np kradziezy tudzież uszkodzeniu to automatycznie przedłużą OC i będą ściągali hajs od ciebie.

Cagiva  SM 125-> Suzuki Rm 250-> Gasgas TXT PRO 280

15

jak to ścigali? nie płacisz - przysyłają upomnienie, nie płacisz nadal i jest cisza z ich strony - odezwą się po swoje po 6 msc kiedy będą mieli podstawy prawne do nałożenia kary pieniężnej. Nie słyszałem jeszcze by ktoś uruchamiał windykacje za niezapłacone OC przez kilka msc.