Temat: Uszczelnianie kol szprychowych
Jak w temacie. Jak uszczelnic normalne szprychowe kola i uczynic je bezdetkowymi?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Uszczelnianie kol szprychowych
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie. Jak uszczelnic normalne szprychowe kola i uczynic je bezdetkowymi?
Najprostszy sposób to chyba taki:
[url]http://www.supermotojunkie.com/showthread.php?105809-Making-your-spoked-wheels-tubeless-with-pictures[/url]
Dzieki Peka
Powodzenia :)
Jery daj znaka jak poszlo!
Ciekawe jak się po takowym zabiegu centruje
Dlatego trzeba pozaklejac najpierw otwory tak jak tam gdzies jest link na tamtyym forum a nie kitowac od razu na nyple
przeczytaj temat to sie dowiesz :)
Mam takie pytanie.... czy jak kupujecie opony do swoich moto to czy zwracacie uwage czy sa bezdetkowe czy detkowe ?
Chodzi mi o to czy można założyć opone bezdetkowa na felge SM gdzie mamy detki ?
Moszna.
BTW
Jery dlaczemu to robisz? Zysk masy nieresorowanej będzie po około 1kg na koło.
Warto?
Z dętką chyba mniejsze ryzyko złapania kapcia. Chyba.
joł
mozna... to ok dzieki :) Moge sie teraz rozgladac za nowa opona...
Moszna.
BTW
Jery dlaczemu to robisz? Zysk masy nieresorowanej będzie po około 1kg na koło.
Warto?
Z dętką chyba mniejsze ryzyko złapania kapcia. Chyba.joł
Ten 1 kg ma większe znaczenie w szybkości skrętu i zdecydowanie warto!
Z dętką łapiesz kapcia i koniec. Bezdętkowa jest bezpieczniejsza, wolniej schodzi powietrze po chwyceniu gwoździa. na pewno!
I możesz szybko naprawić kapcia bez zdejmowania z felgi
Dobry temat Jery, akurat na zimowe coraz krótsze wieczory :)
Z masa rozumiem-mniejszy efekt zyroskopowy.Fajnoe bylo by tez z bomby zalozyc opony dedykowane do sm a co za tym idzie-lżejsze.
O kapcia pytam bo ja przez 8 lat zlapalem kapia tylko crossem jak mi wentyl scielo :p
Pamietam w Sudetach Raju zlapal kapcia i szprej pomogl by gdyby nie dopompowal (chyba) a 2012 Tabul wychaczyl w sobote gwozdzia zapodal szpreja i przelatal caly zlot czyli z dobre 500 km i nie zeszlo. Nie wiem czy chlopaki mieli detki.
Jol
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Uszczelnianie kol szprychowych
Wygenerowano w 0.050 sekund, wykonano 85 zapytań