1

Temat: adaptery pod tarcze do drz

Witam,

Kupilem sobie cale kola enduro pasujace do mojego moto. Niestety tarcze hamulcowe nie pasuja. Wymiana to jest spory koszt i jakis problem. Czy istnieja jakies adaptery pod zaciski, dzieki którym obejde się bez wymiany?

Pozdr.
Sosen

2 Ostatnio edytowany przez babel (2011-05-13 13:55:20)

Odp: adaptery pod tarcze do drz

sosen napisał/a:

Witam,

Kupilem sobie cale kola enduro pasujace do mojego moto. Niestety tarcze hamulcowe nie pasuja. Wymiana to jest spory koszt i jakis problem. Czy istnieja jakies adaptery pod zaciski, dzieki którym obejde się bez wymiany?

Pozdr.
Sosen

Od czego masz te koła i tarcze - bo jak E lub S to pasuje wszystko bez problemów - tylko tarcze dajesz od SM

Post's attachments

Attachment icon DSCF7475.JPG 921.13 kb, 88 downloads since 2011-05-13 

3

ja natomiast mam na tarczach enduro a potrzebny mi schemat adaptera na przód do tarcz SM. ma ktoś coś takiego? znalazłem dwa schematy na forumie - jeden na wrzucie,ale tam brakuje szerokosci w rzucie bocznym, natomiast drugi schemat jest dla mnie kompletnie niezrozumiały i zagmatwany :) pomocy!!!!

4 Ostatnio edytowany przez radzio (2012-08-19 12:12:13)

.

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

5

tarcza 310 mm jeśli to coś komuś powie :)

6

Może sie myle ale budowa takiego adaptera jest dość prosta.
Nie wiem jaką masz tarcze teraz, ale wykonujesz proste obliczenie 155 - (promień Twojej tarczy) i wychodzi Ci jeden wymiar tego adaptera. Wysokość bierzesz z zacisku (tak aby rozstaw śrub pasował),
Masz już dorobione tulejki do dużych kół? Jeśli tak to musisz zmierzyć w tej chwili jaka jest odległość i jaka będzie na duzych kołach, różnica tych odległości to trzeci wymiar adaptera :) Mam nadzieje ze zrozumiałeś o co mi chodzi :D

Husqy SMR-R 450

7

problem polega na tym,że muszę to kumplowi wysłac kilka ładnych kilometrów ode mnie. jak coś źle zmierzę to będę w czarnej dupie :) a gdyby był gotowy schemat to przesyłam i mówię - rób :D

8

I jak, dorobiles ten adapter? Bo też teraz mam ten problem.

romet pony -> senda -> rm125 -> dr-z e400 -> wr400 -> crf450 -> fzs600 & sm690

9

crossman napisał/a:

ja mam do sprzedania adapter pod oryginalny zacisk do drz. zapraszam do dzialu gielda. pzdr

drz400e/sm

10

bbuh napisał/a:
crossman napisał/a:

ja mam do sprzedania adapter pod oryginalny zacisk do drz. zapraszam do dzialu gielda. pzdr

Widziałem, jednak mam jak dorobić, co taniej wyjdzie, a potrzebuje tylko jakiś rysunek z wymiarami.

romet pony -> senda -> rm125 -> dr-z e400 -> wr400 -> crf450 -> fzs600 & sm690

11 Ostatnio edytowany przez bbuh (2013-01-17 15:09:56)

crossman napisał/a:
bbuh napisał/a:
crossman napisał/a:

Widziałem, jednak mam jak dorobić, co taniej wyjdzie, a potrzebuje tylko jakiś rysunek z wymiarami.

o rysunek z wymiarami bedzie ci bardzo trudno. bedziesz pewnie musial wystrugac adapter z drewna i przeniesc wymiary na rysunek. niewiarygodna kupa jebanki. przynajmniej mi proba strugania szla bardzo ciezko. to jednak musi byc dosc precyzyjny element. jak policzysz koszt frezowania i materialu, watpie zeby wyszlo taniej. chyba ze frezujesz sam.. jak zdecydujesz sie na renthala i bedziesz chetny na adapter, na pewno sie dogadamy. jak pisalem, w zestawie taniej... pzdr

drz400e/sm