Temat: Przestroga kupowania po za allegro
Witam kupiłem poza allegro wydech do drz > [url]http://moto.allegro.pl/leo-vince-x3-suzuki-dr-z-400-sm-drz-s-tlumik-alp92-i2919367073.html[/url] wydech doszedł, otwieram paczkę i nie ma rury dolotowej która jest między kolektorem a tłumikiem końcowym. Dzwonię do sprzedającego w celu wyjaśnienia czemu nie ma rury dolotowej otrzymałem odpowiedź że tak mnie sprzedający poinformował w czasie rozmowy szkoda tylko że pytałem przez telefon czy wszystko jest i czy wydech łączy się na wysokości kolana za osłonką za którą łączy się kolektor z rurą dolotową. Potem zaczął wymyślać że on też miał oryginalny wydech i z oryginalnego sobie przełożył rurę dolotową szkoda że w oryginale jest to zespawane na stałe i wydech kompletny składa się z 2 części a nie 3 jak w przypadku leo vince x3. Po drugie w ogłoszeniu piszę że w komplecie jest rura dolotową i na zdjęciu widać że rura dolotowa jest. Po trzecie jak bym wiedział że jest to sam tłumik końcowy to bym tego nie kupił lub nie za taką kwotę 800zł (darmowa wysyłka tak się dogadaliśmy). Wczoraj gdy powiedziałem sprzedającemu że rura dolotowa na zdjęciu jest i nie jest to z oryginalnego wydechu powiedział że przeszuka dzisiaj cały garaż i zadzwoni do mnie o 20. Nie zadzwonił - ja dzwoniłem kilkakrotnie na dwa numery z których do mnie dzwonił jeden ma pocztę głosową włączoną drugiego nie odbiera.
Nigdy nie kupujcie poza aukcją nawet jak wynegocjujecie lepszą cenę tak jak było w moim przypadku po czym sprzedający spytał czy może być po za aukcją żeby nie musiał płacić prowizji zgodziłem się i teraz mam co mam...
Macie jakiś pomysł czy mogę coś z tym zrobić? chciałbym zwrócić ten 'wydech' i odzyskać pieniądze...