1

Temat: Aprilia SXV 550 z allegro prośba o pomoc

Witam wszystkich

To mój pierwszy post na forum supermoto, więc pozdrawiam wszystkich z wysepki- Świnoujścia. Mam nadzieję że będzie okazja by się poznać osobiście, polatać i wypić wspólnie jakieś pifko.

Póki co nie mam jeszcze mociaka ale silne parcie by się przerzucić z błota na twarde więc szukam odpowiedniego rumaka. Stąd też wielka prośba mam na oku SXV 550 z tego ogłoszenia:

[url=http://otomoto.pl/aprilia-sxv-550-supermoto-ktm-525-lc4-M3448207.html]LINK[/url]

Stąd też moje pytanie czy ktoś może oglądał już ten egzemplarz lub ma rzut beretem do nich aby przy okazji podjechać i ocenić sprzęt??

Piszę gdyż mam do nich do przejechania niemal całą Polskę i z doświadczenia wiem że takie wyprawy kończą się często stratą kasy i niezłym wkurzeniem.

Ps. Jeśli ktoś miał do czynienia z SXV podpowie czy warto polować na ten sprzęt, jak z serwisowaniem i jak się jeździ V- ką w supermoto. Będę wdzięczny za każde info.

dzięki i pzdr
Kordzik

KTM 690 Enduro,   KTM EXC 200 :)

2

Odp: Aprilia SXV 550 z allegro prośba o pomoc

[url]http://forum.supermoto.pl/topic22212-aprilia-sxv-550.html[/url] ;)

https://www.bikepics.com/members/81

3 Ostatnio edytowany przez Kordzik (2013-01-13 14:39:14)

Wiem że to potwór i trzeba się przyzwyczaić ale w sumie myślę że warto spróbować i zobaczyć czy sprzęt dla mnie.
Jak dotąd przerabiałem nerwowe motocykle np. Tuono 1000R i dawałem radę.

Nie twierdzę że z SM będzie podobnie ale póki nie spróbuję nie będę wiedział. Interesuję się nią z uwagi na silnik bo V-ki mi podchodzą. Może 450 będzie potulniejsza i też jest jedna na allegro??

Ps. Na allero jest ten egzemplarz po remoncie, czy to inna bajka, bo w ogłoszeniu jest że z Włoch  a w linku z Niemiec??

Ogólnie mało jest tych sprzętów z 2 ręki...

pzdr
Kordzik

4

Nie chciał bym nikomu robić antyreklamy...
Fakt te sprzęty to niezłe zapierdalacze, masa i wyposażenie też ok ALE
Problem z rozruchem to słowo klucz w przypadku tych motocykli, bywały tez przypadki samozapłonów.Ogólnie nie cieszą się one potężnym wzięciem, najczęściej pytają o nie właśnie świeży użytkownicy myśląc że jeżeli silnik V to koszty utrzymania będą jak w tych cięższych V-kach, nic bardziej mylnego.
Pzdr

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

5

Dzięki czytałem też o problemach z rozruchem, w razie czego mam też zaprzyjaźniony i sprawdzony serwis Aprilii pod ręką a to duży plus.

Wiem też że nie ma supermoto w które nie trzeba było by inwestować, no może jakbym założył koła do mojej drki 350 ale o ile w  teren do dobrej zabawy jest ok, to na asfalt wydaje się być za słaba. A do amatorskiej zabawy na torze to zupełnie pomyłka.

Mimo kilku niedogodności jestem tą Aprilią zainteresowany, ale chodzi mi o ten konkretny egzemplarz, czy to nie przypadkiem jakieś padło, boję się jechać setek km aby się o tym przekonać. :)

3000 km po 5 latach wydaje się trochę dziwne...

pzdr
Kordzik

6

A przebiegi w granicach 3 tys km w tych apkach któe widzimy w ogłoszeniach to już jest tajemnica tej galaktyki :D prawie wszystkie oscylują w tych granicach hehe

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

7

więc zaczne od tego że miałem Aprilie i moge z czystym sumieniem polecić, posiada jeden minus - ciężko sprzedać w Polsce.

Przebieg 3000 w 5 lat hmm ja w 2 lata zrobiłem 1900 i też miałem znawców/oglądaczy którzy wyśmiewali ten przebieg.

Praktycznie nie latałem po ulicy tylko po torze, brak czasu i takie tam problemy.

Wystawiłem na mobile.de niemcy przyjechali i docenili ten sprzęt, moja była 2010r a w tej cenie w niemczech były 2006r.

Sprzęt super fajny, płynne oddawanie mocy i super prowadzenie.

Mam nadzieje że kiedyś wrócę do tego sprzętu i może pokuszę się o ten mocniejszy 550.

w razie pytań pisz

8

Dzięki za informacje, coraz bardziej się utwierdzam, że to dobry wybór. Nad przebiegiem też się nie będę rozczulał jak wszystko będzie grało jak trzeba.

Mam nadzieję że znajdzie się ktoś w pobliżu kto mógłby wstępnie ocenić tę apkę bo tak się składa, że nie mam znajomych w tej okolicy :(

W razie czego napisz jak możesz na co zwrócić uwagę przy tym sprzęcie w trakcie oględzin gdzie ew. szukać śladów przygód itd.
Jak powinien chodzić silnik i rozrusznik w sprawnym sprzęcie czy jakieś hałasy to norma?? Bardzo mi to pomoże jeśli będę zmuszony grzać sam na oględziny.

dzięki i pzdr
Kordzik

9

Kordzik napisał/a:

Mam nadzieję że znajdzie się ktoś w pobliżu kto mógłby wstępnie ocenić tę apkę bo tak się składa, że nie mam znajomych w tej okolicy :(

dzięki i pzdr
Kordzik

Widzę, że supermotowcy z północy mają taki problem. Ja jestem z okolic Gdańska i borykam się z tym samym problemem. Wszędzie tylko plastiki..

10

Matysek napisał/a:

Widzę, że supermotowcy z północy mają taki problem. Ja jestem z okolic Gdańska i borykam się z tym samym problemem. Wszędzie tylko plastiki..

Dokładnie straszna bryndza u nas :(