Temat: [S] Sprzedam Husqvarne sm610s 2000r
Witam. Mam do sprzedania moją husqvarnę sm610s z 2000r model z elektrycznym rozrusznikiem oraz pompą oleju. Kilku osobą z forum już pisałem o tym że motocykl szuka nowego właściciela niestety teraz padła ostateczna decyzja o sprzedaży ponieważ muszę szukać auta. Krótka historia. Kupiłem go około dwa i pół roku temu, tydzień po zakupie motocykl wylądował z zatartym silnikiem u mechanika. Wymieniony został cylinder na używany ale w idealnym stanie oraz nowy tłok dobrany do tego cylindra, łańcuszek rozrządu ślizgi, płyn chłodzący, olej z filtrem itp. Głowica, zawory, korba wszystko wyglądało bardzo dobrze więc zostało. W poprzednim sezonie wymienione zostało magneto (samo koło magnesowe) i rozrusznik, cewki oraz sprzęgiełko rozrusznika w jak najlepszym porządku. Olej wymieniałem na pełen syntetyk Motula (na zdjęciu widać 'bańkę'), zawory regulowałem co 2-3 wymiany oleju, jest to wmiare prosta czynność ponieważ reguluję się je za pomocą śrubek. Filtr powietrza czyszczony i nasączany preparatami do tego przeznaczonymi firmy Motorex (również widać na zdjęciu) dość często ponieważ miałem wcześniej kxf-a 250 i od tego crossa nauczyłem się dbać o takie rzeczy. Huśka chodzi bardzo ładnie odpala ciepła czy zimna, napęd jest w bardzo dobrym stanie, tarcze hamulcowe i klocki również ( z tyłu praktycznie nówki ), zawieszenie nie cieknie ani nie puka. Na motocyklu jak widać jest przelotowy, pojedynczy wydech Monti, hand bary z aluminiowym rdzeniem, hamulce Brembo, z przodu przewód hamulcowy w stalowym oplocie. Oczywiście ma swoje wady mianowicie na pewno tylnia opona do wymiany, popękane siedzenie nieznacznie, w niczym nie przeszkadza oraz skończył mi się przegląd z ubezpieczeniem. Nowy właściciel pod względem mechanicznym nie musi się niczym martwić profilaktycznie może wymienić olej ( nowy filtr dodaje do motocykla) oraz mógłby wyregulować zawory dla świętego spokoju. Wszystkie części do wglądu prócz tłoka, nadawał się do śmieci i tam też wylądował. Sprzedającemu dorzucam do niego wszystkie części widoczne na ostatnim zdjęciu plus „listki” acerbisa i serwisówkę na płycie CD(olej i płyn do filtra powietrza zostawiam bo na pewno kiedyś wrócę do SM :D). W ostatnim czasie wleciał nowy akumulator bezobsługowy dedykowany do tego modelu. Warto też wspomnieć że jest zalany po sam korek :D Cena jaka mnie interesuję to 8500zł proszę nie pisać że dużo ponieważ wiem ile w niego władowałem i itak zdaję sobie sprawę, że się to nie zwróci. Jeśli ktoś chciałby zdjęcia tarcz, klocków, silnika, opon albo po prostu więcej w lepszej rozdzielczości proszę pisać na maila t_nedzewicz@o2.pl w razie pytań dzwonić 503-123-095. Negocjacje ceny wyłącznie osobiście. Pozdrawiam Teodor.