Yamahe kupiłem w październiku 209roku i wyglądała tak
Już w grudniu tego samego roku wyglądała tak
I taką przejeździłem do wakacji 2012roku. Później zacząłem remont wizualny i mechaniczny z czego w silniku wymieniłem tylko płyny, olej i łożyska z racji że tłok miał się dobrze wraz z cylindrem(brak zdjęć ;/).
To teraz kilka zdjęć przed samą rozbiórką moto:
Tu już przymiarki do SM:
No i czas na rozbieranie :))
Rama szła do piaskowania i malowania, więc ją trochę trzeba było przygotować
Podczas prysznicu
Po dokładnym wymyciu
W tym samym czasie kolegą robił swój sprzęt(WSK) więc części razem pojechały do panów którzy piaskowali a później nam pomalowali części i ramy proszkowo na czarno. Jedynie wachacz pomalowałem na srebno. W czasie pakowania i transportu do ww. panów.
Tak więc wszystko pojechało było tam koło 5-7dni i zostało przywiezione przez kolegę a tu rama i części tuż po odebraniu(Pierwszą noc spały ze mną w pokoju :D )
Kartery i lagi(to dolne nie wiem jak dokładnie to się nazywa) dałem do szkiełkowania. W tle poprzedniego je widać, dokładnych zdjęć nie mogę znaleźć na ten moment.
Codziennie po wakacyjnej pracy trochę robiłem/składałem moto
Zmieniłem błotniki przód i tył wraz z lampą. Gdyż oryginalne były już "zmęczone" a także nie podobały się mi.
Półki poszły później do pomalowania bo się okazało że stare były krzywe.
Siedzenie zostało obite na czarno. Tu jeszcze zdjęcie z oryginalnym siedzeniem, końcowe zdjęcia pokażą nam już obite.
Jadźka poszła wtedy na brudasy z powodu braku zrobionych kół do SM://
EFEKT KOŃCOWY !!!!!!!!!!!!
Tu już w kilka dni później podczas docierania na torze:
Zdjęć z zimy nie będę wrzucał.
Moje szczęście nie trwało zbyt długo gdyż miesiąc temu podczas robienia zębatki kopki w której tulejka się roztoczyła i miała za duże luzy. Składając Yamahe zapomniałem, a raczej przez moją głupotę nie nalałem płynu do chłodnicy i oto efekt:
Tak tak zatarłem tłok. A więc od początku silnik na stół i rozbieramy:
Na razie czekam na swój cylinder.
UrbanStreetWorkshop
#444 KTM 530EXC Supermoto
KTM 300EXC enduro
https://www.youtube.com/user/yamahadt1998