16 Ostatnio edytowany przez tadzik (2013-01-08 12:32:34)

Odp: Gogle Smith czy Scott?

ja nie mówię, że nie można korzystać, z gogli zamiennie. Bo nikt nikomu nie zabrania :)
Mówię,tylko że są to gogle różniące się budową w jakimś tam konkretnym celu.
btw. do gogli mx też są lustra i zdecydowanie tańsze niż do gogli snb 

Niektórzy jeżdżą na Supermoto w butach przeznaczonych na ścigacze ... ot co

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

17

Ja polecam gogle Progrip. Wcześniej miałem Scotty 89x i Fox'y Main. Scotty były moim zdaniem bardzo kiepskie. Szybko parowały, szybka stosunkowo łatwo się rysowała i słabej jakości gąbka, która po półtorej sezonu się rozleciała. Foxy były naprawdę niezłe. Dosyć wytrzymała szybka, nie rysowała się tragicznie szybko. Przelatałem w nich ponad 3 sezony i do dziś mam je jako zapasowe. Z wad to średnia wentylacja, bo jak już szybka zaparowała to katastrofa - trzeba było kawałek nieźle zapierniczać, żeby odparowały. Skutkowało to koniecznością częstego ściągania gogli w ciężkich warunkach w terenie, w SM nie będzie to kłopotem. No i ta guma rozciągnięta po 1,5 sezonu, zawsze mnie irytowało naciąganie jej przy każdym zakładaniu gogli. Poza tym bez zastrzeżeń większych, gąbka z solidnego i miłego materiału.

Progrip'y jakie posiadam to model 3303, takie : [url]http://www.knobby.eu/en/art/goggles/progrip/progrip-3303/[/url] ( miało być 3540, ale akurat nie mieli na stanie ). Super wentylacja, odparowują momentalnie nawet w zimę, wystarczy ruszyć wręcz. Super dopasowanie do twarzy, gruba gąbka. Do tego szybki do wyboru do koloru w dobrych cenach : standardowe, lustrzanki, polaryzacyjne czy podwójne. Dałem za nie 125zł, za Foxy 150zł kilka lat temu i na chwilę obecną stwierdzam, że Progripa są wykonane dużo lepiej do enduro.

18

coś już na pewno wybiorę... dzięki wszystkim za pomoc.

WR 450

19

A ja jeżdze już 3 lata w tych smith evo i je polecam gogle wytrzymałe jak za tą cene napewno bedą się sprawować jak jakieś droższe innych firm są ideale do kasku ja śmigam w rozmiarze L.W moich smitach po 3 latach lub dłużej niepamietam bo to był prezent na urodziny jak kask kupiłem odkleja się gąbka ale to można dokleić, używałem ich także do jeżdzenia na snowbordzie też może być.

Hero Majestic Ankur--->Derbi Senda Xtreme R--->Lifan Cross 125--->Mz Etz 250--->Ktm Egs 360--->Kawasaki Zr7--->Gas Gas EC 300  2006 & Kawasaki Zr7s 2004