Temat: Spawanie tytanu?
Spawał ktos cos kiedys z tytanu? to w ogole da sie zrobic? urwał mi sie uchwyt do sprezynki przy koncowce akrapa i nie wiem co z tym zrobic.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Spawanie tytanu?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Spawał ktos cos kiedys z tytanu? to w ogole da sie zrobic? urwał mi sie uchwyt do sprezynki przy koncowce akrapa i nie wiem co z tym zrobic.
spawa się z powodzeniem
Spawa sie bardzo ladnie. Problemem moze byc tylko drut. Bez niego w tak cienkim materiale jak wydech masz duze szanse na wypalenie dziury. Oczywiscie spawanie metoda TIG
Migomatem też daje radę. Ale trzeba bardzo uważać, bo strasznie łatwo zrobić dziurę.
Mi to mocowanie przykleili.
Kowal SG Czym kleili?, u mnie tez widze ze ktos cos kleil ale nie zdało egzaminu, ma ktos moze jakis warsztat w wawie albo okolicych co mi to zrobią?
ma ktos moze jakis warsztat w wawie albo okolicych co mi to zrobią?
Ja elementy z tytanu oddaje do nich
[url]http://www.centrspaw.com/oferta_2.php[/url]
Pekniecie na wydechu, to zwykle kolo 50 zl i jest gotowe na drugi dzien
Czarny, mogę popytać o klej do tytanu swoich inżynierów (dobierali coś do tytanu w samolotach, więc to raczej pewne połączenie). Ew. Sergio, znany niektórym z SM chwalił się spawaniem tytanu.
SnowMoto dzieki bardzo ale Crazy dał wyzej namiar takze tam sprobuje, jakos do kleju nie jestem przekonany do takiego elementu(mała powieszchnia przylegania a naprezenie bardzo duze) tak czy owak dzieki chlopaki.
Trochę siedzę w tematach klejenia i nowoczesne kleje potrafią być bardziej wskazane w wielu elementach- brak jest naprężeń cieplnych ze spawania, a klej się dobiera zawsze tak, żeby przy naprężeniach granicznych zniszczeniu ulegał element, a nie spoiwo.
hmm, to moze jednak zrób wywiad odnosnie tego kleju jak by nie bylo problemu, bo do spawania i tak miałem zawozic po nowym roku.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Spawanie tytanu?
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 77 zapytań