1

Temat: YAMAHA XT 660 X Opinie / wady / zalety:)

Planuję zakup tego motocykla.

Czy użytkownicy lub ktoś kto dosiadał tego sprzęta mógłby wyrazić o nim swoje subiektywne opinie?:)

Jak wygląda serwisowanie?

Tak dla jasności o spalanie nie pytam, bo to akurat podrzędna sprawa:) - ile wleję tyle spali, normalka:D

"Im dłużej czekasz na przyszłość tym jest ona krótsza"

2

Odp: YAMAHA XT 660 X Opinie / wady / zalety:)

sam chciałem kupić xtka dopóki go nie zobaczyłem na własne oczy.Wygląda jak czołg z ori wydechami i troche waga za duża
wybrałem troche lżejszego i mocniejszego i jestem zadowolony

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

3

Myślę,że przy moich 100kg wagi wzroście 182cm wyglądalibyśmy razem znośnie;) ale ocenię na żywo, dzięki za odp.

4

I droższego:)
Cały sezon prześmigałem XT660X, codziennie do pracy w te i nazat plus wycieczki miejskie.
Spalanie przy jeździe po ulicach Warszawy w  godzinach szczytu: 5l.
Serwisowanie: musi mieć paliwo żeby jechać- tyle.
Minusy: na pewno waga, rasowe sm to nie jest i nie ma co sobie wmawiać, więcej nie potrafię wymienić.
Plusy: prowadzi się jak rower, i tutaj opinia szerszej rzeszy, która miała okazje trochę pojeździć.
Moto super do miasta plus jakieś wycieczki, na tor itp lepiej coś lekkiego.
Ahh no i moc: jedzie fajnie z dołu dla mnie wystarczająco nie mam aspiracji w 3s mieć 100 na liczniku czy tam rwać na koło z 4 z gazu.
Na przyszły sezon przesiadam się jednak na lżejszy sprzęt bo chcę na torze coś polatać plus jakiś teren jak kółka będą odpowiednie, gdyby nie to nawet bym nie myślał o zmianie. Jak się zdecydujesz na zakup X;a zapraszam na oglądanie:)

5

Z husqi na XTX przesiadka może być małym szokiem , nie sądzisz?

READY TO >> TERROR

6

Dzięki konradoz:) Mi też raczej nie chodzi o jazdę na kole... ale chyba przytrzeć podnożki da radę?;) A jakiej długości wycieczkę zrobiłeś najdłuższą?

7

Olaff napisał/a:

Myślałem o Africa Twin, więc XT jest i tak mniejszy;D
Chyba już się starzeję, bo nie szukam nerwowości pracy silnika Husky;) a wygody toczenia + jakieś dłuższe wycieczki... aczkolwiek serce nie da zapomnieć o SM, więc chciałbym właśnie taki substytyt i tego i tego;)

8

Za miasto latałem mało, praktycznie do domu tylko czyli jakieś 140-150km bardziej krętymi drogami, ogólnie komfort jazdy świetny do 130km/h, później wiatr przeszkadza z niską szybą.. Kanapa bardzo wygodna i szeroka, moto w pełni 2-osobowe.

9

Gregaj napisał/a:
Olaff napisał/a:

Myślałem o Africa Twin, więc XT jest i tak mniejszy;D
Chyba już się starzeję, bo nie szukam nerwowości pracy silnika Husky;) a wygody toczenia + jakieś dłuższe wycieczki... aczkolwiek serce nie da zapomnieć o SM, więc chciałbym właśnie taki substytyt i tego i tego;)

A dziobala nie brałeś pod uwagę? Spełnia w/w kryteria.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

10

konradoz napisał/a:

Za miasto latałem mało, praktycznie do domu tylko czyli jakieś 140-150km bardziej krętymi drogami, ogólnie komfort jazdy świetny do 130km/h, później wiatr przeszkadza z niską szybą.. Kanapa bardzo wygodna i szeroka, moto w pełni 2-osobowe.

I właśnie takiego motocykla szukam...:) A jak z dodatkowym bagażem? bo na razie nie przewiduje jazdy dwuosobowej...

11

gierwi napisał/a:

A dziobala nie brałeś pod uwagę? Spełnia w/w kryteria.

Na takie sprzęty mnie na dzień dzisiejszy nie stać...;)

12

Ja mam rogala z 21brothers w wersji 50L, i powiem krótko na wyprawy poza miasto zaebista sprawa, nisko środek cięzkości nie jak kufer i w ogóle nie czuć, chłopaki z tym na wyprawy latają (wersja oryginalna to giantloop z USA - tylko cena 2 razy taka a jakość podejrzewam ta sama - czyli świetna), poglądowe foty mojego Xa z rogalem (rogal tylko położony nieprzypięty:
http://imageshack.us/a/img27/1392/p1030694ny.jpg
http://imageshack.us/a/img197/3717/p1030698r.jpg

13

Konradoz kusisz mnie tym swoim Xt-kiem:) Jaka cena interesowałaby Cię za niego i kiedy będziesz chciał sprzedać? Dorzucisz rogala?:)

14

poszedł PM

15

Gregaj napisał/a:

Mi też raczej nie chodzi o jazdę na kole...

twister bez żadnych problemów lata XT-kiem na gumie. Jedyną wadą tego motocykla jest nisko poprowadzony kolektor, wyższe krawężniki mogą być przeszkodą.