Temat: Pierwsze Supermoto , Pierwszy motocykl
Siemka , niedługo zamierzam kupic swoje pierwsze supermoto (koniecznie 50ccm) i tutaj pytanie co byście mi polecili w tej maści?
PS : Fundusze to max. 4000zł
Supermoto całe życie , cały świat !
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Pierwsze Supermoto , Pierwszy motocykl
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siemka , niedługo zamierzam kupic swoje pierwsze supermoto (koniecznie 50ccm) i tutaj pytanie co byście mi polecili w tej maści?
PS : Fundusze to max. 4000zł
Aprilia mx albo dt 50 jeździłem oboma motocyklami i powiem ze nie są złe.
Osobiście wybrałbym na Twoim miejscu Derbi Senda DRD lub Aprilia sx 50. Te dwa motorowerki naprawdę dają radę i... łatwo je odblokować ;)
+ Derbi Senda, Rieju MRT 50 SM, Gilera GSM 50, Aprilia mx, Yamaha DT, Malaguti XTM 50
- Peugeot xps, Generic Trigger 50 x, Keeway TX, CPI, Romet i inne chińczyki.
Najlepiej wklej to co Ci się podoba, sam mam trochę doświadczenia w kwestii szalonych pięćdziesiątek to może coś będę w stanie doradzić.
Ale w Sendzie (po 2005) to podobno jest problem z częściami to prawda? Czy DRD ten problem nie dotyczy?
A co sądzicie o Beta RR 2004-2006 ?
sam polecam Sende ( najlepiej wersja DRD) i Dt mialem okazje kiedys tam polatac troszkę :)
jak szukasz moto to popatrz zeby były po jakims tam tuningu bo sie przydaje :)
zeby sie moto znudziło po tygodniu ;p
Możesz też patrzeć na Rieju SMX. Ogólnie to skup się na pięciu markach: Derbi, Yamaha, Rieju, Aprilia, Gilera. Wszystkie CPI, Bety i inne, nie są już tak wytrzymałe i niezawodne jak te w/w. Tak jak Piekny napisał, możesz też szukać Malagi, ale bardzo rzadko można znaleźć.
Mroku,poszło pw. Looknij na moją Riejke bo sprzedaje :)
Mroku, nie ma problemu z częściami, "tjiuningowych" zamienników jest od groma także.
Szukaj Derbi Sendy DRD, wychodziły jako gotowe supermociaki na UPS z podwójnym przednim zaciskiem i tylnym wahaczem a'la prolink.
Do Derbi Dendy bez problemu dostaniesz większość części, szczerze mowiąc w dzisiajzej obie internetu śmiem twierdzić że dostępność jest porównywalna do części DT 50 z silnikiem minarelli, mój starszy ma sklep motoryzacyjny i powiedział mi że nawet w hurtowniach jest tego mnóstwo ;) Oczywiście cena będzie pewnie inna no ale to już inna sprawa.
To co mi radzicie lepiej rok , dwa starszą Dt 50 czy młodszego Derbiaka może w DRD ?
Żadna różnica, bo oba są mało obsługowe i dostaniesz do nich części.
CPI to chinol?
Ja na twoim miejscu wziąłbym aprillie lub derbi sende. Wg. mnie najlepsze 50 supermoto.
pzdr.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Pierwsze Supermoto , Pierwszy motocykl
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 73 zapytań