1

Temat: Dr 125 sm

Cześć panowie, posiadam dr 125 sm z rocznika 2009. Przekopałem juz cały internet i nie znalazłem zadnych art. albo porad jak zwiększyć jej moc. Wybebeszyłem jej już wydech, i pomogło to ale nie jakoś specjalnie +1km. Proszę o porady, budżet to około 2-3tyś.

2

Odp: Dr 125 sm

Witam, również posiadam Suzuki DR 125 SM z tego rocznika i zgadzam się z Tobą w 100% w necie nie ma nic dosłownie nic na temat usprawnień naszego motocykla. Z własnych starań o usprawnienie suzi wiem tylko że nasz CPU jest nierozbieralny i nowych map wtrysku za bardzo nie pójdzie wgrać:/ Natomiast z tego co wyczytałem w necie na temat "bebeszenia" tłumików wynika że nawet posiadając wtrysk można sobie zaszkodzić:/ dlatego tego nie robiłem i tu moja gorąca prośba o jakieś zdjęcia z Twojej strony i krótki manual tej operacji oraz małe podsumowanie Twojego wybebeszenia, czy wszystko działa jak powinno? obroty nie skaczą? wiem że sonda powinna dać sobie z tym rade, ale jeśli możesz poproszę o Twoje spostrzeżenia na ten temat z perspektywy czasu. Zastanawiałem się także nad sportowym tłumikiem LeoVince X3 lub jakimś GPRem, obydwie firmy produkują dedykowane tłumiki do naszych suzi, lecz jednak cena to około 1500zł ;/ więc raczej sobie to odpuszczam. Apropo usprawnień to można jeszcze wsadzić zamiast fabrycznego filtra powietrza filtr gąbkowy, który da większą przepustowość. Z moich usprawnień jakie dokonałem to mogę Ci polecić zmianę świecy na irydową NGK oraz olej Motula 300V. Z góry dzięki za odpowiedź.

3

Odp: Dr 125 sm

witam panowie i jak rozwikłaliście sprawe z tym motorkiem bo też taki posiadam i jego prędkość maksymalna to trochę ponad 100 km/h ale myślę że może on więcej ?? co tu można zmienić  zębatkami troche się pobawić ?? macie jakieś pomysły jeszcze