Odp: Yamaha wr125r
A kolega monicadrift coś o mieszance pisze...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Yamaha wr125r
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A kolega monicadrift coś o mieszance pisze...
pisze o jakiś miksturach do czyszczenia filtra powietrza a nie o paliwie do zbiornika czytaj ze zrozumieniem jest to 4t wiec leje się samą benzynę do zbiornika, a filtr powietrza jeśli jest gąbkowy to czyści się albo w specjalnym do tego preparacie albo w benzynie ekstrakcyjnej a nie żadne dolewanie oleju do 2t....
monicadrift w jakim celu do czyszczenia filtra powietrza miesza się benzynę z olejem do 2t, ja pierd.....
pisze o jakiś miksturach do czyszczenia filtra powietrza a nie o paliwie do zbiornika czytaj ze zrozumieniem jest to 4t wiec leje się samą benzynę do zbiornika, a filtr powietrza jeśli jest gąbkowy to czyści się albo w specjalnym do tego preparacie albo w benzynie ekstrakcyjnej a nie żadne dolewanie oleju do 2t....
monicadrift w jakim celu do czyszczenia filtra powietrza miesza się benzynę z olejem do 2t, ja pierd.....
Filtr jest wtedy bardziej lepki i kurz sie do niego przykleja zamiast przechodzić dalej....
Ma to sens jeśli nie chcesz wydawać kasy na spray do filtrów.... Wychodzi znacznie taniej.
Z tego co wiem nie ma preparatów do czyszczenia filtrów... Są takie oleje w sprayu do nasączania, efekt taki sam jak z olejem do 2T , tyle że olej do 2T dokładniej rozprowadzisz, bo cały filtr masz zamoczony a sprayem bedzie w 1 miejscu wiecej a w drugim mniej, nie ma to w sumie żadnego znaczenia... Byle nie przesadzić :)
Ja mam 4l bańkę preparatu do czyszczenia filtra powietrza z firmy PUTOLINE (pewnie to nie jedyna firma która ma w swojej ofercie płyn do czyszczenia filtra powietrza widziałem też z twin air) z tej samej firmy mam olej do nasączania filtra powietrza, sprejem do nasączania tak dokładnie nie nasączysz filtra jak olejem do tego przeznaczonym w sumie nie raz czytałem na motoxie lub gdzieś że w spreju nie jest polecany.
Tu np. proszek: [url]http://moto.allegro.pl/proszek-do-mycia-filtrow-powietrza-twin-air-yz-cr-i2789816997.html[/url]
[url]http://moto.allegro.pl/plyn-do-mycia-filtra-putoline-4-l-pp-racing-i2811255599.html[/url]
Nie wiem jak Wy te swoje filtry czyścicie tymi magicznymi mieszankami (w sumie mało mnie to interesuje).
Myślałem że po to są dedykowane produkty do różnych czynności żeby je używać ;-).
Ja mam 4l bańkę preparatu do czyszczenia filtra powietrza z firmy PUTOLINE (pewnie to nie jedyna firma która ma w swojej ofercie płyn do czyszczenia filtra powietrza widziałem też z twin air) z tej samej firmy mam olej do nasączania filtra powietrza, sprejem do nasączania tak dokładnie nie nasączysz filtra jak olejem do tego przeznaczonym w sumie nie raz czytałem na motoxie lub gdzieś że w spreju nie jest polecany.
Tu np. proszek: [url]http://moto.allegro.pl/proszek-do-mycia-filtrow-powietrza-twin-air-yz-cr-i2789816997.html[/url]
[url]http://moto.allegro.pl/plyn-do-mycia-filtra-putoline-4-l-pp-racing-i2811255599.html[/url]
Nie wiem jak Wy te swoje filtry czyścicie tymi magicznymi mieszankami (w sumie mało mnie to interesuje).
Myślałem że po to są dedykowane produkty do różnych czynności żeby je używać ;-).
dedykowane produkty są po to zeby wydawac nie potrzebie na nie kase (chodzi o preparat do mycia filtrów) Ludwik+proszek i goraca woda zrobi tą samą robote i do tego dłonie ladnie wypierze po grzebaniu przy moto :) Do KTM dedykowany jest MOTOREX, uzywam MOTULa , chyba sie powiesze.
Ludwik i proszek z gorącą wodą używam po wstępnym wypłukaniu filtra w płynie do czyszczenia czy tam benzynie. Jakoś nie rozumiem po co do czyszczenia filtra mieszać benzynę z olejem do 2t olej wypłukiwać olejem? Mój filtr po czyszczeniu już gotowy do nasączania jest czyściutki i suchutki jak nowy . Tu chyba chodzi żeby usunąć stary olej. Niech każdy sobie robi jak tam chce.
Pozdro ;-)
A ja uzywam NoToil i jest gitara. Ich proszek usuwa w 100% olej którym jest nasączony filtr, oczywiście olej tez NoToil.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Yamaha wr125r
Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 78 zapytań