Temat: Coś do uciszenia głośnego, oryginalnego wydechu.
Siema. Czy tylko wata może uciszyć skutecznie wydech? Jeżeli tak, to jaka? W moim wydechu jest już praktycznie pusto, dlatego trzeba coś zrobić.
Macie jakieś propozycje?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Coś do uciszenia głośnego, oryginalnego wydechu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siema. Czy tylko wata może uciszyć skutecznie wydech? Jeżeli tak, to jaka? W moim wydechu jest już praktycznie pusto, dlatego trzeba coś zrobić.
Macie jakieś propozycje?
*
zamiast waty najlepiej kupic specjalna mate najlepiej pikowana, a wata tylko dopchnac/doszczelnic. sama wate szybko wydmucha. przed przepakowaniem mojego tlumika czytalem, ze nie nalezy upychac wypelnienia za mocno, bo jest wtedy glosniej. ale spotkalem sie tez z opinia, ze im wiecej sie wepchnie, tym dluzej bedzie dzialac. wiec po wypelnieniu tluika/owinieciu rury perforowanej i zmontowaniu dopchnalem ile sie da, naprawde na sile. uzylem do tego wyciora czy innego pogrzebacza do kominka. przez caly sezon dzialalo jak nalezy i dzwiek przyjemnie basowy.
A gdzie dostałeś taką matę i watę? Dużo Cię to wyszło?
Matysek masz numer do edhausta, on zajmuje się kominami i ma materiały do wypełniania, możesz mu wysłać, zrobi Ci i odeśle. 506436737
Matysek masz numer do edhausta, on zajmuje się kominami i ma materiały do wypełniania, możesz mu wysłać, zrobi Ci i odeśle. 506436737
Wielkie dzięki! Jutro dzwonię :)
Mam nadzieję, że nie wyciągnie wszystkiego z mojej kieszeni.. ;p
Co ile trzeba taką wate w wydechu wymieniać?
Jak sie wypali .
Najlepiej opukaj w różnych miejscach tłumik będziesz wiedział ile masz waty lub rozkręć go jak masz taką możliwość
koso ty masz nówkę więc pewnie jeszcze trochę
ja będę testował coś takiego [url]http://allegro.pl/welna-stalowa-rakso-200g-gr-3-4-5-tanio-i2792526011.html?source=oo[/url]
najpierw rurę owijam taką watą, potem wełną szklaną ;) sama wełna, około pół sezonu ;)
ja będę testował coś takiego [url]http://allegro.pl/welna-stalowa-rakso-200g-gr-3-4-5-tanio-i2792526011.html?source=oo[/url]
najpierw rurę owijam taką watą, potem wełną szklaną ;) sama wełna, około pół sezonu ;)
Interesujące. Ciekawe jak się sprawdzi ;)
Dokładnie taka wełna stalowa użyłem do owinięcia rury perforowanej, potem owinąłem specjalna mata, w suzuki dałem za nią coś kolo 50zł jedna starczyła Żeby łatwiej wepchnąć to wszystko do puszki pomogłem sobie taśmą odp na wysoką temp . Połowe sezonu oblatałem i wszystko w jak najlepszym porządku, brak metalicznego dźwięku.
pzdr
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Coś do uciszenia głośnego, oryginalnego wydechu.
Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 77 zapytań