1

Temat: xbox 360

hej. mam pytanie do osob ktore sie orientuja w temacie..bo ja jestem zielony.
Mam xboxa przerobionego, wsadzilem do niego plyte z najnopwsza wersja ufc i wyswietlila mi sie aktualizacja.. nie swiadomy zagrozenia zaakceptowalem.. chwile pozniej wyswietlil sie błąd aktualizacji i tak juz zostalo...
zanioslem xboxa do naprawy... w serwisie leżał miesiąc po czym gosc powiedzial mi że nie da sie go naprawić bo przegrzala sie grafika (czy cos w tym stylu)... moje pytanie: czy jest to możliwe? xbox zanim wlozylem plyte byl wylaczony po wlozeniu plyty chodzil moze 1-3minut pozniej go wylaczylem... wiec wydalo mi sie dziwne ze gosc mowi ze go przegrzalem... a od kilku znajomych dowiedzialem sie niedawno po tym ze w tym serwisie rozne walki robia... Chcialem wiec zasiegnac opinii osob ktore maja pojecie na ten temat bo ja nie mam i nie chcialbym bezpodstawnie robic tam zamieszania..
pozdro

http://www.youtube.com/watch?v=0XLmYxAXYnU

2

Odp: xbox 360

Z tego co mi wiadomo przerobione Xboxy często padają

SmKTM terrOR #136

3

jezeli masz przerobionego a wlozysz oryginalna gre i wlaczysz aktualizacje to musisz na nowo przerobic , powinno dzialac , kumpel tak mial niechcaco zaaktualizowal i musial na nowo przerobic ;d

Rieju rr 50 sm / NSR125 / Husqvarna TE 250 !

4

I bardzo dobrze, będzie nauczka żeby nie piracic.

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

5

Ricko chciałeś przyoszczędziłeś przerabiając konsole to masz :P

SmKTM terrOR #136

6

a wy tacy bogaci że za swoje zarobione oryginały kupujecie ?? filmów nie ściągacie tylko wszystko kupujecie ?? czy hipokryzja przez was przemawia ??

7

wracajac do tematu, lepiej nie bawić się w takie szemrane serwisy. Kiedys oddalem przerobiona konsole do typka, ktory naprawial mi ja miesiac, podzialala 3 razy i znowu sie zepsula (blad ROD czy cos takiego, zalacznik swiecil sie na czerwono) oddalem znowu i dostalem z powrotem inna konsole, zrobiona chyba z 3 roznych a zorientowalem sie po miesiacu kiedy ten czlowiek juz zwinal swoj interes. Najlepiej poszukac jakies zapalenca na forum albo allegro, spotkac sie z nim i zobaczyc co to za czlowiek, dopiero wtedy oddac mu konsole. Ja kupilem nowy egzemplarz i juz nie przerabialem i tak tez polecam robic;)

Suzuki DRZ 440 SM

8

Może jestem inny ale tak robię :) Przecież dobre starsze gry można wyrwać w cenie paczki fajek, bez przesady. W ostatniej promocji na Steamie kupiłem kilka zajebistych tytułów po kilkanaście zł czy Max Payne 3 na Muve.pl za 25 zł.

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

9

Dobre stare gry owszem, ale jak dla mnie przegięciem jest wołać za grę 300pln... a tak wracając do tematu to nowsze konsolę są lepiej zrobione - lepiej chłodzone i w innym procesie technologicznym wytwarzane przez co niby mniej awaryjne. Znajomi potwierdzają. Sam nie mam czasu na granie, ale naprawiam elektronikę - komputery, więc coś tam kumam. Więc konsole nie psują się ze względu na przeróbki, tylko z powodu przegrzewania się z reguły grafiki ! Lipne serwisy grzeją układ i oddają - może podziała godzinę, może miesiąc, lepsze serwisy wymieniają cynę pod układem co już na dłużej starcza, a najlepszym rozwiązaniem, niestety jak dla mnie zbyt głośnym, jest wymiana cyny pod procesorem i grafiką i "zmostkowanie" wiatraków aby wiały zawsze na maxa. Tak zrobiona naprawa powinna dobrze działać, niestety przypomina odkurzacz ;)

10

Gdyby to był błąd grafiki to był by błąd ROD (Ring Off Dead) - świecą się czerwone lampki wokół włącznika. Pomaga wtedy przelutowanie grafiki (reballing) - jednak jak zrobiony słabo lub tylko układ wygrzany, albo jeżeli uszkodzone pady lutownicze to problem powraca. Najlepiej wymienić układ grafiki i zalutować ponownie cyna z ołowiem (problemem są spoiwa bezołowiowe - wymysł ekodupków, tych samych co srają się na dwusuwy że kopca i nie spełniają norm).
Aby upewnić się ze to grafika należy konsolę owinąć kocem i włączyć - trzymać tak aż się wyłączy i wtedy na chwilę problem ustępuje. Aha, a jeżeli przelutowanie grafiki to żądaj rocznej gwarancji - nikt Ci jej nie da jak nie jest pewny swojej roboty  :-)
Też polecam oryginały - zawsze miałem piraty, jednak jak zacząłem kupować oryginały okazało się że takie gry lepiej szanuję, gram do ukończenia no i mają wtedy duszę. Taki pirat kilka razy włączę i szukam już czegoś nowego - bo to koszt tylko czystej płyty.

http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8

Yamaha WR450F - Brudas
KTM 690 SMC-R - SM