1 Ostatnio edytowany przez dbaranek (2012-11-22 02:01:09)

Temat: Koła z lc4 do 525?

Najpewniej temat sie juz powtarzał ale zaryzykuje.

Chce pochytac koła z lc4 smc 2005r do exc 525 2004r i tu pytanie standardowe czy mi podejda?
Dowiedzialem sie ze te kola maja wejscie na najszersza oske tylko nie wiem jaka ma moj 525?
czy nie beda za szerokie kola czy mi wejda w wachacz i lagi? czy tarcze podejda pod seryjne zaciski?

licze na pomoc bo jestem w tym blady

tutaj link do aukcji :
[url]http://allegro.pl/ktm-lc4-lc-4-kola-supermoto-kompletne-tarcze-2005-i2810938602.html[/url]

no i fajnie :)

2

Odp: Koła z lc4 do 525?

Najprościej mówiac bedzie troche kombinacji, szkoda czasu moim zdaniem, przerabiałem ten temat. Pasowac beda ale lepiej kupic od EXC i po sprawie :)

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

3

mam koła do EXC

698 672 101

sprzedam części :
DRZ 400 , KTM EXC 400 / 520 / 525
zamienię koła enduro na koła SM
gg 6777220

4

zaryzykowalem cena 1400 przemowila do mnie ;)
szerokosc osiek taka sama,piast z tylu to samo z przodu troszke szersza

Napisze potem co musialem porobic

Dzieki chlopaki za odp. ;)

5

siema. Dobra więc co do ośki to dobrze, będą Ci pasowały bo to nie problem, wystarczy zmienić łożyska, ale nie podejdą Ci bo jak widać w linku na zdjęciach zębatke masz z prawej strony a u Ciebie w exc masz z lewej... tarcze w lc4 masz z lewej a w exc masz z prawej! PIASTA NIE PASUJE!!! Po dużych przeróbkach tego może Ci podejdzie ale kolejne pieniądze bedziesz musiał wydać i szkoda czasu.
POZDRAWIAM

6

raczek312 napisał/a:

ale nie podejdą Ci bo jak widać w linku na zdjęciach zębatke masz z prawej strony a u Ciebie w exc masz z lewej... tarcze w lc4 masz z lewej a w exc masz z prawej! PIASTA NIE PASUJE!!!

a koła nie można obrócić??

ja w   EXC mam koło tył od LC 4 i spokojnie pasuje bez przeróbek :D

sprzedam części :
DRZ 400 , KTM EXC 400 / 520 / 525
zamienię koła enduro na koła SM
gg 6777220

7 Ostatnio edytowany przez dbaranek (2012-11-30 10:46:04)

raczek312 napisał/a:

siema. Dobra więc co do ośki to dobrze, będą Ci pasowały bo to nie problem, wystarczy zmienić łożyska, ale nie podejdą Ci bo jak widać w linku na zdjęciach zębatke masz z prawej strony a u Ciebie w exc masz z lewej... tarcze w lc4 masz z lewej a w exc masz z prawej! PIASTA NIE PASUJE!!! Po dużych przeróbkach tego może Ci podejdzie ale kolejne pieniądze bedziesz musiał wydać i szkoda czasu.
POZDRAWIAM

skoro napisalem ze oski sa te same to po co zmiana lozysk?
prosze nastepnym razem jak nie jestes zorjentowany to nie wprowadzaj w błąd

okazalo sie ze piasta z tylu jest szersza od kola enduro przez ta "plywajaca" zebatke na gumach o 4mm a przod zas krotszy o 3mm
ale poradzilem sobie po chłopsku tak :

TyŁ wystarczylo od strony tarczy dac dystans z kola enduro i zwykla podkladke szerokosci 1mm (znalazlem 2mm wszedlo ciasno ale siedzi)
Przod to samo brakuje 1-2mm i oczywiscie dorobic adapter na duza tarcze, tak wiec wszystko pasi i za te kase nie dostalbym takiego kompletu. Pozdrawiam

8

Nie chcąc zakładać nowego tematu podepnę się pod ten:)
Czy koła SM z Husaberga 400 2003r będą pasować do exc 525 2005r?

SmKTM terrOR #136

9

"Bałagan" DL - legnica ? Mam koła od Duke pasują do exc  masz do mnie 40 km

sprzedam części
EXC 520 /  LC4 620 - całe na części - koła enduro - koła KTM DUKE SM
DRZ 400 - części zawieszanie, elektryka, air box, sprzęgła, elementy silnika
gg 6777220            tel 698 - 672 - sto jeden

10

bagins1983 pw

SmKTM terrOR #136

11

dbaranek napisał/a:
raczek312 napisał/a:

POZDRAWIAM

skoro napisalem ze oski sa te same to po co zmiana lozysk?
prosze nastepnym razem jak nie jestes zorjentowany to nie wprowadzaj w błąd

okazalo sie ze piasta z tylu jest szersza od kola enduro przez ta "plywajaca" zebatke na gumach o 4mm a przod zas krotszy o 3mm
ale poradzilem sobie po chłopsku tak :

TyŁ wystarczylo od strony tarczy dac dystans z kola enduro i zwykla podkladke szerokosci 1mm (znalazlem 2mm wszedlo ciasno ale siedzi)
Przod to samo brakuje 1-2mm i oczywiscie dorobic adapter na duza tarcze, tak wiec wszystko pasi i za te kase nie dostalbym takiego kompletu. Pozdrawiam

No ale tak jak ci pisałem ze sie nie obejdzie bez przeróbek, dla mnie to bez sensu jak mozna kupic koła od exc, ale twój wybór!!! a pozatym ciekawi mnie czy zacisk ci nie bedzie owadzał o szprych w tylnym kole, napisz jak juz wszystko założysz na motocykl. Ps. a pozatym te koła sa duzo cieższe i nie bedziesz zadowolony z tego powodu, ale niebawem sie przekonasz ze miałem racje :)

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

12

sorry że tak odświeżam ale może się komuś przydać

Koła z lc4 pasują bez przeróbek jedynie warto zachować stare śruby mocowania tarczy hamulcowej tylniej ponieważ od lc4 mają większe główki i haczą o wahacz

Podkładkę na oś dodawałem tylko i wyłącznie żeby opona mi nie tarła o tylni wahacz (przy rozbiórce jej nie założyłem opona się wytarła ile trzeba 2-3mm i jeździ bez problemu) tak wiec to pewnie wina opony z turystycznej.
Przednie koło bez problemu.

Tak więc panowie jeśli cena atrakcyjna i roczniki nie odbiegają od siebie (bo mogą się różnić osiami!!) to śmiało chytać ;)