Odp: sprzęgło automatyczne REKLUSE
To sobie zamiast klamki sprzęgła która jest teraz zbędna, zamontuj klamkę od tylnego hamulca i już całkiem będzie jak skuter :D
"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » sprzęgło automatyczne REKLUSE
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To sobie zamiast klamki sprzęgła która jest teraz zbędna, zamontuj klamkę od tylnego hamulca i już całkiem będzie jak skuter :D
Kurde lipa ze rekluse eliminuje dzwignie sprzegla:/ Zastanawiam sie nad wadami i zaletami tego sprzegla. Lomax jak cos podejzysz to pisz, bo zastanawiam sie bardzo nad takim sprzeglem ale nie wiem czy jest sens tylko dla tego ze moge zmieniac biegi bez klamki
czy ja wiem "tylko zmiana biegów bez sprzęgła"
wiesz teraz spokojnie mogę walczyć na piachach - wydmach
bez obaw o sprzęgło
jak poczytałem i takie jest wrażenie
lepszy docisk sprzęgła i jak wyczytałem jak ludzie to stosują na różnych moto - żywotność sprzęgła większa niż zwykłego
Kurde lipa ze rekluse eliminuje dzwignie sprzegla:/
nie do konca tak jest, dzwignia sprzegła jest miekka ale tylko na niskich obrotach, po ruszeniu mozesz operowac manualnym sprzegłem tak jak na klasycznym.
Jak wcisniesz dzwignie sprzegla na postoju to nawet dodanie gazu nie spowoduje ze moto ruszy wiec jest mozliwy nawet strzal ze sprzegła przy starcie.
Czyli podsumowujac Rekluse wydluza zywotnosc tarcz sprzeglowych, daje troche "lepsza kontrole" w piaskach i uporczywym terenie, no i co dalej? Jak na wynalazek za ponad kafla nie wiem czy jest sens, chyba pozostaje przy standartowym sprzegle
Jeżeli śmigasz w enduro to ma to duży sens - tak ja uważam.
Na asfalt i szuter nie ma sensu.
no wlasnie smigam enduro, bawie sie tez w tor mx, teraz kombinuje zeby zrobic sobie ala endurocrossowy tor na dzialce.
Na romaniaku tez uzywaja, wiec do hard enduro jak znalazl. Jeszcze plusy ktore mi przychodza do glowy, to reka sie tak nie meczy od operowania sprzeglem ( bo np. w ktm to masakra jest) i masz pewniejszy chwyt wszystkimi palcami dloni. Jak by nie patrzec to kazdy palec na klamce to slabszy chwyt kiery. Jesli da sie strzelac ze sprzegla to mi sie takie sprzeglo podoba.
a jak ci sie nie uda ze sprzegłą t ozawsze sie mozesz poratowac i strzelic sobie z kija ;)
Odgrzeje kotleta...
...Lomax w jakiej furce to zakładałes...uzywasz go do tej pory? moze teraz cos wiecej o rekluse napiszesz...
...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » sprzęgło automatyczne REKLUSE
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 75 zapytań