16

Odp: Potrzebny cylinder do ktm 520

wchodzi (zaraz mnie ktos zabije za herezje) Potrzebny jest tylko dobry fachowiec. W lodzi mamy zajebistego fachowca. Ponad 30 lat w zawodzie. Skladal mi wal korbowy i tak sobie pogadalismy. Mnostwo ludzi w cylindrze z nicasilem wstawia tuleje. Opinie sa mieszane na temat tego rozwiazania. Konkluzja jest taka, ze do amatorskiego enduro wystarczy i nic sie nie stanie. Przy pro zawodniku ktory wykorzystuje co fabryka dala, odprowadzanie ciepla moze byc niewystarczajace i moze dojsc do zatarcia. Oczywiscie musi to zrobic ktos naprawde dobry. Jakosc wykonania jest kluczowa. Ale to tak jak z regeneracja nicasilu w czechach lub w angli. Jeden jest zadowolony, inny klnie na czym swiat stoii. Z tego co mowil "nasz" lodzki magik, jeszcze mu sie nie zdarzylo, zeby ktos przyszedl z reklalamacja. Nikt mu nie mowil, ze to rozwiazanie nie sprawdzilo sie. Ale musisz sam zdecydowac.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

17

Odp: Potrzebny cylinder do ktm 520

Miałem tuleje w exc 520, długo nie pożyła, zmieniłem na nowy oryginalny cylinder i przez 150mth nic nie dotykałem, teraz rozebrałem i wszystko jeszcze trzyma wymiary w normie ale tłok profilaktycznie wymienię.
No i na tulei rzeczywiście grzał się bardziej. Moim zdaniem nie warto chyba ze moto na sztukę składasz żeby raz na rok się gdzieś przejechać.

hybryda