Temat: co myślicie o wr 125?
Witam mam zamiar kupić sobie super moto do 9 tyś zł przed tem miałem derbi sende 50 a teraz myślę o wr 125 4t co o niej sądzicie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » co myślicie o wr 125?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam mam zamiar kupić sobie super moto do 9 tyś zł przed tem miałem derbi sende 50 a teraz myślę o wr 125 4t co o niej sądzicie?
po 1 primo, przywitalnia
po 2 primo, znudzi Ci sie po pierwszym miesiącu (jak dla mnie 125 w 4t to totalna klapa)
po 3 primo, ultimo, szkoda kasy na WR, lepiej kupić coś w 2t
czemu 2t a nie 4t?
Bo 125 w 4t nie jedzie. Można zrobić żeby jechało, ale to sporo kosztuje, jakieś mapy zapłonu i etc. Taniej jest kupić 2t i na starcie mamy więcej mocy i nie znudzi Ci sie po miesiącu jazdy.
a w 2t to co do 9tyś?
Jak w 2t i legalnie na drogę to polecałbym Husqvarna WR 125, KTM EXC 125
Lub jak trafisz Honda HM CRE 125 ma bardzo dobry osprzęt i zapierdala
[url]http://www.youtube.com/watch?v=T0uoKkfB8Hc&feature=related[/url]
Jak 2T 125 to polecam Huskę SM 125 .
Do 9 tysi możesz przebierać do woli ;)
Tu jest fajna propozycja tylko że 250ccm
[url]http://otomoto.pl/kawasaki-kl-250-supermoto-M3403303.html[/url]
Jak chcesz byc mylony z piłą spalinową to bierz 2T
4T jest dla koneserów, którzy wolą jak im motor chodzi jak 4setki( nie myl z butelkami z%%)
Powyższa wypowiedź nie miała na celu urazic posiadaczy 2t ;)
Już nie przesadzajcie, że taka lipa te 125ccm 4t. Mogłem wziąć jakiegoś 2t, ale ze względu na charakterystyki tych silników wybrałem 4t i nie żałuje. W Sudetach sprzęt dawał sobie radę lepiej niż mogłem się tego po nim spodziewać, przeszkadzało tylko odcięcie zapłonu przy 80km/h (sprzęt z Niemiec, takie tam mają przepisy) Mówię o MZ 125, ale waga i moc podobna jak w WR 125
Myślę że musisz rozpatrzeć wszystkie argumenty nawet takie jak spalanie bo moc w 4t powiem to tak : d*** nie urywa ( wiem mam posiadam xt 125 ) ale dźwięk i no może oszczędność ale naprawdę rozważ także myśli nad 2t. A poza tym mam pytanie czy wiadomo coś czy w naszym kraju ciężko jest ze znalezieniem takiego hm 125 ? Jedyną możliwością jest import ?
No wiadomo, moc niczego nie urwie, ale dźwięk i spalanie działają na + . Próbując trzymać tempo o wiele mocniejszych maszyn spalanie wyniosło +-3.5l
Ja Wr 125x tankowałem za 30 dyszki(mały baczek) i śmigałem w chuuuuj
chyba skusze się na huske sms 125 a mam jeszcze jedną prośbę bo nie mogę znaleźć możecie mi zdj do porównania wielkością np 125 sm a 450 np jakieś wr,dt,huske sms 125 a np kx 450 żeby stały koło siebie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » co myślicie o wr 125?
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 66 zapytań