Temat: TEREN 2013 - zmiany - proszę o opinie!
W związku z trwającymi przygotowaniami do organizacji rund w przyszłym sezonie, rozmawiałem z członkami komisji motocyklowej (Jackiem Molikiem i Łukaszem Chorzępą). Regulamin stanowi obecnie, że maksymalna wysokość skoczni to 1m (co zupełnie ni jak ma się do reszty Europy, i wygląda trochę komicznie). Stąd pytanie do zawodników: czy mięlibyście coś przeciwko zmianie regulaminu na maksymalną wysokość 3,5m?? Oczywiście zmiany dotyczyłyby możliwości podwyższenia wysokości skoczni i pozwoliły na zróżnicowanie torów (nie chce mi się wierzyć, że np. w Gostyniu zmieni się cokolwiek w terenie, zwłaszcza, że tory, które uzyskały już homologację, nie muszą niczego zmieniać). Natomiast dawałyby więcej możliwości nowo-powstającym torom, budowy których nie ograniczałaby śmieszna wysokość 1m. Członkowie komisji prosili o zebranie opinii wśród zawodników.
p.s. Z rozmowy z GKSM wywnioskowałem, że zmiany w regulaminie są możliwe, jeśli większość zawodników je poprze. Czas na ewentualne wprowadzanie zmian jest właśnie teraz (po zakończonym sezonie i wyciągniętych wnioskach).
Marcin #65