1 Ostatnio edytowany przez marcson (2012-11-14 22:46:57)

Temat: Pierwsze Supermoto.

Nie uzywam polskich znakow poniewaz nie mam polskiego kompa. Wiem ze jest duzo tego typu postow ale ja chce zebyscie doradzili cos pode mnie.

Witam, a wiec tak na poczatek sie przedstawie. Wzrost 180cm waga 67kg. Za 3 miesiace koncze 16 lat (19.02) wiec chce sie przerzucic na jakas 125 gdyz na wiosne bede mogl zrobic prawko A1. Do tej pory jezdzilem tylko skuterami. Na poczatku koledzy doradzali mi yzf r125 ale ja nie chcialem poniewaz zawsze mialem sklonnosc do Supermoto :D no i wpadla mi w oko yamaha wr 125x.  Szukam moto w 4t, nie chce zadnych chinczykow itp. cena max 8000zl. Teraz pytania odnosnie wr: jest wytrzymala?(potrzebuje motoru wytrzymalego, poniewaz z maja jazda poprzednie skutery szybko sie rozpadly a nie chce zeby tak bylo z tym motorem). Dobra na poczatek? I oczywiscie czy jest "zrwyna" potrzebuje motoru do "zabawy" w stunt, lekki teren (pola,las), jazda po miescie no i jakies wypady 100-200 km czy wr 125x nadaje sie?

2 Ostatnio edytowany przez Aleksander.mx (2012-11-14 22:50:48)

Odp: Pierwsze Supermoto.

marcson napisał/a:

Nie uzywam polskich znakow poniewaz nie mam polskiego kompa. Wiem ze jest duzo tego typu postow ale ja chce zebyscie doradzili cos pode mnie.

W tym miesiacu byly juz 2 tematy dot. tego samego, czyli utrzymania 125 4T. Na cholere wiec otwierac nowy temat, skoro sobie juz na to pytanie odpowiedziales.

Tak WR 125X bedzie dobra, ale wiekszosc forumowiczow, w tym ja, poleci Ci 2T.

Pozdro

BTW. Przywitalnia sie kłania

3

Ja polecam 4T, miałem Wr i nakręciłem ponad 10k km, mocy pod koniec sezonu juz brakowało, ale coś za coś.Ja wybrałem dźwięk ;)
[url]https://www.youtube.com/watch?v=IyWYhPtLbtQ[/url]
tak chodziła

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

4

może trochę off op, napisałeś

Koso napisał/a:

mocy pod koniec sezonu juz brakowało,

aj aj pytam kiedy ci tej mocy brakowało ???

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

5

Wiadomo że po jakimś czasie wszystko sie nudzi i mocy brakuje
głownie przy wyprzedaniu na trasie ;) nie raz miewałem problemy z wyprzedzeniem tira

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

6

Koso napisał/a:

Ja polecam 4T, miałem Wr i nakręciłem ponad 10k km, mocy pod koniec sezonu juz brakowało, ale coś za coś.Ja wybrałem dźwięk ;)
[url]https://www.youtube.com/watch?v=IyWYhPtLbtQ[/url]
tak chodziła

Koso wiesz z czym mi się ten dźwięk na filmiku  skojarzył ?
OGAR 900 na odcince :D

Czemu ten Pan pojechał? - https://bit.ly/2VlprSp

7

marcson napisał/a:

Nie uzywam polskich znakow poniewaz nie mam polskiego kompa.

ja mam polskiego asus'a i dokupiłem pakiet polskich guzików

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

8

nie trzeba polskich guzików dokupywać aby mieć polskie znaki, przecież za to odpowiada soft, a nie hardware :)

Husa Husa HUsaaabeeerg :D

9

To raczej była ironia:P

http://bikepics.com/members/rr666/
XF650 -> LC4 SM+E -> Z1000 -> EXC400 E+SM -> Transalp 600 '96 (jeszcze kiedyś SM kupię!)

10

no ja już nie wiem czy to była ironia, jak się rozpisujecie w temacie w którym nie powinniście w ogóle pisać :p, ja już tego po prostu nie wiem :D

Husa Husa HUsaaabeeerg :D

11

No cóż, niektórym łatwiej zapytać milionowy raz o to samo niż z szukaja skorzystać..

http://bikepics.com/members/rr666/
XF650 -> LC4 SM+E -> Z1000 -> EXC400 E+SM -> Transalp 600 '96 (jeszcze kiedyś SM kupię!)

12 Ostatnio edytowany przez marcson (2012-11-15 22:09:06)

Tak ale nie znalazlem tematu w ktorym cele uzytkowania motocykla byly takie jak moje. A teraz mysle nad cena bo zdaje cos mi sie ze na wr-eke moze mi nie wystarczyc i czy to prawda ze motocykle z serii dt 125x psuja sie czesto? No i nie odpowiedzieliscie mi jeszcze na jedno pytanie czy wr-ka moglbym wyruszyc w trase 100-200km? czy byloby to wygodne i czy bylaby szansa ze motor sprawialby jakies problemy?

13

Koso napisał/a:

Wiadomo że po jakimś czasie wszystko sie nudzi i mocy brakuje
głownie przy wyprzedaniu na trasie ;) nie raz miewałem problemy z wyprzedzeniem tira

Mowisz ze brakowalo ci mocy przy wyprzedzaniu tira a moge wiedziec jaka jest predkosc maksymalna tego motorku? no i do jakiej predkosci rozpedza sie bez problemu?

14 Ostatnio edytowany przez mazziwrx (2012-11-15 22:26:20)

Wr to zajebiste moto na początek. Ekonomiczne i wygodne. Nie zastanawiaj się tylko bierz bo w tej kasie nic lepszego nie wyrwiesz! Czasem są problemy z wyprzedzaniem ale moto jest dobre do nauki i daje trochę frajdy. V-max 125, optymalna prędkość do lajtowej jazdy 90-100

Bez moto...

15

A moge wiedziec gdzie najlepiej kupic takie moto bo jak mowilem cena to do 8000 zl ale to juz jest LIMIT a na allegro sa tylko 2 i w cenach po 9000 zl...