3,406

Odp: Ciekawe motocykle na allegro/ebay

sarar napisał/a:

Kojarzycie ten sprzęt?

[url]http://91.207.15.109/show_item.php?item=2749474783[/url]

Podobno od nas z forum

Mamy coś takiego na forum jak dział giełda.
Popatrz bo można tam się wiele dowiedzieć.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3,407

Sarar już w archiwum>> [url]http://forum.supermoto.pl/topic20919-sprzedam-swoja-lale-yz-450f-sm-2008r.html[/url]

https://www.bikepics.com/members/81

3,408

[url]http://allegro.pl/husqvarna-610-sm-supe[/url] … 93797
ktoś oglądał lub zna i czy warto ?

3,409

[url]http://allegro.pl/husqvarna-610-sm-supermoto-i2769293797.html[/url]

3,410

525 supermoto

[url]http://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/ktm-525-exc-h%C3%A4ver/170416007.html?lang=de&pageNumber=4&__lp=42&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=13900&makeModelVariant1.modelDescription=six+days&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.makeId=13900&makeModelVariant2.modelDescription=525&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.modelDescription=exc&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&negativeFeatures=EXPORT[/url]

SmKTM terrOR #136

3,411 Ostatnio edytowany przez pedrosa73 (2012-11-08 22:04:57)

Pawian napisał/a:
pedrosa73 napisał/a:

nie masz racji.umowa jest wiazaca.kto ci tak powiedzial.allegro udostepnia wszystkie dokumenty zwiazane z aukcja jesli chcesz isc do sadu.bylo uz wiele aukcji ze przez blad w cenie gosc musial sprzedac drogi samochod bo ktos sie pomylil.po to przychodza dokumenty do podpisania poczta z allegro przy zaladaniu onta zeby wszystko bylo prawne.chyba ze gosc w aukcji doda opis ze aukcja jest tylko informacyjna i moz zmknac aukcje wymyslajac jakis powod.jak nie zdazy a cena bedzie niska musi sprzedac za tyle za ile ktos wylicytowal.a jak nie chce idziesz do sadu i wygrywasz bezapelacyjnie

Dlaczego nie mam racji:)? Tak mówi regulamin allegro i jeszcze ludzie na forum prawnym, więc nie wprowadzaj ludzi niepotrzebnie w błąd :D, poza tym ciekawe jakie to dokumenty udostępnia allegro:), to co jest po zakończeniu aukcji? to naprawdę dokumenty imię, nazwisko i adres. Dokumentów które przychodzą pocztą przecież nie podpisujemy, jest to list weryfikacyjny. Masz w ogóle konto na allegro?, wydaję mi się z całym szacunkiem, że chyba jednak nie

[url]http://allegro.pl/help_item.php?tid=76&item=1597&zoom=N[/url]

KOLEGO ALBO JEST Z TOBA COS NIE TAK ALBO . TY NIE MASZ KONTA NA ALLEGRO BO JA MAM OD 2001 ROKU.I CHYBA NIE JESTES BYSTRY ALBO OCZYTANY SKORO NIE MONITORUJESZ JAKIE SPRAWY SADOWE PRZEGRYWLI GOSCIE PRZEZ NIEUWAGE.DOCZYTAJ REGULAMIN DALEJ A NIE SUGERUJESZ SIE POCZATKIEM.CZYTAJ OD PIATEJ LINIJKI
Zasady na Allegro > Wystawianie i opis oferty >
Wstęp. Jakie są zasady dotyczące wystawiania i opisu?

Na Allegro istnieją określone zalecenia i ograniczenia, które obowiązują przy wystawianiu przedmiotów i konstruowaniu ich opisów. Są one ujęte w Regulaminie Allegro. Szczegółowe objaśnienia poszczególnych zagadnień znajdują się poniżej.

Przede wszystkim musisz pamiętać o wiążącym charakterze oferty. Wystawiając przedmiot na Allegro, zobowiązujesz się do sprzedania go po wylicytowanej cenie osobie, która zwycięży w licytacji lub kupi go za pomocą opcji Kup Teraz!. Nie możesz odwołać ofert kupna (z pewnymi wyjątkami), nie możesz też sprzedać towaru "poza Allegro".

Oto zasady, z którymi warto zapoznać się przed wystawieniem przedmiotu:

opis powinien dotyczyć wyłącznie tego przedmiotu, który jest wystawiony w ofercie;
    opis nie może służyć komunikowaniu się pomiędzy użytkownikami; nie może również mieć charakteru ogłoszenia lub reklamy (w tym nie może zawierać propozycji kupna lub zamiany przedmiotu);
    opis nie może zawierać informacji nieprawdziwych, niesprawdzonych lub wprowadzających w błąd;
    marka oraz inne informacje dotyczące pochodzenia towaru i jego producenta, które są umieszczane w opisie muszą być kompletne i dokładne;
    opis nie może w sposób bezpośredni naruszać obowiązującego prawa ani sugerować takiego sposobu użytkowania przedmiotu sprzedaży, który narusza prawo lub jest nieetyczny;
    oferta powinna zostać umieszczona w odpowiedniej kategorii;
    w opisie przedmiotu niedozwolone jest stosowanie słów kluczowych, które mogą wpływać na wyniki wyszukiwania.DODATKOWO CZYTAJ PUNKT 7.3 7.3.
   7.3 Jeżeli ważność umowy zależy od spełnienia szczególnych wymagań przewidzianych przepisami prawa, np. zawarcie umowy wymaga formy pisemnej bądź innej formy szczególnej, zarówno Kupujący, jak i Sprzedający, po przybiciu albo po potwierdzeniu przez Kupującego skorzystania z opcji Kup Teraz, może dochodzić zawarcia tej umowy.

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

3,412

pedrosa73 nie zaśmiecaj forum, czytałeś link który wstawiłem?
To  co piszesz czyli np. "nie może również mieć charakteru ogłoszenia lub reklamy"
Troszeczkę się nie trzyma kupy z tym co jest w odnośniku który Ci wysłałem czyli i (tutaj fragment):
"Zasady wystawiania ofert w kategoriach ogłoszeniowych
Oferty zamieszczane w kategoriach:

Dom i zdrowie > Nieruchomości,
    Firma i usługi > Usługi,
    Sport i wypoczynek > Wakacje,
    Motoryzacja > Samochody,
    Motoryzacja > Motocykle,

mają wyłącznie ogłoszeniowy charakter.
Zasady ich wystawiania cechuje większa swoboda, niż w przypadku tych obowiązujących przy pozostałych ofertach w naszym Serwisie. ",
jak chcesz cytować tyle tekstu to załóż osobny temat.
Krótko mówiąc odpowiedz mi dlaczego nie mogą mieć charakteru ogłoszeniowego, a tutaj mogę mieć wyłącznie charakter ogłoszeniowy?
Zastanów się nad tym...

tu jaki taniutki :
[url]http://otomoto.pl/ktm-exc-530-M3367691.html[/url]
tylko bez homologacji, swoją drogą ciekawi mnie dlaczego taki EXC nie ma homologacji, ktoś wie?

Husa Husa HUsaaabeeerg :D

3,413

polecam [url]http://allegro.pl/country_pages/1/0/user_agreement.php#rule3[/url] a dokladniej punkt 3.6. pedrosa tak bylo kilka lat temu ale ludzie zaczeli kupe kasy tracic i zmalala liczba wystawianych aukcji a tym samym allegro zaczelo uzyskiwac mniejsze dochody.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

3,414

A co do zwykłych aukcji to pamiętam jak nie raz dostałem maila, że "niestety ale przedmiot został rozjechany przez samochód ciężarowy marki Jelcz Żubr i niestety ale nie mogę go wysłać".

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3,415

tez dostalem taki. napisalem do alledrogo ze ich okrada bo na drugiej aukcji akurat nie rozjechalo - kolesiowi zawiesili konto ale niestety przedmiotu nie dostawlem.

Honda CRF150F

3,416 Ostatnio edytowany przez Pawian (2012-11-09 00:31:36)

mi dawno temu zawiesili konto za to, że przedmiot był niezgodny z kategorią i ponoć łamał prawa, napisałem im na podstawie regulaminu, że nie łamie podanych praw (aha zapomniałbym dodać, że przedtem mi zablokowali, a dopiero później musiałem się zapytać dlaczego to zrobili :D , bo tak to po prostu założyli blokadę i nie zamierzali mi powiedzieć i skończyło się na tym, że po paru mail'ach kontakt umilkł, przestali odpisywać i tyle konto pozostało zablokowane... z nimi się nie dogadasz, za to z tego co mi się wydaje niemiecki ebay założył infolinię i tak tez powinno być na allechwiejstwo, poza tym nie podoba mi się polityka alledrogo zakładają masę serwisów, niedługo cały "polski internet" będzie ich...

Husa Husa HUsaaabeeerg :D

3,417

To ja jakiś czas temu tanio wylicytowałem telefonik i dostałem meila że"przedmiot został zniszczony", a najlepsze było to że kupujący domagał się zwrotu prowizji !! co skończyłoby się dla mnie upomnieniem z allegro, ale moje argumenty ich przekonały ;)

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

3,418

Miałem podobnie kupiłem telefon, okazało się, że cała lewa strona nie reaguje na dotyk więc po kontakcie ze sprzedającym odesłałem tel a po jakimś czasie też chciano wyłudzić zwrot prowizji, niby to parę złotych ale w większej skali...
Teraz mam kolejną sprawę która prawdopodobnie skończy się na policji, reakcja allegro: proszę zgłosić na policje my nie pomożemy...
Wkurzyłem się bo oczekiwałem jakiejkolwiek pomocy i info czy już ktoś im też zgłaszał problem ze sprzedającym itp żeby mieć punkt zaczepienia 100PLN  suma nie duża jeśli chodzi o nasz kodeks karny ale juz 10 osób po 100PLN i sprzedający się może osrać za sankcje.

3,419

Pawian napisał/a:

pedrosa73 nie zaśmiecaj forum, czytałeś link który wstawiłem?
To  co piszesz czyli np. "nie może również mieć charakteru ogłoszenia lub reklamy"
Troszeczkę się nie trzyma kupy z tym co jest w odnośniku który Ci wysłałem czyli i (tutaj fragment):
"Zasady wystawiania ofert w kategoriach ogłoszeniowych
Oferty zamieszczane w kategoriach:

Dom i zdrowie > Nieruchomości,
    Firma i usługi > Usługi,
    Sport i wypoczynek > Wakacje,
    Motoryzacja > Samochody,
    Motoryzacja > Motocykle,

mają wyłącznie ogłoszeniowy charakter.
Zasady ich wystawiania cechuje większa swoboda, niż w przypadku tych obowiązujących przy pozostałych ofertach w naszym Serwisie. ",
jak chcesz cytować tyle tekstu to załóż osobny temat.
Krótko mówiąc odpowiedz mi dlaczego nie mogą mieć charakteru ogłoszeniowego, a tutaj mogę mieć wyłącznie charakter ogłoszeniowy?
Zastanów się nad tym...

tu jaki taniutki :
[url]http://otomoto.pl/ktm-exc-530-M3367691.html[/url]
tylko bez homologacji, swoją drogą ciekawi mnie dlaczego taki EXC nie ma homologacji, ktoś wie?

no to zwracam honor jezeli sie zmienilo.tak jak pisze haker bylo tak jak ja pisalem.glosno bylo w tv o kilu sprawach ze za kilka zlotych gosc musial oddac drogie auta bo sie pomylili w cenie lub jaja sobie chcieli zrobic ale nie skonczylo sie dla nich dobrze.

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

3,420

a zapomnialem dodac ze nawet jak np telefon ulegl zniszczeniu to nalezy sie wam drugi lub zwrot jego rynkowej wartosci. nalezy wyslac pisemko o wydanie mienia. zonie tak odzyskalem towar ktory byl wart 350zl a wygrala za 100. Koniec licytacji przedmiotu = zawarcie umowy cywilno prawnej. Tylko nie kazdy chce isc z czyms za 200zl do sadu.

Honda CRF150F