Odp: Kask na SM.. znowu
Ja mam Foxa V1 empire, dobra wentylacja, w miare lekki, można go kupic za 300 na allegro
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Kask na SM.. znowu
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja mam Foxa V1 empire, dobra wentylacja, w miare lekki, można go kupic za 300 na allegro
W intermotors wyprzedaż, poszukaj moze cos znajdziesz dla siebie
Ja mam SUOMY MR.Jump od 3 miesięcy i według mnie świetny kask .
Jest dla mnie wygodny no i w porównaniu do mojego poprzedniego kasku pół kilo lżejszy ;)
poczekam jeszcze, może będą jeszcze większe przeceny i może cena zadecyduje za mnie : P
Ok a więc sprawa ma się tak. Mam do wyboru Airoh'a Aviatora za 1100zł(w malowaniu które mi się bardziej podoba 1250zł z mx24) albo Shoei Vfx-w za 1500zł (cały czarny połysk który też mi się podoba). Jako, że ceny nie są wielce rozbieżne. Najbardziej interesują mnie opinie osób które miały z tymi kaskami do czynienia. W którymś z nich jest jakaś szczególnie lepsza jakość wykonania? Nie przymierzałem ani jednego ani drugiego, bo po prostu nie mam czasu sobie zrobić wycieczki do warszawy na weekend, żeby tylko kaski przymierzać. Kupie prawdopodobnie wysyłkowo dlatego tak bardzo liczą się dla mnie wasze opinie.
Ok a więc sprawa ma się tak. Mam do wyboru Airoh'a Aviatora za 1100zł(w malowaniu które mi się bardziej podoba 1250zł z mx24) albo Shoei Vfx-w za 1500zł (cały czarny połysk który też mi się podoba). Jako, że ceny nie są wielce rozbieżne. Najbardziej interesują mnie opinie osób które miały z tymi kaskami do czynienia. W którymś z nich jest jakaś szczególnie lepsza jakość wykonania? Nie przymierzałem ani jednego ani drugiego, bo po prostu nie mam czasu sobie zrobić wycieczki do warszawy na weekend, żeby tylko kaski przymierzać. Kupie prawdopodobnie wysyłkowo dlatego tak bardzo liczą się dla mnie wasze opinie.
Jest jeszcze całkiem niegłupi garnek - Airoh Terminator. Ale to nowość i opinii za wiele o nim nie znajdziesz.
Ja mam vfx-w i moge go w 100% polecic. Kask jest dopracowany aerodynamicznie i glowa jest stabilna przy wiekszych predkosciach.
aviator za 1100, czy 1250 to dobra cena. Ja mam do odebrania swojego po sylwestrze i szczerze mówiąc dałem dużo więcej za podstawowy biały kolor. Co do wykonania, to mam też airoha cr900 i jest na prawdę niezły. Aviatora kupiłem tylko ze względu na baaardzo niską masę
metys możesz rozwinąć swoją wypowiedź co do Airoha cr900 ? ;D, byłbym bardzo wdzięczny. :)
hełm jak hełm:). Już na pierwszy rzut oka wygląda na dobrze zrobiony, wyściółka łatwa do wyjęcia, w miarę dobra wentylacja. W porównaniu do kasków budżetowych ten ma sztywny daszek, chociaż nie wiem, czy to dobrze, czy źle:). Poza tym ma homologowane zapięcie, więc nie ma problemu ze startem w wyścigach- o ile ktokolwiek zwraca na to uwagę w polskich seriach. Wszystkie moje kaski są w rozmiarze S i tak jak zauważył maniek-rr312, przy częstym zakładaniu obcierają się uszy. Można temu zaradzić zakładając na pół głowy komin (taki jak do sportów śnieżnych), albo sprawiając sobie czapkę często używaną przez motocrossowców. Błyszczący kluczyk dodawany przez producenta do kasku w moim przypadku był odrobinę za duży i trzeba było zastąpić go zwykłym imbusem. Kolejną wadą tego kasku jest masa, o czym już wspominałem 2 posty wyżej. Waży on ok. 1300g. Jeśli nie ćwiczysz, to przy dużym wysiłku na torze odbija się to bólem mięśni karku. Co do ceny... w sezonie regularna cena to ok 900PLN. Za swojego dałem coś w przedziale 5-6 stów, a był kupowany w październiku 2011. Podejrzewam, że na początku stycznia wyrwiesz go za grosze. Podsumowując--> niezły produkt, za w miarę przystępną cenę
[url]http://tr4moto.blogspot.com/2012/11/test-kaskow-fox-v2-scott-350-co-dwie.html[/url]
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Kask na SM.. znowu
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 76 zapytań