16 Ostatnio edytowany przez Koso (2012-10-28 14:13:05)

Odp: Wybór i wątpliwości co do pierwszego SM

jak chcesz dać 7k za xt to lepiej dorzuć troche i kup wr 125x

przykładowo
[url]http://otomoto.pl/yamaha-wr-125-r-super-moto-nie-xt-cr-rm-M3351535.html[/url]

Sam miałem i polecam ponad 10 tysi i zero awarii

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

17

Eh powiem ci że xt125 po roku ci się znudzi straszny muł i nie polecam , za to fajne 125 to yamaha dt 125x oraz aprilia Mx125 polecam na obydwu latałem i rewelacja , jeśli masz dość pieniędzy to polecam Aprilie ponieważ ma dużo mocy i daje dużo radości jak i wygody ale są i minusy spalanie u kolegi było to 10l/100km ale to była apka po tuningu dyszy i coś kombinowana była no i remonty silnik rotax duża moc ale i remonty , co do yamahy osobiście nie byłem nią zachwycony ponieważ siedzi się na niej H**owo moc jest mniejsza niż w apce a i większa niż w tych super pro tunigowanych pierdzikach a co za tym idzie silnik jest bardziej nie do zaje**** spalanie zależy od kierowcy mi spaliła na 100km 6litrów ale nie ciskałem za często w końcu nie moje moto :P  co do ceny jak dobrze poszukasz to znajdziesz do 6 tyśków fajną sztukę dodam jeszcze że warto kupić 125 z blokadami w szczególności yamahę ponieważ ma zawór wydechowy który fajnie się sprawdza podczas jazdy w górę :) . A coś z 4t yamaha wr 125 mi się bardzo podoba spala bardzo mało bo na wtrysku ale kosztuje powyżej 6 tyśków :/ . Polecam najpierw się przejechać na tych sprzętach a potem przespać się i kupić :)

18

Wygląda to tak, że może po tych 2 sezonach, wymienię na coś mocniejszego, więc na razie myślę że takie xt mi wystarczy... co do wr, jak dla mnie piękny motorek, ale za dużo wychodzi poza mój budżet... :/ Zadecydowałem chyba, że jeśli potrzebuję motocykl do miasta to 2t raczej mi nie potrzebne i zostanę przy 4t, ale tak jak mówisz MaxSM najlepiej będę jak najpierw się przysiądę do takiego xt 125 a potem będę oceniał...

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi lub opinie co do sprzętu to czekam z niecierpliwością :) pzodrawiam

zagubiony między 4t/2t

19

Mam wzrostu 183cm i na xt jest mi bardzo wygodnie. Nie raz kręciło się nią trasy po 120-150km (bez prawka) i ani przegrzania, ani bolącej dupy, pleców itp. gdzie w Derbi sendzie 50 było tak że po 80km przegrzanie i jak wróciłem do domu nie mogłem się ruszyć.

20

Ja mam huske która ma pewnie coś pod 30 KM a w dowodzie mam 11 kW czyli idealnie na a1 :)
Z serwisem nie ma problemu, to nie wyczynowe 2T żeby zmeniać tłoki co chwila :)
Mam zrobione jakies 3 tyś od remontu czyli z 15 kolejnych masz prawie bezobsługowo, o ile nie zapomnisz o oleju :)
Mam ją 2 sezony i w sumie nic sie jeszcze w niej nie popsuło, nowe klocki, mam nową zebatke, nowe obszycie fotelika, tłok wossnera, gratis daje inną używaną oponke bo ta co teraz jest to juz raczej na wykończeniu, nowa okleina, klamki, handbary zeta, pewnie o  czymś zapomniałem jak jestes zainteresowany to pisz na gg 18274902 :)
Z pewnością to lepszy wybór niz romet :)
Sam miałem rometa 797 i co dosłownie 50 km coś sie psuło, może mój był wadliwy ale i tak postawił bym na markową używke :)
Która jest znacznie mocniejsza :)

Husqy SMR-R 450

21

Bierz jakieś 2T. Teraz Ci się wydaje , że to tylko 2 sezony ale jak zaczniesz jeździć 125 4T i będziesz jeździł sporo to będziesz chciał żeby ten sezon już się skończył i zmienić sprzęt na coś mocniejszego. Wiem po sobie ;)

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

22

Powiedzcie mi jakim cudem mając moto po 30 kucy, jeździcie na tym legalnie, a w papierach macie 15 ? :D bo moc niestety niektóre motocykle skreśliła z mojej listy, w tym właśnie huśki...

zagubiony między 4t/2t

23

kurde w dowodzie jest napisane 15 koni a na reala jest inaczej 15 koni to ma 50 po tuningu , żeby zarejestrować 125 wystarczy żeby było napisane ze to 125

24

Z resztą to co wypisują na allegro to kwestia wyobraźni :P
Jak cos cie interesuje dzwon i pytaj sie ile ma w dowodzie wpisane :)

https://instagram.com/jac__ek

25

Myślisz , że wszystkie motocykle mają tyle wpisane w dowodzie co w aukcjach ?
Np. Niektóre KTM' 520 czy 525 mają wpisane w dowodzie 15 czy 16 kW a są trochę mocniejsze /

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

26

Tak jak wyżej piszą - bierz 2t, bo poważnie, to 4t to dopiero od 400 pojemności zaczyna (chyba, że wyczyn) jechać w miare przyzwoicie. Jeden sezon i przyzwyczaisz się do dwusuwa, być może i pokochasz ;)

Będzie 690 niebawem

27

Panowie, a jak to jest w wypadku huśki 125 sm. Ma koło 30 kucy, więc jak ją niby zarejestrować ? Na hamowni nie pokaże raczej 15 km... :P ma ktoś ową, lub podobny przypadek i zarejestrowany ? Pytam bo nie chcę po prostu, żeby potem był przypał... sory za może głupie i męczące pytania, ale jestem zielony i chce się co nieco dowiedzieć :)

zagubiony między 4t/2t

28

Tak jak kolega już wyżej napisał mają one wpisane w dowód np 13 kw i nic nie musisz z nią działać na hamowni ale przed kupnem lepiej się upewnić czy ma właśnie ma tak wpisane żebyś nie władował się na minę.

29

A w przypadku kontroli ?

zagubiony między 4t/2t

30

a w przypadku kontroli panowie wyjmą z bagaznika w polonezie hamownie i wsadza Cie do wiezienia.

a tak serio co w przypadku kontroli? nic.  jak Ci udowodnia ze moto ma 30KM a nie 15KM?

525 EXC