1

Temat: MX-GENERATION GUBIN

http://allegro.pl/show_user.php?uid=12492162

Niestety ale muszę napisać antyreklamę dla tej firmy.

Będzie to przestroga dla tych co chcą tam pojechać lub co gorsza kupić coś od tych Panów.

Witryna w allegro jest bardzo ładnie zrobiona, wygląda profesjonalnie. Każda fotka przedstawia motocykl w idealnym stanie. Opisy mówią o przeglądzie generalnym, lub kilkunastu motogodzinach przebiegu. Generalnie niż tylko jechać i kupować.

Po przebyciu 500 km stykamy się z szarą rzeczywistością.
Sprzedawane przez nich pojazdy moim zdaniem pochodzą głównie od zawodników. Drogie dodatki akcesoryjne, tuning. Wszystko najczęściej wygląda na mocno zniszczone , wyeksploatowane.   
Dekle w silnikach są malowane sprejem , a także osłony kolektora wydechowego. Na fotkach znakomicie to wygląda. Na łańcuchu nawet zardzewiałym tona smaru, aby przykryć rdzę. Malowane są także podnóżki (na kolor czarny) aby wyglądały ładnie. Malują również inne elementy na których była korozja. Cieknące lagi i kapiący olej z silnika to standard u nich.

Zapomniałbym dodać o tonach kosmetyków do plastików. Są one nanoszone nawet na opony gdyż wyolbrzymiają ich czerń ( uwaga łatwo o glebę). 
To tylko stan techniczny, więc MX Generation nie musi się znać na tym co sprzedaje. Robisz to na własne ryzyko i odpowiedzialność.

Gorsze sprawy ujawniają się później. Zagłębiłem się w konkretną HONDĘ CRF. Miała być z 2007 roku. Wyglądała słabo jak na 2 letnie moto. Szperanie po plastikach ufo, ufo , ufo, jest plastik Honda. Data produkcji 12.2004. Uf nie ładnie. Ale szukam dalej węże od chłodnicy 05 11. Czyli 2005 rok. No ale VIN jest i prawdę powie. Ups. nie ma vin-u tylko jakiś numer nie wiadomo czego.

Na kilkanaście motocykli, które mieli do sprzedania tylko jeden był wart uwagi. Niestety sprzedany.

Będąc obiektywnym napiszę coś w obronie w/w firmy. Posiadają ciekawe propozycje (supermoto, cross, rejestracja lub bez). Mają rozsądne ceny, jeżeli towar jest zgodny z opisem.  Sprawa wygląda słabiej jak płacisz za 2008 rok a otrzymujesz w zamian 2006 albo starszy.

Panowie generalnie nic nie wiedzą i na niczym się nie znają. Oni taki kupili i taki sprzedają.  Przez telefon każde moto to igła. W realu niestety nie.

To tyle ode mnie. Piszę bo wiem, że interesujecie się sprzętami od MX-GENERATION GUBIN.
Moja rada:
a)    Jak jesteś super mechanikiem i masz wolny dzień i chcesz wydać parę stówek na paliwo można pojechać. Nie dasz się nabić w butelkę. 
b)    W każdym innym przypadku nie jedz, nie dzwoń, szukaj gdzie indziej.

2

Odp: MX-GENERATION GUBIN

maniek.o napisał/a:

Sprzedawane przez nich pojazdy moim zdaniem pochodzą głównie od zawodników Na łańcuchu nawet zardzewiałym tona smaru, aby przykryć rdzę. Cieknące lagi i kapiący olej z silnika to standard u nich.

myślę że żaden zawodnik by sobie na to nie pozwolił i raczej to sprzęt od nie znającego się na motocyklach amatora

3

Materka nie byłeś nie widziałeś to po się wypowiadasz.

4

Ale Ty przeczytałeś to co ja napisałem?