1

Temat: [S] Radialna Pompa Brembo

Witam,
sprzedam radialną pompę Brembo.

tak wygląda nowa: [url]http://japan.webike.de/products/20299864.html[/url]

a tak moja: http://www.motoklamoty.pl/temp/Brembo.jpg

Cena nowej - min. 900zł
cena mojej - max. 600zł :) niech będzie 500zł

pozdr
Michał, Wrocław
KTM EXC-R 530 [Alpina + Beringer] => Husaberg FS 650 Force [Berginer + Adler + Power4Suspension + Akrapovic]

2

Odp: [S] Radialna Pompa Brembo

18stka?? Strasznie duża...

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

3

SuperMocarz napisał/a:

18stka?? Strasznie duża...

Z 6cio tłoczkowym Beringerem działała idealnie - mocna i dozowalna (i to nawet bardziej w strone dozowalności, jak dla mnie).

Gwarantuje zatem, że do jednego zacisku 6cio tłoczkowego będzie świetna.
Jeśli dobrze kombinuję, to do 4ro tłoczkowego również.

pozdr
Michał, Wrocław
KTM EXC-R 530 [Alpina + Beringer] => Husaberg FS 650 Force [Berginer + Adler + Power4Suspension + Akrapovic]

4 Ostatnio edytowany przez Bondek (2012-09-11 23:53:09)

źle kombinujesz 18 jest za mocna do zacisku 4 tłoczkowego, wiem bo mam taką na zbyciu, teraz mam założoną 16 i moim zdaniem też jest trochę za mocna, wcześniej miałem 12 i była w sam raz....

btw,\. 18 są polecane przez producentów do układu z podwójnymi zaciskami 4 lub 6 tłoczkowymi.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

5 Ostatnio edytowany przez MudAndTracker (2012-09-12 08:07:22)

Bondek napisał/a:

źle kombinujesz 18 jest za mocna do zacisku 4 tłoczkowego, wiem bo mam taką na zbyciu, teraz mam założoną 16 i moim zdaniem też jest trochę za mocna, wcześniej miałem 12 i była w sam raz....
btw,\. 18 są polecane przez producentów do układu z podwójnymi zaciskami 4 lub 6 tłoczkowymi.

Muszę sprawę obadać... może tam wcale 18ka nie siedzi... Widział ja hamulce na wyrost, widział słabiaki, widział ideał. Przyznaje natomiast bez bicia, ze najlepszy testowany przeze mnie zestaw, to 6cio tłoczkowy Beringer + pompa Beringer BR12 (potem Husqvarna SMR 2008 seria i Triumph Daytona 675 seria).... BTW. Właśnie go u siebie skompletowałem....

pozdr
Michał, Wrocław

6

Aktualne.

pozdr
Michał, Wrocław

7

Jestem pewny w 95%, że to jest 15stka. Znajomy ma identyczną w f4i jako hb i sprawuje się świetnie. Dobra siła hamowania i dozowalność

KXF 250 '14

8

Hustler13 napisał/a:

Jestem pewny w 95%, że to jest 15stka. Znajomy ma identyczną w f4i jako hb i sprawuje się świetnie. Dobra siła hamowania i dozowalność

A kolega nie ma czasami pompy sprzęgła. Ponieważ identyczne pompy były jako sprzęgło i one właśnie chyba były 15.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

9

hacker33 napisał/a:
Hustler13 napisał/a:

A kolega nie ma czasami pompy sprzęgła. Ponieważ identyczne pompy były jako sprzęgło i one właśnie chyba były 15.

A to jest bardzo możliwe, nie jestem pewny w 100%, że ta też akurat jest 15 ;)

KXF 250 '14

10 Ostatnio edytowany przez MudAndTracker (2012-10-26 07:48:39)

Któryś z szanownych mógłby mi napisać o co tu chodzi?

Katalog Beringera:
BR14 and BRO-14 (piston diameter= 20,5)  => for sport bikes (2 calipers and 2 discs)
BR12 and BRO-12 (piston diameter= 17,5)  => for bikes with 1x 6 piston caliper and 1 disc
BRO-10 (piston diameter= 14,5)               => for bikes with 1x 4 piston caliper and 1 disc

A może jednak BRO-12 ma tłoczek 17,5mm?

pozdr
Michał, Wrocław

11

Bo tak jest,BR12 ma średnicę tłoczka 17,5. Jeżeli masz zacisk 6-tłoczkowy to max BR12, 14-stka beringera przy jednej tarczy raczej odpada,za mocna.

12 Ostatnio edytowany przez MudAndTracker (2012-10-26 10:53:27)

Czyli wszystko jasne...

Sprzedawana przeze mnie pompa to 18tka.
BR-12 to 17,5mm.

Dlatego też sprzedawana przeze mnie pompa dobrze pracowała z 6cio tłoczkowym Beringerem i można ją do niego polecać.

Amen. Więc aktualne. Kupujcie :)

pozdr
Michał, Wrocław