16

Odp: Mus to mus

Do Twoich oczekiwań obowiązkowo 250 w 4T.

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl

17

Magic uważasz, że 250 to dobra maszyna na start? Większość obstawia na tą 125. Nie miałem styczności tak jak pisałem z motocyklami bałbym się, że coś takiego mnie poniesie zbytnio a mam zamiar prowadzić karierę trochę czasu... ; )

18

na zawodach motocrossowych 2t 125 i 4t 250 ścigają sie w jednej klasie  więc nie poniesie cię bardziej niż na dobrym 2t 125.

19

Przecież wr250 ma 32KM wg. producenta o ile się nie myle. A 125 2T też mają średnio powyżej 30.

Suzuki DRZ 400 '07 - sold
Suzuki RMZ 250 '04 - sold

https://www.facebook.com/CunningRiders

20

oba ponad 40:)

21

Powitać ;)

22 Ostatnio edytowany przez ElaD (2012-10-24 10:40:42)

Teraz mi namieszaliście w czaszce haha ;D dobrze, że mi sie nie spieszy i mam jeszcze dużo czasu do namysłu. Czekam na dalsze propozycje sugestie.

EDIT

Dobra Panowie i Panie. Skoro 125 w 2t i 250 w 4t startują w tej samej grupie na wyścigach będę narazie obstawiać jedynie przy tych dwóch opcjach. Dla przypomnienia jest jedna kwestia. Będę dysponować funduszem do 5k max nie jestem zbytnio przy kasie i wiem, że po roku nie będę wymieniać maszyny najprawdopodobniej bo coś tam. Chce na tym troszkę polatać.

@Magic pisałaś, że 250 w 4t oddaje moc dużo łagodniej niż 125 w 2t myślę, że to byłby dobry wybór dla mnie na start jednak do tej 125 przekonuje mnie dalej kwestia podobno taniego tuningu. Aha i jeszcze jedno. Ciągle obstawiać husqvarne czy może z tej serii w moim przedziale cenowym uda się coś innego ?

23

up. sry ale potrzebuje dużo info ;D

24

jak na rozpoczynanie przygody z motocyklami to tylko dwusuw, moim zdaniem jak ominiesz jazdę dwusuwem, to tak jakbyś nie jeździł rowerem :) 2 takt wybacza zbyt mocne odkręcanie gazu i uczy odwagi, ponieważ moc nie jest oddawana tak gwałtownie, a później po pół roku (lub w następnym sezonie) przesiądź się na 4 suwa i wtedy będziesz już wiedział na jakiego :)

Husa Husa HUsaaabeeerg :D

25

zwróc uwagę co napisałem wcześniej.... nie wiem czy będę dysponować kwitem żeby co sezon zmieniać motocykl nawet jak bym sprzedał maszynę której jeszcze nie mam nie wiem czy pyknie na coś 4t ale dzięki za przydatne info. zbieramy informacje dalej. Czekam na Wasze opinie

26

Pawian napisał/a:

2 takt wybacza zbyt mocne odkręcanie gazu

Pawian napisał/a:

ponieważ moc nie jest oddawana tak gwałtownie

Pawian a matka wie, że ćpiesz?

Dwutakt nie wybacza niczego, to jest zwykły cham i chyba za to się go kocha. Moc jest oddawana na max ostro w porównaniu z 4T.
ElaD w 4T uczysz się hamowania silnikiem, na początku wykorzystujesz tylko część mocy, ale robisz to płynnie. 2T nie lubi niskich obrotów, a przy początkach są nieuniknione, wydaje mi się, że 250 w 4T jest bardziej uniwersalne. Oba mają swoje wady i zalety przy małej wiedzy i doświadczeniu nie da się wybrać do końca świadomie. ;]

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl

27

Cześć

KTM 450 SMR

28

Jesli na kilka sezonów to chyba faktycznie 250 w 4t  bedzie lepsze.

525 EXC