31

Odp: KUPIĘ SUPERMOTO ZA ~2 000 zł

To szukaj bo z tego co widze to czekasz aż my ci coś znajdziemy. Wejdź na allegro wbij cene do jakiej cię moto interesuje i szukaj. Za taką cene szału na pewno nie będzie ale warto szukać czasami ludzie sprzedają dobre motory za grosze. Trochę spokoju i cierpliwości a na pewno coś znajdziesz.

32

hehe, uważasz że ja tylko tak sobie napisałem i czekam na frajerów którzy mi coś znajdą? NIe jest tak ;p SIedze od rana do wieczora na motoallegro, otomoto, gumtree i tablicy i szukam - niestety bez skutku bo wszystko chinskie i tandetne, mi bardziej zależy na odkryciu przez was tych ukrytych "perełek " :D Jakbym ja miał tutaj wypisywać propozycje to by mi to zajęło cały dzień. Ale uwierzcie że szukam wnikliwie. Lecz oczywiste że nie wiem wszystkiego a wy może macie inne dojścia ;)

33 Ostatnio edytowany przez Gabber (2012-10-23 22:07:55)

Altaro napisał/a:

(...)szkoda żę licytacja, zobaczymy jak sie to rozwinie.

Na 10 sekund przed końcem koleś odwoła wszystkie licytacje i napisze "Sorki, motocykl uległ spaleniu". Osobiście zastanawiam się na wiosenne przebujanie na Suzuki DR350 i Tobie również proponuję to moto (nie jest to SM, ale zawsze coś w miarę większego), miała być Huska SM125, ale z pracą słabo...

34

no ale jakby tak założyć mu gładkie laczki ;pp Na teren to na pewno w miarę moto. Ceny to ok 5 tyś za porządną... Trochę ponad siły, Ale kaskę zbieram a na końcówkę wezmę kredyt ;d Ale marzenie to i tak super moto !

35

Altaro napisał/a:

no ale jakby tak założyć mu gładkie laczki ;pp Na teren to na pewno w miarę moto. Ceny to ok 5 tyś za porządną... Trochę ponad siły, Ale kaskę zbieram a na końcówkę wezmę kredyt ;d Ale marzenie to i tak super moto !

Kredyt na SM to super sprawa :D Gdyby nie to, do dziś jeździłbym rowerem xd

36

Tak myślałem że nie jestem Jedyny. Chyba wezmę u "strażnika teksasu" :d Miał ktoś styczność z ZIPP tracker 250 ?

37

ja mam :) idzie na gume  bez gazu z kazdego biegu :)

i can do this .. here, hold my beer

38

Przed chwilą obejrzałem filmik o hisotrii Zipp-a 50c którego podczas jazdy wyłamało cały kosz z lagami. przebieg 6008km na prostej drodze. Obawiam się trochę tych ram chińskich ;p A jaki v-max masz, HEMP ? ile do sety ?

39 Ostatnio edytowany przez heroineXrace (2012-10-28 20:37:56)

Altaro zipp to chińskie gówno! Szkoda pieniędzy na nie. Lepiej kup [url]http://moto.allegro.pl/yamaha-dt-80-i2731611093.html[/url] bynajmniej raz zrobisz remont i służy wiecznie. Lepiej kup to co podałem w linkach a za reszte zrób remoncik. Remonty i naprawy w tego typu moto są proste i banalne.
[url]http://moto.allegro.pl/yamaha-dt-80-cena-do-uzgod-okazja-i2749132814.html[/url]
[url]http://moto.allegro.pl/yamaha-dt-125-xt-tdr-klx-xr-rm-kx-yz-dr-i2744110208.html[/url]

40

Heroine, te pojemności są zbyt małe dla mnie, budrzet się troszku zwiększył bo wpadłem na pomysł wzięcia kredytu, więc tak 3tyś, może 4 będę miał. 250cc by mi starczyło myslę

[url]http://www.youtube.com/watch?v=vQgsVwX7c5g[/url] - btw. Koleś wariat... Na chinolu ;p

41 Ostatnio edytowany przez heroineXrace (2012-10-28 20:57:18)

Miałem okazje jeździć na crossie chińczyku 300 nie wiem jakiej marki i na dt125 tej starej i nowej też i powiem tak, chińczyk był nie dużo mocniejszy w porównaniu do dt. Ja ci próbuje tylko uświadomić że jak teraz weźmiesz kredyt to za dwa lata będziesz potrzebował drugi kredyt na remont chińczyka. Kolega kupił rok temu bartona 125 i jakiś miech temu łańcuch mu pękł i na dodatek przy pęknięciu poszły mu tryby w skrzyni biegów i nie ma trzeciego biegu, a dopiero zdążył nabić 3200km. Więc co to za jakość motocykla jak przy pęknięciu łańcucha się tryby pier**lą??

42

Strasznie boje się chinoli, ale każdemu motocyklowi może się przytrafić coś takiego. Przypadki losowe. Ale co ja mogę dostać w marce, z pojemnością ~250cc do 4tyś ? ...

43 Ostatnio edytowany przez HEMP (2012-10-28 21:12:14)

do setki to kiedyś tam się  doczłapie :) , ( na YT  masz filmiki )  jedyny + to spalanie (3- 3,4L/100)  ale przyznam się że nie narzekam, mam około  7 tys.km  (mało nim  latam,bo  mam inne motocykle) przejechane i NIC nie padło ... (v-max 128km/h-raz sie udało :) przy masie 98kg:)  tak to jakieś 120-122km/h), wiesz to jest 223cc w chinskim 4T to taki chinski odpowiednik CR230F

ale tak jak piszą koledzy to Chinol , ja kupiłem "na testy-ciekawość"  i z braku kasy na inne (tego typu) moto ( bo za 7 tys to z Japonii to można tylko prewet kupić)  a teraz, z perspektywy, czasu to kupił bym własnie jakiś śmietnik i powoli robił remont.

i can do this .. here, hold my beer

44 Ostatnio edytowany przez Altaro (2012-10-28 21:11:18)

Z tego co widziałem to te 15-17KM w tych 250cc nie ma problemu z bujaniem moto z kierowcą. Jakieś 120-130km/h robią. Nie wiem jak wygląda sprawa z blokowaniem w silników w chinolach i wyciskaniem z nich ostatnich potów, ale nawet jestem mile zaskoczony. Ale boje się właśnie przede wszystkim o wytrzymałość materiału tego badziewia... Budżet 4tyś nie zwiększy się raczej, więc wypadałoby liczyć na trochę szczęścia w moim przypadku. Wiadomo że estetyka nie jest najważniejsza. Chodzi o to by była to marka, min 250cc i w miarę jeździła. Estetyka jest najmniej ważna. Choć muszę przyznać, że Chinole jedne co mają to estetykę swoich wynalazków, na poziomie

45

Skoro estetyka jest najmniej ważna to nie wiem po kiego uja sie zastanawiasz nad tymi chinolami.

Za 4000 zł kupisz na 100% dobrą DT i nawet nie do remontu z papierami itd.

Zipem 120 jechać ... osobiście bałbym się.

Cagiva  SM 125-> Suzuki Rm 250-> Gasgas TXT PRO 280