1

Temat: SIDI crossfire jak z rozmiarówką?

Witam serdecznie,
Właśnie przymierzam się do butów SIDI crossfire, jestem z Wrocławia obdzwoniłem kilka sklepów nigdzie nie ma butów żeby przymierzyć... i stąd moje pytanie czy rozmiary SIDI pokrywają się z tymi które nosicie na codzien?

2

Odp: SIDI crossfire jak z rozmiarówką?

ja mam 46 Sidi, a na co dzień noszę normalne kapcie w rozmiarze 45.
Nie ma w Enduromanii na miejscu ?

KTM 690 SMC/Enduro + Akrapovic
Beast mode: ON

3

Raczek napisał/a:

ja mam 46 Sidi, a na co dzień noszę normalne kapcie w rozmiarze 45.
Nie ma w Enduromanii na miejscu ?

Właśnie tam zadzwoniłem przed chwilą i jedyne miejsce gdzie mają, zaraz jade przymierzyć!

4

Ja jak kupowałem swoje Fox'y najpierw przymierzyłem inny model u siebie (tylko taki był), a później zamówiłem inny model o takim samym rozmiarze przez internet i były idealne:)
Więc polecam Ci zmierzyć kilka modeli jeśli będziesz miał możliwość, może istnieje taka sama zależność jak w Fox'ach.
Myślę, że we Wrocławiu na pewno nie jest tak trudno znaleźć buty jak w Szczecinie

Husa Husa HUsaaabeeerg :D

5

Zmierz swoją stopę i zobacz rozmiar w cm czyli jpn. Ja normalnie noszę 43-44 a crossfire mam 45

Husqvarna 610 sm i.e.
http://www.flickr.com/photos/charakterny

6

U mnie tak samo, rozmiar większe pasują idealnie.

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

7

subek napisał/a:

U mnie tak samo, rozmiar większe pasują idealnie.

Potwierdzam. A w Enduromani będziesz mógł przymierzyć moje 44ki... Bo jeszcze nie odebrałem :)

pozdr
Michał, Wrocław
KTM EXC-R 530 [Alpina + Beringer] => Husaberg FS 650 Force [Berginer + Adler + Power4Suspension + Akrapovic]

8

Sprzedaję Crossfire, sam mam już drugą parę. Wg mnie zgadza sie rozmiarówka. Mam 45 i normalnie i w CF.

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

9

W moim przypadku sandały/trampki na co dzień 43 a sidi 44.

SMCR AKR

10

U mnie wygodniejsze okazały się rozmiar większe: normalnie 42, Sidi 43. To na tyle indywidualna sprawa, że musisz przed zakupem mieć je na chwilę na nodze.

drz

11 Ostatnio edytowany przez Bondek (2012-10-23 10:49:37)

kupuj Forme dominatora comp obecnie mam oba modele, sidi cf i forme dominator comp sm. jak dla mnie forma w niczym nie ustępuję sidi a cena sporo niższa, zasadniczą różnicą jest wysokość podbicia (forma ma żelową skarpetę), kwestia przyzwyczajenia. w moim subiektywnym odczuciu zawias w formach działa lepiej niż w sidi. w formach śmigam już 3 sezon i następne buty jakie będę kupował to będą formy, chyba że znowu najdzie mnie ochota na eksperymenty :) ale na pewno już nie kupię sidi a przynajmniej nie za takie pieniądze.
btw. nie napalaj się na wymienną podeszwę bo moim zdaniem to jedna wielka ściema. cena wymiennych elementów dorównuje cenie zwykłej podeszwy a dodatkowo w moim (starszym) modelu formy elementy są przyklejone do zelówki więc bez ingerencji szewca się nie obejdzie przy wymianie.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

12 Ostatnio edytowany przez tadzik (2012-10-23 11:33:06)

mały offtop

jak chcesz kupić dobre w buty w dobrych pieniądzach to kupuj te
[url]http://allegro.pl/buty-jett-lite-white-rozm-41-p-n-fox-i2712429588.html[/url]
Chciałem kupować Sidi Crossfire ale po założeniu buta Jett - zakochałem się w nim :)
but ma skorupę plastikową, wymienne elementy, klamry, podeszwę, górę buta, możesz kupić droższe ze skarpetą.
a do tego czujesz się w nich jak w trampkach. NAJWYGODNIEJSZE buty jakie kiedykolwiek miałem na nogach, a przymierzałem ostatnimi czasy dużo. m.in. Sidi nie mają do nich totalnie podejścia
Musisz je założyć i sam zrozumiesz o czym mówię :)

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

13

wyglądają ciekawie... może to będą następne buty jakie kupię :)  albo [url=http://allegro.pl/buty-tcx-pro-2-1-white-rozm-45-poznan-i2712445451.html]tcx[/url]

btw.może ktoś widział, używał [url=http://allegro.pl/buty-forma-terrain-tx-hps-z-zawiasem-r-40-enduro-i2683899582.html]formę hps[/url]???
wyglądają  ciekawie, ale nie miałem okazji zobaczyć na żywo, niestety buty formy z niższej półki (model raptor) rozczarowały mnie kiedy zobaczyłem je na żywo :(
obawiam się że z tymi może być podobnie :(

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

14

Bondek napisał/a:

wyglądają ciekawie... może to będą następne buty jakie kupię :)  albo [url=http://allegro.pl/buty-tcx-pro-2-1-white-rozm-45-poznan-i2712445451.html]tcx[/url]

no właśnie wczoraj jak kupowałem to na jedną nogę wrzuciłem Jett'y a na drugą właśnie tego TCX'a co podesłałeś.
różnica fenomenalna
zobaczymy jak się JETTY będą sprawować w terenie ale na sucho nie widzę żadnej innej opcji

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

15 Ostatnio edytowany przez klos242 (2015-04-21 16:14:13)

..