31

Odp: KTM 525 problem ze sprzęgłem!!!

Jak czytam niektóre wypowiedzi to rece i cycki mi opadaja! " mam rozwalone uszczelki , to zmieniłem na płyn LHM od citroena i nie widze róznicy" Zaj... wypowiedz! Człowieku, to kup uszczelki najpierw, i dopiero pisz, czy ten płyn sie nadaje! Masakra :)

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

32

A później jest pisanie że KTM to shit i sie psują :(.

33

nic sie nie popsulo tylko sie zuzylo
LHM mial byc w miedzyczasie jak musialem lac zeby miec sprzeglo a wlewanie butelki motorexa na tydzien wychodzilo drozej niz olej do silnika

jak kupie jeszcze tloczek do pompy to zaleje pewnie motorexem... poki co LHM spisuje sie wysmienicie

Wam pewnie przeszkadza bo macie sklepy/serwisy z czesciami ? tracicie klientow ? ;]

34 Ostatnio edytowany przez ciernik (2012-10-19 12:42:04)

sobekkk napisał/a:

nic sie nie popsulo tylko sie zuzylo
LHM mial byc w miedzyczasie jak musialem lac zeby miec sprzeglo a wlewanie butelki motorexa na tydzien wychodzilo drozej niz olej do silnika

jak kupie jeszcze tloczek do pompy to zaleje pewnie motorexem... poki co LHM spisuje sie wysmienicie

Wam pewnie przeszkadza bo macie sklepy/serwisy z czesciami ? tracicie klientow ? ;]

Spoko, ja też zawsze leję zwykły mineralny hydrauliczny olej.

A później jest pisanie że KTM to shit i sie psują :(.

Układy, a raczej uszczelki, psują się jedynie od zalewania płynami hamulcowymi.

DR650, XT600, EXC520, YZ450F, EXC-R450, EXC-R400, EXC-R530, SXF350, SXF250, EXC500SM, ADV990, 690Rally

35

no wlasnie nie dokonca ...
mi naszlo (jak ?) syfu pod silownik (miedzy tlokiem silownika a lozykiem w silniku) bylo w cholere piachu co powodowalo jego blokowanie i szybkie wytarcie ....
wizualnie nie bylo widac co grane tylko ze raz na tydzien w zbiorniczku pusto

36

sobekkk napisał/a:

no wlasnie nie dokonca ...
mi naszlo (jak ?) syfu pod silownik (miedzy tlokiem silownika a lozykiem w silniku) bylo w cholere piachu co powodowalo jego blokowanie i szybkie wytarcie ....
wizualnie nie bylo widac co grane tylko ze raz na tydzien w zbiorniczku pusto

No dobra, poddaję się, tem piach przerasta już moje rozumowanie na temat rodzaju oleju. :-)

DR650, XT600, EXC520, YZ450F, EXC-R450, EXC-R400, EXC-R530, SXF350, SXF250, EXC500SM, ADV990, 690Rally

37

Wczoraj ogarnąłem temat, płyn Magury blood coś tam niech sobie wsadza głeboko, wypieprzyłem dwie butelki po 100ml i niestety sprzegło miałem nadal zapowietrzone. Problem w tym ze po wykreceniu odpowietrznika i wetknieciu strzykawy w otwór połowa płynu idzie na podłogę, a druga połowa w układ. Kupiłem LHM+ litrowy, napełniłem dwie strzykawy i ogien, 2 minutki i układ odpowietrzony. Po wymianie wszystkie w/w problemy zanikły, zupełnie inna praca skrzyni, biegi wchdzą gładko, łatwiej znaleźć luz, generalnie różnica kolosalna. Jeszcze raz dzieki za pomoc. Pozdro

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

38

a co ma do tego płyn magura że sprzęgło było zapowietrzone?

39

Łukasz125 napisał/a:

Chodzilo chyba o cene 100ml, skoro LHM+ sprawdza sie tak samo:)

525 EXC

40

to czy się sprawdza dowiesz się za jakiś czas nie którzy lali dot4 i też było ok jakiś czas a potem uszczelki puchły i dupa

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

41

Łukasz125 napisał/a:

Przeczytaj kolego całego posta ze zrozumieniem. Chodzi o to ze poprostu mi go zabrakło, a ze do ktm-a w Olsztynie mam 75km, a Czarny już na mnie czekał i słońce przygrzewało to musiałem lać to co dostałem na miejscu. Może dlatego ze pierwszy raz to robiłem metoda prób i błedów, a płyn łał sie na podłoge no to i go zabrakło. Następnym razem wkrece sobie w miejsce odpowietrznika kalamitke i wtedy straty bedą minimalne. Pozdro

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

42 Ostatnio edytowany przez Łukasz125 (2012-10-22 21:34:28)

A robiłeś według tego? [url]http://www.ktmracing.fora.pl/serwis,6/odpowietrzenie-wymiana-oleju-w-ukladzie-hydraulicznym,334.html[/url] nie wiem jak w twoim KTM'ie ale w moim exc 2t według tego bez problemu wszystko poszło, jedynie jak pisałem wcześniej miałem zabrudzony odpowietrznik bo nie było kapturka na nim i trzeba było go wykręcić i wyczyścić i potem jeszcze jak zdjąłem ten cały przewód od sprzęgła to przykręcając go z powrotem pominąłem jedną podkładkę i musiałem jeszcze raz nabić płynem po zamontowaniu tej podkładki.

Nie pisałem tego aby się do byle czego przyczepić tylko z ciekawości i żeby inni wiedzieli o co kaman. Jak robiłeś  według tego instruktażu co podałem to czemu płyn lał się na ziemie? czy robiłeś to innym sposobem?

43

Łukasz125 napisał/a:

A robiłeś według tego? [url]http://www.ktmracing.fora.pl/serwis,6/o[/url] … m,334.html  nie wiem jak w twoim KTM'ie ale w moim exc 2t według tego bez problemu wszystko poszło, jedynie jak pisałem wcześniej miałem zabrudzony odpowietrznik bo nie było kapturka na nim i trzeba było go wykręcić i wyczyścić i potem jeszcze jak zdjąłem ten cały przewód od sprzęgła to przykręcając go z powrotem pominąłem jedną podkładkę i musiałem jeszcze raz nabić płynem po zamontowaniu tej podkładki.

Nie pisałem tego aby się do byle czego przyczepić tylko z ciekawości i żeby inni wiedzieli o co kaman. Jak robiłeś  według tego instruktażu co podałem to czemu płyn lał się na ziemie? czy robiłeś to innym sposobem?

link nie bangla

525 EXC

44

Poprawione, dzięki.