Odp: Zakupki z nudów:)
A jaka okazja do testu czy mają słabą szczękę może się nadarzyć?
Okazja przyłożenia głową o asfalt?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Zakupki z nudów:)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jaka okazja do testu czy mają słabą szczękę może się nadarzyć?
Okazja przyłożenia głową o asfalt?
Pewnie tak albo w ubitą glebę (raz mi się zdarzyło). Domyślam się, że chodzi o to, że mają takie zabezpieczenie, że w razie wypadku ratownik pociąga dwie zawleczki i szczęka się wtedy odczepia i łatwiej zdjąć kask, może ten element zawodzi?
A ja słyszałem, że Airohy mają słabe szczęki ale tylko słyszałem. Sam się zresztą napalam na Aviatora albo Stelta to może będzie okazja przetestować :)
informacja nieprawdziwa,
Airoch S4 (ten z szybką)
Kumpel wykonał supermana kończąc go orką szczęki w ziemi.
Kask do wywalenia. Połamane styropiany wewnatrz. Pozdzierane uszczelki itp itd, Szczeka cała. Zawodnik cały.
A S4 ma odczepianą szczękę? Bo słyszałem, że najgorzej jest z Aviatorem w Stelcie trochę lepiej o innych opinii nie znam.
A S4 ma odczepianą szczękę? Bo słyszałem, że najgorzej jest z Aviatorem w Stelcie trochę lepiej o innych opinii nie znam.
szczeka na stałe.
Mam S4 i nie wydaje mi sie żeby miał Odczepianą szczękę. Generalnie na asfalt polecam coś z szybą, wiadomo chodzi o ciszę/komfort ale jak ktoś często lata w terenie to raczej opcja z goglami bo szyba słabo znosi kamienie lecące na jape, chociaż te kaski z szybami np. S4 są 3w1 czyli masz opcje cross/cross z szybą/szosowy bez daszku z szybą. Jakosc S4 po trzech latach oceniam na dobra, wcześniej dałbym bdb ale ostatnio jak latam z Czarnym to chłopak musi zbierać za mną czesci mojego kasku, głównie odpadają elementy które demontujemy przy konwersji na trzy w/w opcje, myśle ze jest to spowodowane kilkukrotnym jebnieciem kasku na np. płytki. Ale jak wiadomo cena jest przystępna więc nad pierdołami nie ma co płakać. A co do tego twojego kombi to co nie nadaje żeby w nim latać po drogach??? Jak masz za dużo kasy to popatrz sobie na MVD, tak jak kolega pisał wcześniej do 30stopni daje radę bez problemu, gorzej troszkę przy takich temperaturach jak teraz, ale ja ratuje sie po spód cienką wiatróweczką i jest git. Zbroi na asfalcie nie ufam, krępowały mi ruchy i zawsze upociłem sie w nich jak mysz( zbroja UFO). Bezpieczeństwo ponad wszystko czyli only skóra na asfalt, może dlatego ze pocałowałem kiedyś konkretnie glebę i od tego momentu wole byc porządnie zabezpieczony. Pozdro
pedrosa73 po ta sa takie fora zeby komentowac i doradzac.Domyslam sie ze jestes fajny i wiekszego takiego talentu jak Ty to nie ma ale Wiesz niektórzy dopiera zaczynaja przygode z sm i chca sie dowiedziec czy ma sie dobre rzeczy itp...a pozatym jak pracuje i cos kupuje to i sie moge chwalic bo przynajmniej mam czym a Ty to widze chyba taki jestes jak Na Avatarze:Dhe A i po co zakladac taki dzial jak Pokaz swój pojazd jak dla takiego typka jest to chwalenie;/
załóż sobie lepiej konto na żal.pl powinienes byc tam adminem Nara Ci a Piona dla Wszystkich tu spoko Chłopaków;)
Może nowy dział "Co ostatnio i za ile kupiłeś"?
Dzinkss pytam czy bedzie ok bo kupilem go na sporta i zastanawialem sie czy na drodze nie bede wygladal głupio:Dhehe
Wyglądać nie będzie głupio jeśli tylko będziesz odpowiednio szybko się przemieszczał. Problemem może być krój sportowego kombi który narzuca trochę inną pozycję. Na angielskich forach supermotowych możesz znaleźć sporo ofert używanych kombiaków więc może to jest dobra droga?
Ja na co dzień używam jeszcze bardziej egzotycznego zestawu:
spodnie Alpinestars BAT
kurtka Alpinestars One-O-One (bardziej na nakedy i choppery ale mam kłopot z za krótkimi rękawami w sportowych kurtkach).
Na tor i bardziej ambitne przejażdżki kupiłem używane kombi Alpinestars Supermoto Suit.
dzięki Gierwi:)takich podpowiedzi oczekiwałem bo tak jak pisałem dopiero zaczynam z sm
pedrosa73 po ta sa takie fora zeby komentowac i doradzac.Domyslam sie ze jestes fajny i wiekszego takiego talentu jak Ty to nie ma ale Wiesz niektórzy dopiera zaczynaja przygode z sm i chca sie dowiedziec czy ma sie dobre rzeczy itp...a pozatym jak pracuje i cos kupuje to i sie moge chwalic bo przynajmniej mam czym a Ty to widze chyba taki jestes jak Na Avatarze:Dhe A i po co zakladac taki dzial jak Pokaz swój pojazd jak dla takiego typka jest to chwalenie;/
załóż sobie lepiej konto na żal.pl powinienes byc tam adminem Nara Ci a Piona dla Wszystkich tu spoko Chłopaków;)
kolego zeby zalozyc temat zakupy z nudow to trzeba miec zryty mozg.poczytaj kolego co napisales w swoim poscie. cytuje siemaneczko:)
siedze a raczej teraz leze w uk i z nudów siedze na ebayu i sobie kupuje troszke rzeczy na sm chociaz w polsce juz mam ale od przybytku głowa nie boli:D chłopaki doradzcie jaki strój kupic mniej wiecej...
na tor mam alpinestara taki. skoro masz rzeczy z wysokiej polki to po kiego grzyba je pokazujesz .oczekujesz ze ktos bedzie wzdychal och jakie cudowne wdzianko masz? co za gluś.Boże widzisz i nie grzmisz
Boże widzisz i nie grzmisz
+1
Jeszcze nie widziałam żeby ktoś z nudów robił takie drogie zakupy .Z nudów to mozna w nosie sobie podłubać bo każdy wie że nie każdego jest stać na zakup tak drogich rzeczy .Więc temat powinien być taki .Pochwalę się niech mi wszyscy zazdroszczą ....Pytanie czy faktycznie masz takie rzeczy bo z neta to każdy głupi może skopiować zdjęcia i wkleić na dowolne forum .
Pedrosa ma rację a chwalipięty nikt nie lubi .
Typowo konibijski temat, nie ma co porównywać do "pokaż swój pojazd" bo to zupełnie inna para kaloszy. Pedrosa +1
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Zakupki z nudów:)
Wygenerowano w 0.042 sekund, wykonano 84 zapytań