1 Ostatnio edytowany przez Maciek525 (2012-10-08 16:36:03)

Temat: 2012 SMCR 690 + EVO KIT Akrapovic + inne

Jednak SMCR okazał się być trochę za ciężki i nie do końca mi pasuje - chciałem się przekonać ze względu na prostą obsługę itp ale jednak przywiązanie do lżejszych exc i chęć polatania też w terenie raczej wygra :/

Może ktoś będzie zainteresowany.
Całość kosztowała mnie 36.900 zł i był to zakup na specjalnych warunkach. (salonowo kosztowałaby ze wszystkim ok 41.000 zł).

[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2700324509[/url]

ps. a jak się nie sprzeda to też będzie zajebiście ;)

Pozdrawiam
Maciek

2

Odp: 2012 SMCR 690 + EVO KIT Akrapovic + inne

Maciek, przyznam szczerze że mnie zaskoczyłeś :)
Powodzenia w sprzedaży - może Koso będzie zainteresowany, pamiętam że również Black-Jack szukał takiego sprzęta.
Pozdro!

3

User Lepko też poluje na taki sprzęt, więc kto wie..

SMCR AKR

4

PRELUDE2000 napisał/a:

Maciek, przyznam szczerze że mnie zaskoczyłeś :)
Powodzenia w sprzedaży - może Koso będzie zainteresowany, pamiętam że również Black-Jack szukał takiego sprzęta.
Pozdro!

Sam się zaskoczyłem ;) ale tak jak Ci opowiadałem jeździłem lżejszymi sprzętami do tej pory i SMC-R nie przekonał mnie w 100% - ale nie będę na siłę sprzedawał, przecież to i tak zajebiste moto i najwyżej zostanie na przyszły sezon a do exc wrócę za rok czy dwa :)

5

Maciek525 napisał/a:

Jednak SMCR okazał się być trochę za ciężki i nie do końca mi pasuje - chciałem się przekonać ze względu na prostą obsługę itp ale jednak przywiązanie do lżejszych exc i chęć polatania też w terenie raczej wygra :/

UUURRRRRAAAAAAAAA :)

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

6

Tak btw, OC w aukcji to Ci się już przeterminowało ;)

SMCR AKR

7

kwkm napisał/a:

Tak btw, OC w aukcji to Ci się już przeterminowało ;)

Dzięki.

8

Tez miałem taki dylemat co wybrac SMCR czy EXC ale kupiłem 530 i jak narazie wydaje mi sie to lepszy wybór ;) choc nie powiem SMCR mi sie zajebiscie podoba, ale jechac okazji jeszcze nie miałem... ale wiem co to waga wieksza o prawie 30 Kg :(

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

9 Ostatnio edytowany przez Maciek525 (2012-10-09 11:03:59)

MartinezKtm525 napisał/a:

Tez miałem taki dylemat co wybrac SMCR czy EXC ale kupiłem 530 i jak narazie wydaje mi sie to lepszy wybór ;) choc nie powiem SMCR mi sie zajebiscie podoba, ale jechac okazji jeszcze nie miałem... ale wiem co to waga wieksza o prawie 30 Kg :(

Wszystko zależy od tego co się chce na SM robić... jeśli ktoś traktuje moto po części użytkowo (dojazd do pracy, za miasto itp.) i zamierza jeździć 90% po asfalcie a w terenie tylko tyle, żeby od czasu do czasu np. przejechać lajtowo przez las albo polecieć po szutrze to SMCR jest zdecydowanie najlepszym wyborem. Wygoda w porównaniu do wyczynu ogromna a na ulicy te 30kg wagi nie robi aż tak dużej różnicy, także na torze SM amatorsko da się tym dla radochy zajebiście pojeździć (oczywiście nie w MP czy nawet PP). Nie wspomnę już pojechaniu w trasie bo SMCR bije lekki wyczyn na głowę w tym względzie.
Jeśli zaś chce się pojeździć w terenie i oderwać czasem oba koła jednocześnie od ziemi no to już SMCR-a nie polecam :/ Miałem nadzieję, że na tyle na ile małe koła pozwalają to będzie jednak bliżej exc na małych w terenie ale nie jest blisko a bardzo daleko w moim odczuciu :)

10

Ile waży 530?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

11

114 kg kolego.

12

Aleksander.mx napisał/a:

114 kg kolego.

a 500 - 111,5 ponoc

13

Dobrą alternatywą jest Husaberg 570FS, szkoda tylko że zaprzestali produkcji. Niska masa i wystarczająca moc.

14

mcienki napisał/a:

wystarczająca moc

mcienki a jak jest właściwie moc tego motocykla, swojego czasu strasznie się jarałem tym sprzętem ale nie mogłem znaleźć żadnej oficjalnej informacji w tym temacie, pisano coś o mocy koło 70 KM, czy to prawda?

15

Różnie podają, 70 km optymistycznie, a pesymistycznie 60 :)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia