1

Temat: Opona na przód do mojego lc4

Tak, jak wyżej :) Szukam jakiegoś laczka do przodu do 300 zł
Znalazłem nową k73 za 230 zł, także fajna cena i nie wiem, czy się nie skusić :D
A macie jakieś inne propozycje?
A jeżeli chodzi o to, gdzie jeżdżę, to większość to asfalt, ale powiedzmy, że 35% jeżdżenia będzie w offroadzie :)

2

Odp: Opona na przód do mojego lc4

Matysek napisał/a:

Znalazłem nową k73 za 230 zł, także fajna cena i nie wiem, czy się nie skusić :D
A jeżeli chodzi o to, gdzie jeżdżę, to większość to asfalt, ale powiedzmy, że 35% jeżdżenia będzie w offroadzie :)

Osobiście na niej nie jeździłem, ale znajomy ma komplet właśnie na lc4 i nic dobrego powiedzieć o nich niemożne, nie sprawdzają się ani na suchym ani na mokrym asfalcie( a to deszczówki), ząbkują itp.

DR-Z 400SM K7

3

Heidenau K80 jak na swoją cenę dają radę, ale to typowe szosówki.

http://bikepics.com/members/rr666/
XF650 -> LC4 SM+E -> Z1000 -> EXC400 E+SM -> Transalp 600 '96 (jeszcze kiedyś SM kupię!)

4

Bonczurski napisał/a:
Matysek napisał/a:

Osobiście na niej nie jeździłem, ale znajomy ma komplet właśnie na lc4 i nic dobrego powiedzieć o nich niemożne, nie sprawdzają się ani na suchym ani na mokrym asfalcie( a to deszczówki), ząbkują itp.

Kurde, a szkoda..

To nie ma nic innego w takiej cenie? :D

5

dozbieraj trochę kasy i kup dunlop sportmax Mutant
jeszcze nie spotkałem się z opinią aby ktoś narzekał, do tej pory wszyscy co mają, to chwalą

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

6

Jak ci się nie spieszy poczekaj do zimy (styczeń, luty), można tanio wyrwać opony z roku wstecz, ja czekałem czekałem i w rezultacie kupiłem w lipcu za 100 drożej niż cena zimowa.

7 Ostatnio edytowany przez Matysek (2012-10-08 13:09:25)

No to trzeba będzie poczekać chyba, bo nie uśmiecha mi się tyle hajsu wydawać...

8 Ostatnio edytowany przez sarar (2012-10-08 13:20:12)

RR napisał/a:

Mam te gumy w moim 690 SM. Naprawdę dają radę - na torze po kilku kółkach kleją się jak głupie i za nic nie chcą doprowadzić do uślizgu :D
Poza tym fajny profil bo są węższe i wyższe, przynajmniej tył bo łańcuch przestał mi ciąć oponę a kanapa powędrowała jakby minimalnie w górę.

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

9

sarar napisał/a:
RR napisał/a:

Mam te gumy w moim 690 SM. Naprawdę dają radę - na torze po kilku kółkach klejąsię jak głupie i za nic nie chcą doprowadzićdo uślizgu :D
Poza tym fajny profil bo są węższe i szersze niż standardowe, przynajmniej tył bo łańcuch przestał mi ciąć oponę.

A jak sprawują się na miękkim podłożu?

10

Matysek napisał/a:
sarar napisał/a:
RR napisał/a:

Mam te gumy w moim 690 SM. Naprawdę dają radę - na torze po kilku kółkach klejąsię jak głupie i za nic nie chcą doprowadzićdo uślizgu :D
Poza tym fajny profil bo są węższe i szersze niż standardowe, przynajmniej tył bo łańcuch przestał mi ciąć oponę.

A jak sprawują się na miękkim podłożu?

Nie wiem bo nie miałem okazji wjechać w szutry. Ale pewnie jak każda inna stricte szosowa guma.

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

11

Rozumiem. A w razie czego rozglądać się za jakim profilem? Czasem lubię wjeżdżać po schodach, krawężnikach, więc może 70? Czy 80?

12 Ostatnio edytowany przez bbuh (2013-04-16 15:50:51)

*

drz400e/sm

13

bbuh napisał/a:

moim zdaniem nie warto przeplacac. do 100zl wyrwiesz w zasadzie jaka chcesz uzywana opone, a na przod jest bardzo duzy wybor. uwazam, ze lepiej kupic niewiele uzywana "pradziwa opone, a nie cos typu heidenau, na co wszyscy narzekaja. zeby byc sprawiedliwym - nigdy nie jezdzielm na heidenau

Mówiąc prawdziwą, jaką masz na myśli? :)
Ja szczerze powiedziawszy też od razu myślałem o jakiejś używce

14

bbuh, też miałem co do hajdenałów średnie zdanie, ale K80 są naprawdę niezłe. Co do jazdy na nich po miękkim - to typowe szosówki, dupy nie urywa, co nie znaczy że się nie da.

http://bikepics.com/members/rr666/
XF650 -> LC4 SM+E -> Z1000 -> EXC400 E+SM -> Transalp 600 '96 (jeszcze kiedyś SM kupię!)

15

A co powiecie na  GoldSpeed M6158? 120/80 r 17?