1

Temat: Olej do filtra i smar do łancucha.

Witam, co polecacie? Dotychczas latalem na Motorexie i nie mam zastrzerzen, chociaz ostatnio na filtr psikalem Motulem i zupelnie inna konsystencja, raz dwa sie olej sie "ciągnął". Co myslicie o NoToil, uzywa ktos tego, bo bardzo dobra cena jest. Do łancucha slyszalem ze Bel-Ray ponoć dobry bo jakas warstwe zostawia i ciezko ja zmyc.

2

Odp: Olej do filtra i smar do łancucha.

Do łańcucha to suchy smar wurtha, albo profi dry lube.

https://www.bikepics.com/members/81

3

Bel Ray super clean bardzo dobry, polecam

4

Ja stosuję ten Ipone dedykowany do terenu,  zdaje egzami.

[url]http://moto.allegro.pl/ipone-spray-sand-750ml-smar-do-lancuchow-off-road-i2596421111.html[/url]

Co do filtra, to psikanie raczej w terenie słabo zdaje egzamin, nasącz go w tym oleju i będzie git.

[url]http://moto.allegro.pl/valvoline-air-filter-oil-olej-do-filtrow-powietrza-i2612158550.html[/url]

exc 400                 www.oklejsie.pl

5

Caramba kettenspray

READY TO >> TERROR

6

Olaff napisał/a:

Caramba kettenspray

używałem dla mnie lipa

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

7

77kanzas napisał/a:
Olaff napisał/a:

Caramba kettenspray

używałem dla mnie lipa

Ja tam nie moge narzekać.

READY TO >> TERROR

8 Ostatnio edytowany przez rbsn99 (2012-09-26 21:08:28)

77kanzas napisał/a:
Olaff napisał/a:

Caramba kettenspray

używałem dla mnie lipa

Dla mnie też, cale kolo zarzucone smarem z łańcucha, szybko się zmywa. Wypsikam co mi zostało i szukam czegoś nowego.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

9

Każdy swoje chwali :D

Ja mam putoline action fluid do nasączania filtra powietrza i putoline DX11 do smarowania łańcucha - motor nie narzeka.

Co do smaru na obręczy to jeszcze zależy ile się psiknie, jak się psiknie za dużo to pewnie każdy się znajdzie na obręczy nie zależnie od producenta - gdzieś ten nadmiar musi się podziać do obręczy ma najbliżej.

10

Fakt, szybko schodzi z łańcucha, ale nie mam zajebanej felgi smarem jak np. kumpel po Bel Rayu.

READY TO >> TERROR

11

Wychodzi na to, że za dużo psikam. Cena jest niewątpliwie plusem.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

12

Ja osobiście używam do łańcucha motul chain lube plus. Jest fajny, długo się trzyma i nie  chlapie :) Cena tez bardzo nie odrzuca

13

u mnie dobrze się sprawuje Wekem WS 167 - używam kilka sezonów i jest OK.

14

Cyclo White Grease :) dobry i widać czy jest jeszcze czy nie :)

-Indywidualne okleiny z własnym wzorem cały motocykl. Zainteresowanych zapraszam na PW.
-Spawanie wydechów, aluminium, metali kolorowych, usuwanie wgniot z dyfuzorów, piaskowanie i toczenie dorabianie zamienników itp. Zainteresowanych zapraszam na PW.
No price counts, counts a common passion and your joy ; ))

15 Ostatnio edytowany przez MartinezKtm525 (2012-10-04 21:09:29)

A uzywaliscie kiedys   S 100? w tamtym roku wygrał testy,podobno najlepszy Smar do łancuchów, choc tani nie jest i ciezko go kupic, to ja nie narzekam :) Wszystkie ipony, motule, castrole,belraye itp. to wielka lipa, sam byłem zdziwiony ...

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)