1 Ostatnio edytowany przez creator (2012-09-23 19:03:16)

Temat: gogle na kask a okulary korekcyjne

Witam,

Raczej jestem zdecydowany na kask supermoto z szybą ale chcę wiedzieć czy jeżeli noszę okulary korekcyjne to jest możliwość jazdy w goglach a pod nimi okulary korekcyjne? Czy taka jazda będzie również wygodna jak bez okularów?

Pozdrawiam,

2

Odp: gogle na kask a okulary korekcyjne

polecam soczewki jednodniowe :)

poszukaj ewentualnie gogli z możliwością montowania szkieł korekcyjnych

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

3

oczywiscie ze jest mozliwe, masz na rynku kilka modeli gogli specjalnie dla tego stworzonych jak, np. Scott OTG. Kolega lata w takich, jednak do niektorych kaskow ciezko je dopasowac poniewaz sa dosc spore. Ostatnio na zawodach spotkalem sie z kolesiem, ktory w zwyklych Scottach Voltage mial okulary, podobnie podpasowaly mu moje Scotty Hustle. Wszystko zalezy jakie masz oprawki, kolega ma dosc spore z jakiegos tworzywa i w moje gogle pakuje sie z trudnoscia, natomiast koles z zawodow mial oprawki metalowe, tak wiec mial wiecej luzu.

4

Miałem ten sam problem i zdecydowałem się na soczewki miesięczne. Polecam.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

5

Też mam taki sam problem. Ja jednak zostawiam okulary w domu i latam na pół ślepo :D

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

6

ja nosze również okulary.-.-,ale pojechałem do sklepu i pierwsze lepsze wziąłem i  spróbowałem czy będą mi dobrze pasowały z korekcyjnymi i wszystko bdb.Nie odczuwam ich wgl jak dobrze je włożę tzn ramke pomiędzy gąbki;D

7

daniken napisał/a:

Też mam taki sam problem. Ja jednak zostawiam okulary w domu i latam na pół ślepo :D

Hahaha ja też :D Piona. A potem po ciemku trzeba jechać 30 km/h żeby sie do rantu nie wpierdolić :D

Bez moto...

8

Ja latam w okularach korekcyjnych i goglach Oakley Crowbar - nie mam w nich kłopotu.

9

no po ciemku to nawet okulary nie pomagają;D

10

pozostaje noktowizor

11

sam szukam gogli, ale obojętne mi czy na okulary czy nie. Widziałem jakiś czas temu aukcję z Oakley'ami model bodajże L-FRAME koleżka zapewniał, że są przystosowane do noszenia pod nimi okularów.

----    Kupię     ----
Motorynkę ROMET.
  Z dokumentami.

12

same ślepaki na forum :D Oczywiście żart ..ja też latam na pół ślepo ale czasem załapałem się z soczewkami na moto i zupełnie inna jazda.. jak by vga a ful hd :D