Odp: Supermoto
ma już trochę lat... z 2005 byłbym bardziej zadowolony :P. Nie myślcie, że nastawiłem się tylko na DRZtkę, inne sprzęty również wchodzą w grę tylko nie wiem, które są dobre
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Supermoto
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ma już trochę lat... z 2005 byłbym bardziej zadowolony :P. Nie myślcie, że nastawiłem się tylko na DRZtkę, inne sprzęty również wchodzą w grę tylko nie wiem, które są dobre
Porecznego i zwinnego to czapka sprzedaje swoja kawe. Mocy Ci raczej nie zabraknie;)
Co do starszych sprzętów i z tym sie każdy raczej ze mną zgodzi ,jeżeli własciciel dbał o sprzęt to praktycznie tylko rama jest z danego roku ,a takie rzeczy jak silnik są na bierząco serwisowane a z czasem po generalnym remoncie lub jest wstawiany piec np z 3 letniego moto. Układ hamulcowy ,wydechowy itp itd ,często jest akcesoryjne if you know what I mean.
Ale na dobra sprawę jeżeli chcesz bezobsługowy sprzet to celuj w drz+ gaxnik fcr 39 i wałki od wersji E i będziesz zadowolony.
dobrze mowisz tylko później jest problem ze sprzedaniem starego moto, a nie kupuję go na wieki .
niee ktm 690smc zdecydowanie odpada. Jest to dobry sprzęt ale nie takiego szukam : ) chodzi mi o coś poręcznego i zwinnego
Myślisz że DRZ jest poręczniejsza i zwinniejsza od SMC? Na czym opierasz swój pogląd?
Ja mam 690 SMC i jakoś nie narzekam na zwinność i poręczność.
Cześć!
na czas natomiast koszty utrzymania np. CRFy mnie przerażają
A może chcesz o tym pogadać i wyjaśnisz mi skąd te twoim zdaniem "przerażające koszta utrzymania" mam CRFę już 3 sezony w codziennym użytkowaniu i wiem jak bardzo się mylisz. No i nie jest to wiedza teoretyczna bo ktoś mi powiedział lub komuś się wydaje. Mam CRFę do sprzedania :)
A twoim zdaniem DRZety się nie psują ?
Figiel raczej nie potwierdzi ;D
Rzeczywiście nie miałem okazji użytkować CRFy wnioskuję z opinii znajomych którzy na owym sprzęcie jeździli. Mówisz, ze jeździsz trzy sezony bez wymiany tłoka np?( chodzi mi tylko o to, że części w moto typu CRF szybciej się zużywają ) Szczerze to nie miałem z nimi do czynienia i mogę sobie tylko gdybać, a co do Suzuki to wiadomo może być sprzęt bezawaryjny lecz co z tego jak się nie dba. Jeśli możesz to powiedz co nieco o swojej CRFie ;)
[url]http://forum.supermoto.pl/topic21062-shonda-crf-450r-z-amortyzatorem-skretu.html[/url] Tu masz info o CRF dukeSebo.
super sprzęt tylko nie na moją kieszeń, to jednak prawie 3 tyś ponad moj budżet ;/
dobra a porównując koszty utrzymania DRZty i CRFy o ile więcej kosztowałaby mnie honda? w ciągu roku zmieściłbym się w 300-400 zł biorąc pod uwagę normalną jazdę ?
Jeszcze napisz ile masz zamiar nakręcić kilosów bo to też ma znaczenie jeden jeździ co 2 tygodnie a drugi codziennie, to 300-400zł to masz na myśli że w tym koszty oleju i filtrów? czy poza wymianami oleju z filtrami/filtrem (nie wiem ile w crf jest filtrów)?
Na oleje wystarcz a raczej jak kupisz w dobrym stanie to nic więcej nie będziesz wymieniał przez jeden sezon
Nie ma czegoś takiego, że 'kupisz w dobrym stanie' i obejdzie się bez wymiany oleju na MIESIĄC, a co dopiero sezon..
Gierwi kolega chyba miał na myśli dziobala a pisał smc, jeszcze zależy Budyń czy sam grzebiesz przy moto czy oddajesz do mechanika bo jednak w crf'ie trzeba zajrzeć częściej do zaworów niż w drz sm... coś za coś ;). Najlepiej niech się Seba wypowie bo posiada takie moto a nie nasze gdybanie :)...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Supermoto
Wygenerowano w 0.049 sekund, wykonano 77 zapytań