Odp: Co na początek dla kobiety [niekończąca się opowieść]
każdy chwali swoje :D.... wr 250 x/r będzie strzałem w 10.... polecam, bo sam ujeżdżam :)
www.bikersbook.pl
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Co na początek dla kobiety [niekończąca się opowieść]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
każdy chwali swoje :D.... wr 250 x/r będzie strzałem w 10.... polecam, bo sam ujeżdżam :)
Może Wr 250x?
+1
Jeżeli bawimy się w Hondy to zapraszam do salonu po nową CRF 250 L - w super cenie - normalnie kosztuje 19 100. Jest to enduro - ale przy odrobinie sprytu dałoby się zrobić z tego SM.
:)
No i ma homologację!!
[url]http://honda.pl/pl/motocykle/pl/modele/adventure/crf250l.html[/url]
Własnie- moze kolezanka okresli pułap cenowy
Maksymalnie 20k, tylko nie wiem czy jest sens w kupowaniu sprzetu prosto z salonu. Wiecej obaw niz przyjemnosci.
Maksymalnie 20k, tylko nie wiem czy jest sens w kupowaniu sprzetu prosto z salonu. Wiecej obaw niz przyjemnosci.
dodatkowo jeżeli to pierwszy sprzęt to jeszcze nie wiesz do końca czym chcesz latać. Może po jednym sezonie przesiądziesz się na plastik albo coś.
można się było spodziewać, że czytając Twoje kryteria, większość poleci 250tkę. Praktycznie każdy producent ma w swojej ofercie modele o tej pojemności. Co sobie wybierzesz, to już Twoja sprawa:). Moja drobna rada... szukaj czegoś z rozrusznikiem. Rozumiem, że wzrost idzie w parze z wagą, a ta nie ułatwi skakania po kopce
hahahahahahahahahaha :) :)
Jak wyżej - poszukaj 250 i koniecznie z rozrusznikiem. Sam jestem "kulturystą z dachau" i przy moich 60kg nie raz jak przyszło mi kopać cudze motory to myślałem, że wypluję płuca i połamię nogę. Najlepiej jeśli chodzi o jazdy próbne to po prostu szukaj ogłoszeń, jeździj po ludziach, siadaj na motory i jeździj nimi (chociaż się przejedź kawałek) i jak kilka motorów sobie obczaisz to już będziesz mniej więcej wiedziała, który leży Ci lepiej, a który gorzej. Nie wiem jak tam pod warszawką z terenami jest, u mnie w górach to nie ma problemu, jedziesz na jazdę próbną i zawsze jest gdzie wytestować motor. Tyle co mogę poradzić :)
a masz już namierzone cokolwiek? między jakimi markami/modelami się rozglądałaś już?
Jeszcze jest cos takiego jak klasa 125 ccm
Jest klasa 125ccm i możliwe, że nawet bardziej odpowiednia na początek, ale 250 można kupić w 4t i jest co ogarniać jak się ma 165cm wzrostu i strzelam ~50kg;P
No yamaha wrx 250 będzie najodpowiedniejsza i co najważniejsze już można spokojnie kupić wrx na rynku wtórnym, co jeszcze rok, dwa lata temu było niemożliwe.
Nawet Wr250 na dużych kołach nie była by zła. Jakiś czas temu Żmija ze ścigacza.PL jeździła takową poszukaj u nich są artykuły, opisy z perspektywy kobiety. [url]http://www.scigacz.pl/Yamaha,WR250R,na,pierwszy,motocykl,dla,kobiety,15078.html[/url]
Czy koła supermoto czy duże koła enudro to już sprawa drugorzędna, bo na oponach enduro spokojnie polatasz po mieście. Chodzi o to, żebyś sięgała do ziemi na światłach ;)
Nie mam takiej wiedzy jak koledzy wyżej (też jestem początkujący), ale moim zdaniem drz nie jest takim małym motocyklem.
Owszem, mała masa, wąska talia, ale jednak środek ciężkości jest dość wysoko.
Sam mam 195 cm i 90 kg więc dla mnie i tak moto jest maławe, ale np. porównując do motocykli 600ccm dla początkujących (gladius xj6 itd) to w miejscu i przy małych prędkościach dużo bardziej "czuć" masę mojej DRZty.
Jedna motoblogerka śmiga na SM, mieszka za oceanem: [url]http://www.youtube.com/watch?v=DyY0D7ueaE0[/url]
W każdym razie ma klx250 i wygląda że ogarnia bez problemów :)
Powodzenia!
@SuperMocarz
Co miał oznaczać Twój śmiech ; )?
Obecnie skupię się na testowaniu wr250, crf 230, crf 250 oraz drz 400. Bardzo pomagacie, dziękuję :)
z tego co wiem kilka osob jest na forum w stolicy co ma DRZ , moze by udostepnilo w celu zapoznania sie ze sprzetem? moze jakis temat załóz " udostepnienie przejazdzki forumowiczce na DRZ, wr250,crf250 STOLICA i okolice" albo cos w tym stylu :)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Co na początek dla kobiety [niekończąca się opowieść]
Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 79 zapytań