Temat: Jaka felga do opony 160
Chciałbym sie dowiedziec czy na felge 17x4.25 wejdzie opona 160, czy lepiej zastosowac szersza felge np 17x5.0?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Jaka felga do opony 160
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chciałbym sie dowiedziec czy na felge 17x4.25 wejdzie opona 160, czy lepiej zastosowac szersza felge np 17x5.0?
im szerzej tym lepiej ;)
na 4.25 wchodzi 160, ale to już jest maks, co można założyć
160 lepiej leży na 5-ciu calach ale na 4,25 też daje rade, jednak tak jak kolega napisał to już max
A co z pradawnym problemem ocierania łancucha o rant opony, czy to nie przypadkiem własnie przez to ze wiekszosc zakłada nadwymiar szerokie felgi, w zasadzie dla funu,a nie z praktycznego punktu widzenia. doradzcie mi bo szukam kółek SM i chce wiedziec co kupic, dodam ze beda chodzic w KTM 530
To jest z praktycznego punktu widzenia. Szersza opona = wieksza powierzchnia styku z asfaltem.
poszukaj sobie w histori ja w 530tce mialem 5" i opone 160/170 (robiac odpowiedni dystans pod zebatke ) a jak by sie uprzec i przesunac obrecz to i 180 sie zmiesci tylko ze juz nie ma takieog ksztaltu jak miec powinna
W oponach o rozmiarze 160 jest większy wybór modeli.
Ok. Czyli kupuje 3.5x17' i 5.0x17' DZIEKI
poszukaj sobie w histori ja w 530tce mialem 5" i opone 160/170 (robiac odpowiedni dystans pod zebatke ) a jak by sie uprzec i przesunac obrecz to i 180 sie zmiesci tylko ze juz nie ma takieog ksztaltu jak miec powinna
Ps. Cross Miałes moze koła z tym amortyzatorem gumowym na zembatke?
Ja mam u siebie 160 na 4,25. Musiałem walczyć żeby w ogóle koło chciało się kręcić przez ocierający łańcuch o oponę. Profil opony wygląda tak że raczej nie uda się wykorzystać całego potencjału gumy. Chyba że opanuję przycieranie handbarami w zakręcie.
cross napisał/a:poszukaj sobie w histori ja w 530tce mialem 5" i opone 160/170 (robiac odpowiedni dystans pod zebatke ) a jak by sie uprzec i przesunac obrecz to i 180 sie zmiesci tylko ze juz nie ma takieog ksztaltu jak miec powinna
Ps. Cross Miałes moze koła z tym amortyzatorem gumowym na zembatke?
nie normalne na sztywno
na sztywno bez gumy jest lepiej:D
Chłopaki jestem w trakcie zakupu kół SM i mam pytanko,
Docelowo opona na tyle 160 tylko nie wiem jak z obręczą.
Mam do wyboru 17x4,25 dedykowane od yamahy i 17x5,0 od husqi.
Jak będzie różnica w jeździe na torze ? Nie wiem czy mam sie napalać koniecznie na 5" bo te 4,25 zamontuje sobie bez zadnych przeróbek.
Pozdro
Najlepiej 5,5 cala i 170 guma
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Jaka felga do opony 160
Wygenerowano w 0.050 sekund, wykonano 75 zapytań