Odp: Nowy wydech, a mapa zapłonu ?
Zapomniałem napisać, rezerwa zapala się po 195km (Kit EVO 2)
Dziwne że wytrzymuje więcej niż u Was - przecież tym nie da się nie zapierdalać...
To jest mniej niz 5? na EVO2 ...
tel: 797 237 537
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Nowy wydech, a mapa zapłonu ?
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zapomniałem napisać, rezerwa zapala się po 195km (Kit EVO 2)
Dziwne że wytrzymuje więcej niż u Was - przecież tym nie da się nie zapierdalać...
To jest mniej niz 5? na EVO2 ...
200 km. do lampki rezerwy miałem na docieraniu
vilku u chłopaków już po docieraniu jest wynik 160-170km, zatem mój wynik bardzo mnie dziwi. A ogólnie pałuję francę by wyła - lubię bo pięknie mi gada :D
kwkm napisał/a:200 km. do lampki rezerwy miałem na docieraniu
vilku u chłopaków już po docieraniu jest wynik 160-170km, zatem mój wynik bardzo mnie dziwi. A ogólnie pałuję francę by wyła - lubię bo pięknie mi gada :D
ale faktycznie caly czas max ogien, przed winklem bardzo ostre hamowanie, przy wyjsciu znowu max ogien??
bo te 30km to jest niewiele wiecej i wystarczy ze ktos zapierdziela caly czas na skraju przyczepnosci...
ale faktycznie caly czas max ogien, przed winklem bardzo ostre hamowanie, przy wyjsciu znowu max ogien??
No najwyraźniej nie, bo wczoraj potyrałem trochę ostrzej z Koso i wynik na stacji 178km
mi rezerwa zapala sie chyba przy 150 km, ale musze to sprawdzic:]
fistach napisał/a:ale faktycznie caly czas max ogien, przed winklem bardzo ostre hamowanie, przy wyjsciu znowu max ogien??
No najwyraźniej nie, bo wczoraj potyrałem trochę ostrzej z Koso i wynik na stacji 178km
no wiec wlasnie :)
KToś z Warszawy ogarnięty z wgrywaniem map do Smc?
Serwis dużo sobie liczy?
KToś z Warszawy ogarnięty z wgrywaniem map do Smc?
zrób wycieczkę na śląsk to Ci wgram :D
pozdr
A jest ktoś z wrocka kto może wgrac mapę Do smcr??
Witam,
Zakupiłem właśnie smc-r 2013 r na wydechu leovince , na zimnym silniku jak pisane wyżej gaśnie do momentu nagrzania motocykla. Motocykl mam w posiadaniu od paru dni poprzedni właściciel mówil ze na seryjnym wydechu problemu nie było i wina leży wyłącznie po stronie map. W dniu dzisiejszym byłem w KTM profi w Łodzi gdzie wgrali mi mapy pod wydech Akropović lecz problem nie minął. Czytałem posty na ten temat i nie wiem co mam robić czy kupić wydech akrap i zostawić te mapy? Bo sam się boje wgrywać mapy ponieważ motocykl jest na gwarancji.
Najpierw przywitaj się w PRZYWITALNI, bo taki tu obyczaj, a jutro spróbuj zastosować "domowe" sposoby. W obu przypadkach moto musi być zimne jak głaz:-).
1. Kalibracja przepustnicy - włączasz stacyjkę, i po zgaśnięciu kontrolek powoli, jednostajnym ruchem otwórz manetę na maxa, a potem w takim samym tempie ją zamknij. Następnie wyłącz stacyjkę.
2. 15 minutowa praca na biegu jałowym. Włączasz stacyjkę, odpalasz silnik i pozostawiasz go na 15 minut na biegu jałowym. Następnie wyłączasz silnik KLUCZYKIEM. Przed uruchomieniem silnika nie wolno dotykać rolgazu.
Powinno pomóc. Mapa akrapowićowa powinna pasować do wszystkich niestandardowych wydechów, więc tu za wiele nie zrobisz. Są jakieś tam opcje dłubania w mapach przez komputer, ale to nie jest konieczne.
Odebrałem motocykl od KTM Profi w Łodzi. Komputerowa kalibracja przepustnicy pomogła, efekt bardzo zadowalający, motocykl po odpaleniu chodzi dość równo i co najważniejsze nie gaśnie po odpaleniu. Testowany był zarówno w temperaturze oscylującej w granicach 0 jak i +15 wiec bajka. Filmik : [url]https://www.youtube.com/watch?v=FHl9QFqlxpo&feature=youtu.be[/url]
A próbowałeś tych "domowych" sposobów?
Co nie zrobisz to tak będzie nieraz gasł
Domowe sposoby nie pomogły niestety. W motocyklu została zwiększona dawka paliwa i nie gaśnie, jedynie do czego się trzeba przyzwyczaić to do ruszania gdyż jak się człowiek zapomni i doda za mało gazy to zgaśnie. Kwestia przyzwyczajenia.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Nowy wydech, a mapa zapłonu ?
Wygenerowano w 0.037 sekund, wykonano 78 zapytań