1

Temat: Czyją DR-Z zwinęli ?

[url]http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/aktualnosci/2012/Odholowanie_motocykla_To_mozliwe/holowanie.jpg.html[/url]

i mały news [url]http://www.scigacz.pl/Odholowanie,motocykla,To,mozliwe,19112.html[/url]

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

2

Odp: Czyją DR-Z zwinęli ?

za takie "ściągnięcie" pasami przedniego zawieszenia, bym im te puste łby ....... o ta lawete

i can do this .. here, hold my beer

3

ja bym sie generalnie wq....l za to sciagniecie lag ...

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

4

Czym może grozić takie ściągnięcie lag?
Sam tak robiłem jak moto przewoziłem..

XR400

5

zniszczeniem sprezyn, uszczelniaczy i wiele innych... sa specjalne podporki miedzy kolo a blotnik

6

tegma napisał/a:

zniszczeniem sprezyn, uszczelniaczy i wiele innych... sa specjalne podporki miedzy kolo a blotnik

A pustą bańkę 5 L. po płynie lub oleju... to już chyba każdy ma w domu :D Jeśli bańka jest mocna to wkładamy pod błotnik i ściągamy pasami ;)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

7

wiesz staram sie by pro :P

Mówiąc są specjalne podpórki miałem na myśli pieniek drewniany - ew. z braku laku bańkę- oczywiście zakręconą :P

8

Bańka obowiązkowo to się wie, żeby nie skakał, ale pasami i tak ściągasz przecież.
To z bańką już jest bezpiecznie?

XR400

9

tegma napisał/a:

wiesz staram sie by pro :P

Wiem, wiem... moje zachowanie było absolutnie niezamierzone. Przepraszam, to więcej się nie powtórzy.  :D

Stwierdziłem, że przy okazji tego zdjęcia Gamonie dostaną od nas serię darmowych porad. ;)
Jak nie przewozić motocykla !!!

P.s. Bańka zakręcona, odpowiednio twarda, odpowiedniej wysokości :D

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

10 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-09-12 17:15:31)

malysowa napisał/a:

Bańka obowiązkowo to się wie, żeby nie skakał, ale pasami i tak ściągasz przecież.
To z bańką już jest bezpiecznie?

Zasada jest taka. Przy transporcie zawias powinien być maksymalnie usztywniony i bez jakiegokolwiek ugięcia na sprężynach.
(trudno o bańkę tej wysokości co sam zawias)

Oczywiście najwłaściwsza jest podpórka (kupna lub specjalnie dorobiona) i nic innego. :)

Ale... zawsze lepiej wsadzić tam jak najwyższą bańkę - niż zamęczać maksymalnie ściągnięty zawias (bez jakiejkolwiek podpórki)  ;)

11

Panowie, rada taka... Zakładać blokady na oba koła :D

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

12

dukeSebo napisał/a:

Ale... zawsze lepiej wsadzić tam jak najwyższą bańkę - niż zamęczać maksymalnie ściągnięty zawias (bez jakiejkolwiek podpórki)  ;)

To chyba muszę większą bańkę sobie załatwić bo ostatnio jak wiozłem to pasami konkretnie musiałem dociągnąć :/

XR400

13

polecam banke po plynie do spryskiwaczy z lidla. plyn wylej bo wali dykta (ew. wypij). banka jest waska i wysoka ...

14

Jakiś czas temu w Lidlu to kupowałem ... blokadę na koło :)

XR400

15

malysowa możesz powiedzieć po ile były tam ?

Cagiva  SM 125-> Suzuki Rm 250-> Gasgas TXT PRO 280