421

Odp: GoPro

Rolin napisał/a:
Belzebub napisał/a:
Rolin napisał/a:

Poniżej filmik do wglądu, jakość oczywiśćie obcieta ale na dobrym TV żyleta.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=izt1EHM-xs0[/url]

Czy przypadkiem uploadując filmik nie jest on z włączoną opcją software'owej "redukcji drgań" -bo widać jakby obraz co jakiś czas robił się z zoomem x2 (efekt przyśpieszenia) ?

Tak, jest włączona redukcja drgań i na pewno trochę syfu wnosi. Do tego kamera była na dość długim ramieniu i możliwe, że trochę za słabo dokręcona.

wylacz w YT  opcje stabilizacji -- masakrycznie wyglada to falowanie

i can do this .. here, hold my beer

422

subek napisał/a:

Lepiej zobaczcie na to [url]http://contour.com/products/contour-plus-2[/url] ponoć zmienili trochę politykę cenową i ma kosztować bardziej normalnie, jak dla mnie GoPro killer :)

Contour ogólnie tani nie jest i zbyt blisko ceną jest Hero czy Hero 2.
Doczytałem coś takiego : "...that's $100 cheaper than last year's model. While it's still about $100 more than the GoPro HD Hero2"
- czyli nowy Contour ma więcej feature'ów (Bluetooth), będzie tańszy niż poprzedni model, ale sumarycznie i tak przewyższy ceną Hero 2".

Zawsze nowsze produkty będą miały cenę z kosmosu - a w tym czasie liczę że Hero 2 obniży koszt zakupu ;)

Hardcore - it's more than music...

423

Chopy, a te swoje kamerki to macie idealnie wypoziomowane? Mocowanie trochę nie wydało i mam ją minimalnie przekrzywioną, czy później da rade to ''wyprostować w programie''?. I ponowie pytanie odnośnie rozdzielczości w jakich nagrywacie.

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

424

Moja jest przekrzywiona ale mi to nie przeszkadza, a nagrywam w 720p i 60fps.

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

425

Jakby ktoś z Was widział jakąś godną uwagi ofertę GoPRO Hero2 to proszę o linka ;)
Ew. jakieś grupowe zakupy to też krzyczeć

426

co masz na mysli piszac godna ?

i can do this .. here, hold my beer

427

Godna = poniżej 1k

428

Nagrywalem dzisiaj w trybie 960/48, i teraz mam taki problem ze obraz idzie wolno a dźwięk w normalnym tempie, macie jakieś sprawdzone kodeki bo sciagnalem k-lite i dupa a podejrzewam ze to ich wina. I czy jeżeli nagrywalem w tym trybie to czy obraz będzie zwolniony cały czas? Czy w programie do obróbki będę mogl powrócić do normalnej prędkości odtwarzania? Czy to wina kodeków?Help

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

429 Ostatnio edytowany przez retsiwt (2012-09-10 11:55:36)

UWAGA UWAGA wszyscy, szczególnie Belzebub ;)

GoPro Hero2 HD w pakiecie Motorsport za 1298 złotych. Nowiutka, kupujecie w normalnym sklepie, dostajecie paragon, wszystko na legalu! Cena może i nie jest kosmicznie niska, ale na pewno niższa, niż w wielu sklepach - a przy tym pewny zakup.

Ilość nieograniczona. Kto jest zainteresowany? :)

430

A przy większej ilości nie da się więcej zbić?

MZ Baghira Black Panther 660 SM --> Z1000 2010" gen. 3
SM...I'll be back!!!

431

Da radę jeszcze zbić :) ale jak bardzo to zależy od tego, ile osób się zbierze na 100% :)

432 Ostatnio edytowany przez Dzinkss (2012-09-10 12:13:57)

retsiwt napisał/a:

UWAGA UWAGA wszyscy, szczególnie Belzebub ;)

GoPro Hero2 HD w pakiecie Motorsport za 1298 złotych. Nowiutka, kupujecie w normalnym sklepie, dostajecie paragon, wszystko na legalu! Cena może i nie jest kosmicznie niska, ale na pewno niższa, niż w wielu sklepach - a przy tym pewny zakup.

Ilość nieograniczona. Kto jest zainteresowany? :)

1270, hero 2 wer. Motorsport. Ogarnia to mój kumpel w wawie.

Dzinkss napisał/a:

Nagrywalem dzisiaj w trybie 960/48, i teraz mam taki problem ze obraz idzie wolno a dźwięk w normalnym tempie, macie jakieś sprawdzone kodeki bo sciagnalem k-lite i dupa a podejrzewam ze to ich wina. I czy jeżeli nagrywalem w tym trybie to czy obraz będzie zwolniony cały czas? Czy w programie do obróbki będę mogl powrócić do normalnej prędkości odtwarzania? Czy to wina kodeków?Help

Zmieniłem kodeki na ac3 jest trochę lepiej, zna ktoś jakieś sprawdzone kodeki??? Mam to konwertowac do .avi czy zostawiac .mp4

433 Ostatnio edytowany przez Qbek (2012-09-10 12:23:56)

Dzinkss napisał/a:

Zmieniłem kodeki na ac3 jest trochę lepiej, zna ktoś jakieś sprawdzone kodeki??? Mam to konwertowac do .avi czy zostawiac .mp4

Odinstaluj wszelkie kodeki i zainstaluj [url]http://codecguide.com/download_k-lite_codec_pack_mega.htm[/url]
Tu masz odnośnik do softu [url]http://www.eyeofmine.com/gopro/hd/index.html#software[/url]

MZ Baghira Black Panther 660 SM --> Z1000 2010" gen. 3
SM...I'll be back!!!

434

Dobra już coś tam hula, odtwarzam to w quick time player i widzę ze nie ta jakosc co powinna byc, jakim programem to odtwarzacie? I jeszcze raz czy konwertujecie do innego rozszerzenia np.avi?

435 Ostatnio edytowany przez damian1828 (2012-09-10 16:26:44)

Dzinkss napisał/a:

Dobra już coś tam hula, odtwarzam to w quick time player i widzę ze nie ta jakosc co powinna byc, jakim programem to odtwarzacie? I jeszcze raz czy konwertujecie do innego rozszerzenia np.avi?

FormatFactory - jak chcesz to dobry program