1

Temat: pierwsze duże supermoto

witam, chciałbym kupić swoje pierwsze supermoto o pojemności większej niż 50ccm :D. szukam czegoś mało awaryjnego, do 10 tysięcy zł. mam okazję kupić WR450 za 7 tys, który leżał na prawej stronie warto?  myślę też nad suzuki drz400. co wy byście polecili ?

2

Odp: pierwsze duże supermoto

drz

life's 2 short 2be slow

3

To zależy jak ten sprzęt leżał :) Mój Berg leży po 2-3 razy przy każdej przejażdżce i nie ma to żadnego wpływu na użytkowanie poza walorami wizualnymi :)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

4

Myśle że wr 450 leżała już na wszystkie możliwe strony :D
Sugerując sie ceną, rocznik jest dość stary, a gleby są nieodłączną częścią supermoto i enduro :)
Mam huske 125 SM na sprzedanie, ale nie wiem czy tak mała pojemność Cie interesuje :)

Husqy SMR-R 450

5 Ostatnio edytowany przez Belzebub (2012-08-31 11:55:05)

Co poniektórzy kupują WR450 tylko po to żeby przekonać się że jest zbyt narowista względem umiejętności jeździeckich drivera - pomyśl o tym przed zakupem wyczynowej 450-tki ;)

WR 450 a DRZ to niebo a ziemia : jeden może Cie zabić, a drugi zanudzić, więc serio przemyśl to ostro przed zakupem, a jeszcze lepiej --przejedz się jednym i drugim i wtedy oceń :)

(Może rzeczywiście lepiej fajne 125ccm 4T/2T ?)

Hardcore - it's more than music...

6

Belzebub napisał/a:

Co poniektórzy kupują WR450 tylko po to żeby przekonać się że jest zbyt narowista względem umiejętności jeździeckich drivera - pomyśl o tym przed zakupem wyczynowej 450-tki ;)

WR 450 a DRZ to niebo a ziemia : jeden może Cie zabić, a drugi zanudzić, więc serio przemyśl to ostro przed zakupem, a jeszcze lepiej --przejedz się jednym i drugim i wtedy oceń :)

(Może rzeczywiście lepiej fajne 125ccm 4T/2T ?)

DRZ może zanudzić? Chyba jak jesteś mistrzem prostej... Miałem mocniejsze motocykle niż suzuki i jakoś to właśnie DRZ mnie nie nudzi, ale może jestem jakiś inny.
Mogę zapewnić, że dla początkującego to nie będzie nudny motocykl.

DRZ400 SM -> WR250X-> CR 250 R -> RMZ450 RR -> nicość

7

nie od dziś wiadomo że liczy się driver a nie maszyna ... po drugie wr 450 za 7k ??? wieje złomem na kółkach
na pierwsze moto bierz drz...

life's 2 short 2be slow

8 Ostatnio edytowany przez Belzebub (2012-08-31 13:48:32)

Z jakiej strony nie spojrzeć - DRZ ma coś z muła :P (nie jeździłem na wersji E, więc może o tym mowa)

@barnabab - z tego co wyczytałem to chyba nie masz "defaultowej" wersji DRZ'y - czyli zbierać się może lepiej niż standard :)

9

Ja polecam LC4 ;] W tych pieniądzach dostaniesz napewno a nudą nie wieje i zabić nie powinien ;]

Było KTM LC4. Obecnie klasyk z1100. Brak kasy na SM :(

10

Bierz drz dasz większa zębate będzie ok. Sam kupiłem ja jako 1 moto fakt na prostych po 2 miechach jazdy robi się nudno przyspieszenie tez niepowala ale  zabawa na winklach przednia, a chyba w supermoto o to właśnie chodzi a nie o pałowanie po prostej

DR-Z 400SM K7

11

DRZ jako pierwsze moto/supermoto jak najbardziej -nie żebym deklasował : sam mam DRZ SM :)
...ale kolega pisze w poprzednich postach, że :

dudek530 napisał/a:

drugie miejsce w garażu to DR650, którego używam tylko w terenie :)

..stąd moja dywagacja, że może jednak szuka czegoś żwawszego :)

12

a to jak tak to zmienia postać rzeczy, to kolegi drz nie zaskoczy na pewno :) to tylko coś mocniejszego w takim razie
pzdr

DR-Z 400SM K7

13 Ostatnio edytowany przez dudek530 (2012-08-31 16:23:20)

2t nie kupię na pewno, mam dość przygód z tymi wysilonymi pierdziawkami.
skoro drz za słaba, to co sądzicie o [url]http://tablica.pl/oferta/ktm-lc4-94-ID1sGCJ.html#57c8a27c;r:;s:[/url]

dobry materiał na przerobienie na SM?

ew.

[url]http://tablica.pl/oferta/ktm-exc-525-2003r-supermoto-dokumenty-sx-ID1rnaw.html#876815cc;r:;s:[/url]

14

gdybyś miał większy budżet to zaproponowałbym Ci moje 660 SMC

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

15

dudek530 napisał/a:

skoro drz za słaba

a byłeś się chociaż przejechać jakąś?

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba