1

Temat: Uszczelki Zaciskow brembo

Chcialbym wymienic sobie uszczelki tloczkow hamulcowych w przednim i tylnym zacisku na nowe. Chcialem podpatrzec w katalogu ktm jakie to wymiary i dac kumplowi ktory pracuje w intermoors zeby cos takiego mi zalatwil. Patrze a tu ktm sie zcwanil i zrobil tak zwany zestaw naprawczy w ktorego sklad wchodza dwa wieksze i dwa mniejsze uszczelniacze w ksztalcie o ringu o przekroju prostokata za 41zeta, podobnie z zaciskiem na tyl 2 uszczelki i 30 zl. Moze ktos z was rozbieral zaciski w exc'kach od 2008 roku czy sxf'ach i wie jakie wymiary mialy te uszczelki? Jezeli tak to prosilbym o wymiar albo nawet link do sklepu ktory liczy sobie jakies normalne pieniadze a nie 100 liczac z przesylka.

2

Odp: Uszczelki Zaciskow brembo

skoro Ci szkoda na oryginal to po co wogole wymieniasz jak jest ok ?? z  reguly wystarczy wszystko pozadnie wyczyscic

3

Sluchaj, nie wiem jak jest, przod robilem niedawno to uszczelki ok, ale w tylnym nie jestem pewien bo nigdy go nie ruszalem, a niechcialbym zeby w dzien przed zawodami bo tylko wtedy bede mogl przygotowac moto, okazalo sie ze uszczelka jest jebnieta. Przy okazji czy warto wydac troche wiecej na plyn hamulcowy np. Motul czy lac orlenowski dot4 czy 3? Ostatnio przesmarowalem tloczki w miejscu styku z klockami, prowadnice i dalej piszczy. Co to moze piszczec?

4

jakby uszczelka była jebnięta to byś nie miał hamulca... jeśli hamulec się nie gotuje to nie ma sensu inwestować w lepszy płyn... prawie na każdym deklu hamulca jest opis jaki dot, jeśli 4 nie lać 3 ! a piszczą pewnie klocki