Temat: Jakie felgi do 450???
Witam! Jaka szerokość felgi do Yamahy YZ 450? Mam do kupienia na przód 3,5" i na tył 4,25" ... Czy ta na tył nie będzie za wąska?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie felgi do 450???
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam! Jaka szerokość felgi do Yamahy YZ 450? Mam do kupienia na przód 3,5" i na tył 4,25" ... Czy ta na tył nie będzie za wąska?
Na 4,25" opona 150 i na bank nie będzie obcierała o łańcuch.
4,5" i w górę opona 160 i zależnie od producenta i ustawienia obciera lub nie :p
weź pod uwagę że niema dobrych opon w rozmiarze 150. Są to jakieś turystyczne szmaty...
a YZ 450 to raczej na tor stworzona jest a nie na wycieczki ;)
Jeśli miałbym coś polecać coś w roz. 150 to te Dunlopy. Wyrwałem nowy tył za 249zł z 2008r i jest kapitalny. Poluję na przód.
[url]http://www.dunlop.eu/dunlop_uk/mc/tyres/on_road/Sportmax_D253.jsp[/url]
i zalazłem, jest moja
[url]http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=64064649.1132.28339&typ=R-147537&ranzahl=1&Breite=120&Quer=70&Felge=17&S_Z=ZR&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_Seite=15&Transport=P&dsco=1132&m_s=1[/url]
Jesli chcesz sie scigac lub latac po torze to guma 160 bedzie jedyna opcja wiec felga 4,5" w gore.
Ja mam 150 i na turystycznych gumach nie latam. Ale co kto lubi i potrzebuje.
Głównie będę latał po mieście, więc raczej jakoś kosmicznie wykładać się na zakrętach nie zamierzam...
Właśnie mam do kupienia od jednego z naszych forumowiczów takie koła:
[url]http://s1163.photobucket.com/albums/q558/Hubert_Kowalsky/kola/[/url]
tylko że z tego co dopatrzyłem na zdjęciach, to jest naciągnięta opona 160.
Kończąc temat, zapytam tylko czy nadają się te koła do YZ 450 na miasto, bo po torze na pewno nie będę latał...
I jeszcze jedno pytanie: czy koła z YZ/WR 426 pasują do YZ 450 2007 r. ???
polecam, doskonale kola, nic tylko brać ;)
tak serio, to fakt czy opona ociera o łańcuch czy nie, nie ma znaczenia o czym nieraz było wspomniane na forum. problemem może być w tym jak się 160 ułoży na takiej feldze a to już zależy od modelu opony.
jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
co do jazdy po mieście to nie widzę powodu z którego miałyby się nie nadawać. takie same kola, w innym kolorze, miałem swego czasu w bigu.
...no ale ja jako sprzedający nie jestem obiektywny, niech się wypowie ktoś mądrzejszy ;)
ja mam w husce 4,25 z tyłu ze 160 naciągniętą. na ulicy daje radę gorzej jest na torze ale to czuć tylko w maksymalnym złożeniu.
w rozmiarze 150 to kupisz jakieś turystyki na ulicę albo jakieś 17" enduro to będziesz mógł sobie w terenie śmiało pośmigać.
Te koła pasują mi jak najbardziej, tylko głównie chodziło mi o tą oponę, żeby nie była za wąska, ewentualnie nie obcierała... Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za odpowiedzi =) a Ty Hubercie szukaj adapterów i coś pohandlujemy...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie felgi do 450???
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 74 zapytań