1

Temat: przegrzewający wydech Husqvarna 450 SMR

Huska 450SMR '09 (na wtrysku)
teoretycznie "odblokowana" u Demczuka (podobno zmieniona mapa, lambda out...)

Bez batożenia łapie na całym układzie wydechowym podejrzanie(bardzo) wysoką temperaturę. Mam porównanie z innymi singlami CRF, DRZ, EXC... gdzie nawet przy grubej pałce układ był wyraźnie zimniejszy i nie topił butów/kombi.

Czy ktoś z Was miał podobnie?
CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ?

ZAWSZE NA ZIMNYM!

2

Odp: przegrzewający wydech Husqvarna 450 SMR

Za wolno jeździsz i za słabo się chłodzi :D

lub

zły skład mieszanki, ale nie sądze, robili to fachowcy wiec może tak ma byc.

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

3

Zapytaj Manka czy on tez tak ma.

***427***

4 Ostatnio edytowany przez nozder (2012-08-24 20:14:29)

Czy może być przyczyną to, że: została zmieniona mapa, usunięta sonda, mod przepustnicy i airboxa... natomiast został seryjny wydech(dual) w którym ponoć w puszkach są katalizatory...??

ZAWSZE NA ZIMNYM!

5

Jeżeli topi buty, to raczej piszesz o kolektorze i tam nie spodziewałbym się "wiosennej bryzy".
Kolektor zawsze będzie ci topił ubranie.
Druga sprawa, że seryjny układ dławi przelot spalin.

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

6

Ja mam odblokowana, zdjety db kiler i jakos roznicy w nagrzewaniu nie ma. Oczywiscie tak jak pisze maciey jak dotkniesz rury pomiedzy kolektorem a pucha to nie ma bata potopisz gacie.

***427***

7

Lubart, możesz wyjaśnić na czym polega zdjęcie db kiler'a w OEM wydechu?

który rok masz?

robiłeś akcje tego typu:?
[url]http://www.supermotojunkie.com/showthread.php?115529-Exhaust-mod-09-450[/url]

ZAWSZE NA ZIMNYM!

8 Ostatnio edytowany przez Lubart (2012-08-27 12:18:10)

08 na wtrysku. Odblokowanie- wyjecie zwezki z koncowki tlumika (db kiler) zmiana mapy, wyjecie sondy, zalozenie kostki elektrycznej. Nie dlubalem w puchach tak jak to w linku. W weekend zalozylem puche h1r i moge stwierdzic ze nagrzewanie podobne chociaz dla mnie teraz jest troche za glosno.
btw kup tasme termoizolacyjne np thermotec owin rure i bedzie git. Nie kupuj tylko tego badziewa z castoramy bo sie topi i smierdzi

***427***