Temat: cena regulacji zaworów i gaźnika?
bylem przd chwila u mechaniora i mi powiedzial ze regulacja zaworów i gaznika bedzie mnie kosztowac 300 zł to duzo czy malo jak na sm 9 ktm 525 exc) ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » cena regulacji zaworów i gaźnika?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
bylem przd chwila u mechaniora i mi powiedzial ze regulacja zaworów i gaznika bedzie mnie kosztowac 300 zł to duzo czy malo jak na sm 9 ktm 525 exc) ?
Za zawory plytkowe bym powiedzial ze cena jest ok, chociaz za regulacje w scigu biora 400zl a zaworow jest 16 w wiekszosci, ale w przypadku EXC gdzie zawory za na srubkach to powiem ze za duzo. Tym bardziej ze Kanzas mnie nauczyl jak to robic i wiem ile z tym roboty.
O matko i corko. Masakra, to w tym sezonie bylbym juz z 1500 w plecy. Nie myslales o tym zeby ogarniac to sobie samemu? poszukaj sobie na tym forum tematu "regulacja zaworow ktm 690 smc" ten temat jest o regulacji 525, sa w nim przydatne rady, zdjecia,linki i filmiki potrzebne do ogarniecia w/w tematu. Nie jest to takie trudne jak sie moze wydawac, a mozna sporo kasa na oleje i paliwko zaoszczedzic. Pozdro
A roboty z tym tyle ze moge Ci powiedziec ze ostatnio zawory szybciej ustawiam/sprawdzam a nizeli wymieniam olej:-)
dzieki poszukam tematu
O matko i corko. Masakra, to w tym sezonie bylbym juz z 1500 w plecy. Nie myslales o tym zeby ogarniac to sobie samemu? poszukaj sobie na tym forum tematu "regulacja zaworow ktm 690 smc" ten temat jest o regulacji 525, sa w nim przydatne rady, zdjecia,linki i filmiki potrzebne do ogarniecia w/w tematu. Nie jest to takie trudne jak sie moze wydawac, a mozna sporo kasa na oleje i paliwko zaoszczedzic. Pozdro
A roboty z tym tyle ze moge Ci powiedziec ze ostatnio zawory szybciej ustawiam/sprawdzam a nizeli wymieniam olej:-)
nie moge tego znalesc powiedz mi czy jestes w stanie powiedziec mi jak to wszystko zrobic bo serio gosc mi powiedzial ze gaznik do regulacji i zawory i 300 kurde nie wiem czy nie wole sie z tym w wekend pomeczyc sam tylko musze miec nauczyciela do tego
a ile filmików na yt jest o regulacji zaworów w 525 - masakra
a ile filmików na yt jest o regulacji zaworów w 525 - masakra
z regulacją to wez wrzuc linka jakiegos bo ja serio widze tylko jakies latanie na 525 n yt .
pozdrowienia dla pyrlandi kiedys mieszkalem tam 5 lat na górczynie pozdro
hacker33 napisał/a:a ile filmików na yt jest o regulacji zaworów w 525 - masakra
z regulacją to wez wrzuc linka jakiegos bo ja serio widze tylko jakies latanie na 525 n yt .
pozdrowienia dla pyrlandi kiedys mieszkalem tam 5 lat na górczynie pozdro
kolego jak Tobie się nie chce znaleźć głupiego filmiku, to może lepiej daj komuś to zrobić;)
[url]http://www.youtube.com/watch?v=hWS9RuEQzc8[/url]
Dzinkss napisał/a:O matko i corko. Masakra, to w tym sezonie bylbym juz z 1500 w plecy. Nie myslales o tym zeby ogarniac to sobie samemu? poszukaj sobie na tym forum tematu "regulacja zaworow ktm 690 smc" ten temat jest o regulacji 525, sa w nim przydatne rady, zdjecia,linki i filmiki potrzebne do ogarniecia w/w tematu. Nie jest to takie trudne jak sie moze wydawac, a mozna sporo kasa na oleje i paliwko zaoszczedzic. Pozdro
A roboty z tym tyle ze moge Ci powiedziec ze ostatnio zawory szybciej ustawiam/sprawdzam a nizeli wymieniam olej:-)nie moge tego znalesc powiedz mi czy jestes w stanie powiedziec mi jak to wszystko zrobic bo serio gosc mi powiedzial ze gaznik do regulacji i zawory i 300 kurde nie wiem czy nie wole sie z tym w wekend pomeczyc sam tylko musze miec nauczyciela do tego
Wejdz na moj profil i poszukaj w moich postach musi byc. Poszukaj jeszcze na ktmracing tam jest dokladny opis ze zdjeciami krok po kroku, srubka po srubce chyba maciejawra z tego forum o ile dobrze kojarze. Jezeli tego nie znajdziesz jutro postaram Ci pomoc bo jestem teraz w "terenie" z telefonem w reku i jestem troszeczke ograniczony. Pozdro
PS Wydaje mi sie ze regulacja zaworow w tym moto to absolutne minimum ktore powinienes ogarniac sam, nie zniechecaj sie postami typu "lepiej to zostaw bo posujesz" tez niektorzy mnie tak pocieszali, bierz 4paka, podsawowe klucze do lapy, popieprzysz sie z tym na poczatku ze dwa dni, ale koncowy wynik ci to zrekompensuje.
mateusz0008866 napisał/a:Dzinkss napisał/a:O matko i corko. Masakra, to w tym sezonie bylbym juz z 1500 w plecy. Nie myslales o tym zeby ogarniac to sobie samemu? poszukaj sobie na tym forum tematu "regulacja zaworow ktm 690 smc" ten temat jest o regulacji 525, sa w nim przydatne rady, zdjecia,linki i filmiki potrzebne do ogarniecia w/w tematu. Nie jest to takie trudne jak sie moze wydawac, a mozna sporo kasa na oleje i paliwko zaoszczedzic. Pozdro
A roboty z tym tyle ze moge Ci powiedziec ze ostatnio zawory szybciej ustawiam/sprawdzam a nizeli wymieniam olej:-)nie moge tego znalesc powiedz mi czy jestes w stanie powiedziec mi jak to wszystko zrobic bo serio gosc mi powiedzial ze gaznik do regulacji i zawory i 300 kurde nie wiem czy nie wole sie z tym w wekend pomeczyc sam tylko musze miec nauczyciela do tego
Wejdz na moj profil i poszukaj w moich postach musi byc. Poszukaj jeszcze na ktmracing tam jest dokladny opis ze zdjeciami krok po kroku, srubka po srubce chyba maciejawra z tego forum o ile dobrze kojarze. Jezeli tego nie znajdziesz jutro postaram Ci pomoc bo jestem teraz w "terenie" z telefonem w reku i jestem troszeczke ograniczony. Pozdro
PS Wydaje mi sie ze regulacja zaworow w tym moto to absolutne minimum ktore powinienes ogarniac sam, nie zniechecaj sie postami typu "lepiej to zostaw bo posujesz" tez niektorzy mnie tak pocieszali, bierz 4paka, podsawowe klucze do lapy, popieprzysz sie z tym na poczatku ze dwa dni, ale koncowy wynik ci to zrekompensuje.
i tak własnie zrobie bo za 300 to wiele innych rzeczy kupie j ak cos to w kontakcie tel
czy ma ktos namiar na jakis link z filmem co do czyszczenia i regulacji gaznika w ktm 525 lub jakis temat u nas na forum
cześc , prosze o pomoc od ludzi oblatanych w temacie , 525 po regulacji zaworów , odpalam na ssaniu , wylaczam ssanie chodzi rowno , dodaje gwałtownie gazu moto dusi sie a czasami gaśnie , nie występuje to w czasie jazdy czy to wina gaźnika ? jak go regulować (filmik , zdjecie , instrukcja jak ktos ma ) czy to z innego powodu ? z gory dzieki za pomoc
bo na luzie się nie odwija
zalewa się pewnie przez pompkę przyśpieszającą
czyli to normalne ze tak sie robiło? poprostu tak nie robić i nie przejmowac sie tym?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » cena regulacji zaworów i gaźnika?
Wygenerowano w 0.054 sekund, wykonano 78 zapytań